Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Geleid bezoek aan Vienne

EXC_VIENNE
# Excursie

Geleid bezoek aan Vienne

Galerie Photos

Description

Afspraak met de gidsen voor het geleide bezoek te voet aan Vienne waarbij u kennis kunt maken met deze Romeinse stad vol getuigen uit die tijd. De geschiedenis van Vienne gaat meer dan 2000 jaar terug. De stad is onlosmakelijk verbonden met de Rhône en de omgevende heuvels. Het volk van de Allobrogen zou er zijn hoofdstad van hebben gemaakt maar het is vooral vanaf de Romeinse tijd dat Wenen op beide oevers bloeit. U ziet er het antieke theater; gebouwd omstreeks 40-50 na Christus. Het wordt beschouwd als één van de grootste van de Romeinse oudheid, met zijn 130 m diameter, wat de capaciteit betreft, zouden er 13000 toeschouwers in hebben gepast. Het werd in 1938 gerestaureerd en herwon zijn aanvankelijke functie doordat er veel artistieke manifestaties worden gehouden. U gaat verder naar de tempel van Augustus en Livius (buitenkant). Deze tempel werd sinds het einde van de 18de eeuw zo genoemd. Hij is gewijd aan de verering van Rome en Augustus en werd in een heilig gebied van het forum opgetrokken. De bouwwerken begonnen omstreeks 20-10 voor Christus. Daarna werd de tempel aan het begin van de Middeleeuwen omgebouwd tot kerk. Tenslotte kwam in de tweede helft van de 19de eeuw de restauratie onder leiding van Prosper Mérimée. Bezoek tenslotte nog de Sint-Mauritiuskathedraal (buitenkant) die al sinds 1840 geklasseerd staat als historisch monument. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen. De stad is echter zeer toegankelijk.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Rhône-vallei en Saône-vallei (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 14/10/2022
LLY_PP

LYON - TAIN L'HERMITAGE - VIENNE - LYON - COLLONGES AU MONT - MÂCON - LYON

Deze cruise tussen Rhône en Saône zal de liefhebbers van gastronomie en wijnbouw zeker kunnen verleiden. Van de Rhônevallei tot de wijngaarden van de Beaujolais via de wijngaarden van de Côte Rôtie en de streek van Condrieu, zal u een ontdekkingstocht kunnen maken vol met proeverijen die uw smaakpapillen verwennen.

5 Dagen
START IN 2022
Vertrek 14/10/2022
Aankomst 18/10/2022
Schip : MS Rhône Princess Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Meer weten

De Camargue en de wilde Rhone (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 08/10/2022, 10/10/2022, ...
ROD_PP

MARTIGUES(2) - AVIGNON - VIVIERS - TAIN L'HERMITAGE - VIENNE - LYON

Scheep in voor een cruise op de Rhône die u niet zal teleurstellen. Ontdek de Gorges de l'Ardèche, een ongeëvenaarde natuurlijke plek met een ongekende schoonheid, maar ook het massief van Vercors, een natuurlijke citadel van kalksteen met verbluffende panorama's. Bezoek de stad Wenen wiens architecturale mix van traditie en moderniteit u zal verrassen.

4 Dagen
START IN 2022
Vertrek 08/10/2022
Aankomst 11/10/2022
Schip : MS Rhône Princess Ankers : 4
Vertrek 10/10/2022
Aankomst 13/10/2022
Schip : MS Mistral Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST