Bent u in United States? Bezoek onze website.
2021 2022

Geleide wandeling in Heidelberg en zijn kasteel (buitenkant)

EXC_NHEID2
# Excursie

Geleide wandeling in Heidelberg en zijn kasteel (buitenkant)

Galerie Photos

Description

Vertrek uit Mannheim met autocar in de richting van Heidelberg. Romantisch en idyllisch, kosmopolitisch en dynamisch, mythisch en modern: Heidelberg brengt op een harmonieuze manier deze elementen samen die zorgen voor een unieke charme. Afspraak met de gidsen in het kasteel van Heidelberg, u maakt samen met hen kennis met de buitenkant van dit prachtige kasteel in roze aardewerk dat nu gedeeltelijk een ruïne is geworden. Sinds het einde van de 18de eeuw vormen de ruïnes van het kasteel een bron van inspiratie voor schilders en dichters die er een symbool in zagen van de grootsheid en de decadentie van de menselijke werken. Goethe, Hölderlin, Uhland en Eichendorff bejubelden het landschap van het kasteel terwijl talrijke schilders het als motief kozen. Bekijk ook de geometrische terrassen van de tuin van het Palatinat, de « Hortus Palatinus », die vroeger werd beschouwd als het achtste wereldwonder. De architect van de tuin, Salomon de Caus, wou eer betonen aan een harmonie met de stad, de rivier en de naburige heuvels. Verplaatsing met de autocar naar de Neckarmünzplatz, een belangrijk plein in het historische centrum van Heidelberg. Het ligt rechtstreeks aan de oever van de Neckar, onder het kasteel. U gaat verder in het gezelschap van uw gidsen met het bezoek aan de oude stad. U bewondert de kerk van de Heilige Geest (buitenkant) die gebouwd werd tussen 1398 en 1441, de plaats waar de prinsen-elect werden begraven. Tot 1623 huisde hier de "Bibliotheca Palatina". U kunt ook gebruik maken van wat vrije tijd om wat te winkelen in de langste winkelstraat van Duitsland alvorens terug naar de car te gaan. Op de terugweg rijdt u door het stadscentrum van Mannheim, waar u het schip bereikt.

OPMERKINGEN

  • Er zal een helling van ongeveer 300 m zijn naar het kasteel toe.
  • Een bezoek aan het interieur van het kasteel is in deze tijd van het jaar niet mogelijk.
  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

De vallei van de romantische Rijn (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 28/12/2021, 28/12/2022, ...
RES_PP

STRAATSBURG - KOBLENZ - RÜDESHEIM - MANNHEIM - STRAATSBURG

Scheep in voor een feestelijke cruise en verwelkom het nieuwe jaar in een aangename en warme sfeer! U zal door het romantische Rijndal varen in het hart van uitzonderlijke landschappen. Ontdek Koblenz, de thuisbasis van één van de rijkste erfgoederen in Duitsland, maar ook Rüdesheim met zijn museum van mechanische muziek of Heidelberg, een symbool van de Duitse romantiek met mooie architectuur.

5 Dagen
START IN 2021
Vertrek 28/12/2021
Aankomst 01/01/2022
Volzet
Schip : MS Douce France Ankers : 5
Volzet
Vertrek 28/12/2021
Aankomst 01/01/2022
Schip : MS Gérard Schmitter Ankers : 5
START IN 2022
Vertrek 28/12/2022
Aankomst 01/01/2023
Schip : MS Gérard Schmitter Ankers : 5
Vertrek 28/12/2022
Aankomst 01/01/2023
Schip : MS Douce France Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST