Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_MAGDEB
OmschrijvingREF. EXC_MAGDEB
Excursie
Duur5h00
Klassiek

Vertrek met de autocar naar Magdeburg waar we onze lokale gidsen ontmoeten. Vroeger was Magdeburg de bakermat van de Duitse natie. De eerste Germaanse Romeinse keizer, Otto de Grote, liet er een kathedraal bouwen met indrukwekkende afmetingen en verhief de stad tot de rang van aartsbisdom. Magdeburg werd een centrum voor het crhistelijke westen en een Hooggerechtshof in de middeleeuwen. U begint het bezoek met de Kathedraal van Magdeburg, de eerste gotische kathedraal die op Duitse bodem werd opgetrokken, die niet alleen het graf van keizer Otto de Grote huisvest maar ook enkele bezienswaardigheden, waaronder een charmant klooster. De stad is gelegen op de "Romeinse weg" van Sachsen-Anhalt en telt nog tal van andere religieuze gebouwen: het Onze-Lieve-Vrouweklooster, de Sint-Pieterskerk, de Sint-Janskerk, de kapel voor de Heilige Magdalena, ... U gaat verder met een rondrit door de stad en u ziet de tweede belangrijke bezienswaardigheid van Magdeburg, de Groene Citadel ontworpen door Friedrich Hundertwasser die bizar genoeg niet groen is maar snoepjesroze... ! U bekijkt de voormalige DDR-stad die werd heropgebouwd in Sovjetstijl met grijze en vierkante gebouwen. Men heeft wel gepoogd deze te verfraaien met sierlijsten en reliëf. U gaat naar het marktplein waar u de Ruiter van Magdeburg kunt bewonderen, een standbeeld met een vergulden paard dat Otto de 1ste toont; het stadhuis en zijn bronzen portaal, het Herdenkingsmonument voor Otto von Guericke, bekend omdat hij de vacuümpomp heeft uitgevonden. Het bezoek eindigt met wat vrije tijd alvorens we terugkeren naar het schip.

OPMERKINGEN

  • Naargelang het peil van de Elbe kan het zijn dat het schip niet kan aanmeren in Magdeburg maar moet aanmeren ter hoogte van de sluis van Rothensee.
  • Na het bezoek en de vrije tijd gebeurt de terugkeer naar het schip te voet of met de autocar naargelang de navigatie en het peil van de Elbe.
  • Het schip vaart tijdens de excursie.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 08/08/2024
Ref.AMD_PP
19 Dagen
Vanaf4020
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 07/10/2024, 01/10/2025
Ref.BAX_PP
18 Dagen
Vanaf2870
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Volgende vertrekken: 25/06/2024, 17/07/2024
Ref.AMB_PP
12 Dagen
Vanaf2155
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Amsterdam (formule haven/haven)

BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAAGDENBURG - CALVÖRDE -  WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - HOYA - BREMEN - OLDENBURG - DÖRPEN - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM(2)

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Berlijn naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Volgende vertrekken: 14/06/2024, 06/07/2024
Ref.BMA_PP
12 Dagen
Vanaf1724
per persoon
2155
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 31/10/2024, 08/11/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 07/10/2024, 23/10/2024
Ref.PGB_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Hamburg naar Berlijn : Ontdek de Hanzesteden

HAMBURG - Lübeck - LÜNEBURG - WOLFSBURG - MAAGDENBURG - POTSDAM - BERLIJN

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. BHL_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 01/06/2024, 13/06/2024
Ref.HLB_PP
7 Dagen
Vanaf1355
per persoon
1755
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Hamburg : Ontdek de Hanzesteden

BERLIJN - NEDLITZ - BRANDENBURG - MAAGDENBURG - WOLFSBURG - LÜNEBURG - Lübeck - HAMBURG

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. HLB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 26/05/2024, 07/06/2024
Ref.BHL_PP
7 Dagen
Vanaf1355
per persoon
1755
zie cruises
Meer weten