Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_BREME
OmschrijvingREF. EXC_BREME
Excursie
Duur2h00
Klassiek

Vertrek in het gezelschap van uw gids die u zal laten kennismaken met de prachtige hanzestad Bremen. Dit is een van de oudste kuststeden van Dutisland die in 965 het marktrecht verwierf en in 1358 Hanzestad werd. IN 1646 werd de stad uitgeroepen tot vrije stad van het rijk en vanaf 1783 onderhield Bremen rechtstreekse commerciële relaties met de Verenigde Staten. Bremen is traditioneel de stad van het katoen en de koffie. Bremen vormt met zijn voorhaven Bremerhaven een Land met een ongelooflijke eenheid. Het bezoek begint met de volkswijk Schnoor aan de oevers van de Weser. Schnoor is de oudste wijk van Bremen en bestaat uit nauwe steegjes, charmante vakwerkhuizen en een grote kerk. "Schnoor" betekent draad in het oud-Duits en men zegt dat in Schnoor dat alle huizen er elkaar opvolgen als parels geregen op een draad. U gaat verder in de richting van de Marktplatz met de Dom van Sint-Pieter en het prachtige stadhuis in de Renaissancestijl van de Weser. Ook op de Marktplatz staat het standbeeld van Roland, beschermer van de stad, het oudste van Duitsland uit 1404. Achter het stadhuis staat een standbeeld dat deel uitmaakt van de faam van de stad, namelijk het beeld van de beroemde Bremer Stadsmuzikanten, naar het verhaal van de gebroeders Grimm. U kunt er een wens doen. Het bezoek eindigt na een tochtje door de "geheime straat van Bremen", de Böttcherstrasse, die de middeleeuwse stijl combineert met de expressionistische stijl van de jaren 20 via een portaal met een vergulden fresco van de "Brenger van het Licht", Sint Michiel. Vrije tijd en terugkeer naar het schip.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen: de straten zijn gelegd in kasseistenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 08/08/2024
Ref.AMD_PP
19 Dagen
Vanaf4020
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 07/10/2024, 01/10/2025
Ref.BAX_PP
18 Dagen
Vanaf2870
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Volgende vertrekken: 25/06/2024, 17/07/2024
Ref.AMB_PP
12 Dagen
Vanaf2155
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Amsterdam (formule haven/haven)

BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAAGDENBURG - CALVÖRDE -  WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - HOYA - BREMEN - OLDENBURG - DÖRPEN - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM(2)

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Berlijn naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Volgende vertrekken: 14/06/2024, 06/07/2024
Ref.BMA_PP
12 Dagen
Vanaf1724
per persoon
2155
zie cruises
Meer weten