Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Geleid bezoek aan Vienne

EXC_NVIENN
# Excursie

Geleid bezoek aan Vienne

Galerie Photos

Description

Afspraak met de gidsen voor het geleide bezoek te voet aan Vienne waarbij u kennis kunt maken met deze Romeinse stad vol getuigen uit die tijd. De geschiedenis van Vienne gaat meer dan 2000 jaar terug. De stad is onlosmakelijk verbonden met de Rhône en de omgevende heuvels. Het volk van de Allobrogen zou er zijn hoofdstad van hebben gemaakt maar het is vooral vanaf de Romeinse tijd dat Wenen op beide oevers bloeit. U ziet er het antieke theater; gebouwd omstreeks 40-50 na Christus. Het wordt beschouwd als één van de grootste van de Romeinse oudheid, met zijn 130 m diameter, wat de capaciteit betreft, zouden er 13000 toeschouwers in hebben gepast. Het werd in 1938 gerestaureerd en herwon zijn aanvankelijke functie doordat er veel artistieke manifestaties worden gehouden. U gaat verder naar de tempel van Augustus en Livius (buitenkant). Deze tempel werd sinds het einde van de 18de eeuw zo genoemd. Hij is gewijd aan de verering van Rome en Augustus en werd in een heilig gebied van het forum opgetrokken. De bouwwerken begonnen omstreeks 20-10 voor Christus. Daarna werd de tempel aan het begin van de Middeleeuwen omgebouwd tot kerk. Tenslotte kwam in de tweede helft van de 19de eeuw de restauratie onder leiding van Prosper Mérimée. Bezoek tenslotte nog de Sint-Mauritiuskathedraal (buitenkant) die al sinds 1840 geklasseerd staat als historisch monument. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • Voorzie goede schoenen.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Provençaals oudejaar in de Rhônevallei (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 28/12/2022
LNA_PP

LYON - ARLES - AVIGNON - VIENNE - LYON

Vier het nieuwe jaar in stijl met een cruise langs oogverblindende en verrassende steden. Kunststad Avignon met zijn vele musea, Lyon met zijn rijke erfgoed en geschiedenis, of Wenen met zijn historische overblijfselen.

5 Dagen
START IN 2022
Vertrek 28/12/2022
Aankomst 01/01/2023
Op aanvraag
Schip : MS Van Gogh Ankers : 5
Op aanvraag
Vertrek 28/12/2022
Aankomst 01/01/2023
Schip : MS Rhône Princess Ankers : 4
Vertrek 28/12/2022
Aankomst 01/01/2023
Schip : MS Mistral Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST