Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Geleide wandeling in Heidelberg en zijn kasteel (buitenkant)

REF.EXC_NHEIDE
Duurh
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_NHEIDE
Excursie
Duurh
Klassiek

Vertrek uit Mannheim met autocar in de richting van Heidelberg. Romantisch en idyllisch, kosmopolitisch en dynamisch, mythisch en modern: Heidelberg brengt op een harmonieuze manier deze elementen samen die zorgen voor een unieke charme. Afspraak met de gidsen in het kasteel van Heidelberg, u maakt samen met hen kennis met de buitenkant van dit prachtige kasteel in roze aardewerk dat nu gedeeltelijk een ruïne is geworden. Sinds het einde van de 18de eeuw vormen de ruïnes van het kasteel een bron van inspiratie voor schilders en dichters die er een symbool in zagen van de grootsheid en de decadentie van de menselijke werken. Goethe, Hölderlin, Uhland en Eichendorff bejubelden het landschap van het kasteel terwijl talrijke schilders het als motief kozen. Bekijk ook het vat op het binnenplein. Het is het grootste houten vat ter wereld dat vroeger met wijn werd gevuld. Op de muur er tegenover is er een sokkel met een standbeeld dat de dwerg Perkeo toont. Deze zuid-Tiroolse drinkebroer was de nar en bewaker van het vak onder Karl Philipp (1716-1742). Bekijk ook de geometrische terrassen van de tuin van het Palatinat, de « Hortus Palatinus », die vroeger werd beschouwd als het achtste wereldwonder. De architect van de tuin, Salomon de Caus, wou eer betonen aan een harmonie met de stad, de rivier en de naburige heuvels. Verplaatsing met de autocar naar de Neckarmünzplatz, een belangrijk plein in het historische centrum van Heidelberg. Het ligt rechtstreeks aan de oever van de Neckar, onder het kasteel. U gaat verder in het gezelschap van uw gidsen met het bezoek aan de oude stad. U bewondert de kerk van de Heilige Geest (buitenkant) die gebouwd werd tussen 1398 en 1441, de plaats waar de prinsen-elect werden begraven. Tot 1623 huisde hier de "Bibliotheca Palatina". U kunt ook gebruik maken van wat vrije tijd om wat te winkelen in de langste winkelstraat van Duitsland alvorens terug naar de car te gaan. Op de terugweg rijdt u door het stadscentrum van Mannheim, waar u het schip bereikt.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • Voorzie goede schoenen.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Oudejaar in Nederland en in de romantische Rijnvallei (formule haven/haven)

AMSTERDAM - NIJMEGEN - KREFELD - KEULEN - KÖNIGSWINTER - RÜDESHEIM - MANNHEIM - STRAATSBURG

Door weelderige landschappen en uitzonderlijke locaties zal u het nieuwe jaar op een unieke manier kunnen vieren tijdens een cruise op de romantische Rijn! Ontdek Amsterdam met zijn charmante grachten die in een idyllisch decor door de stad slingeren evenals zijn talrijke bezienswaardigheden en historische schatten. U kan Heidelberg bezoeken, één van de mooiste steden in Duitsland, maar ook Keulen, beroemd om zijn kathedraal, en één van de meest dynamische steden in Duitsland.

Volgende vertrekken: 28/12/2024
Ref.ACS_PP
6 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

De kerstmarkten in de vallei van de Neckar (formule haven-haven)

STRAATSBURG - HEIDELBERG - EBERBACH - Heilbronn - HEIDELBERG - SPIERS - STRAATSBURG

Midden in de Neckar-vallei wordt u ondergedompeld in eeuwenoude kersttradities. Heidelberg, een stadje aan de oevers van de Neckar, heeft de meest romantische kerstmarkt met een prachtig kasteel dat boven het historisch centrum uittorent. Aroma's van glühwein en kaneel volgen u tijdens al uw ontdekkingstochten. Elke staat baadt in een feestelijke sfeer en laat de kerstmuziek vrolijk klinken.

Volgende vertrekken: 01/12/2024, 05/12/2024
Ref.MNT_PP2
5 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Oudejaar op de Rijn: de romantische Rijn en zijn kastelen (formule haven/haven)

STRAATSBURG - ST GOAR - RÜDESHEIM - MANNHEIM - Heidelberg - SPEYER - STRAATSBURG

Scheep in voor een magische cruise langs de romantische Rijn, waar u het nieuwe jaar langsheen adembenemende panorama's zal kunnen vieren. U zal Heidelberg ontdekken, een stad vol liefdesverhalen, maar ook Rüdesheim en haar middeleeuwse stadscentrum of Speyer en haar majestueuze Romaanse kathedraal.

Volgende vertrekken: 29/12/2024, 29/12/2025
Ref.ZAA_PP
4 Dagen
zie cruises
Meer weten