Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_BRISSA
OmschrijvingREF. EXC_BRISSA
Excursie
Duur4h00
Dynamisch

Vertrek per autocar voor het bezoek aan het kasteel van Brissac dat zich op zowat 15 km van de stad Angers bevindt. Brissac, hoger dan alle Koninklijke kastelen, telt 7 verdiepingen en 204 vertrekken, en verdient daardoor de bijnaam van reus van de Loirevallei. Het kasteel werd in 1502 door René de Cossé, eerste landsheer van Brissac verworven, en is vandaag de woonplaats van de 13e hertog van Brissac. Het park biedt prachtige uitzichtpunten in de schaduw van honderdjarige bomen, terwijl het bezoek in het kasteel zelf schitterende decors onthult. Vergulde plafonds, kostbaar meubilair, een vooral een verrukkelijk theater uit de Belle Epoque dat aan de opera gewijd is. We ronden het bezoek af met een ontdekking van de wijnkelder van het kasteel en een wijnproeverij*. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

  • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
  • gesloten op dinsdag, vervangen door de Kasteel van Serrant :

Vertrek per autocar voor het bezoek aan het kasteel van Serrant dat zich op een twintigtal kilometer van de stad Angers bevindt.

Dit grote, machtige en weelderige kasteel brengt drie verenigde talenten tot uitdrukking: dat van de architecten, de bouwers en de kunstenaars. Serrant is vooral beroemd om zijn emblematische vertrekken: de bibliotheek, de gemeubileerde zitkamers en de keukens. De bibliotheek en de zitkamers, omdat ze een van de mooiste Franse verzamelingen van privémeubilair bevatten: wandtapijten en schilderijen, kostbare voorwerpen, zeldzame meubels waaronder een ebbenhouten kast die nog steeds een van de belangrijkste stukken van de Europese meubelmakerij is, en vooral een uitzonderlijke bibliotheek met 12.000 boeken! Deze unieke verzameling is opgenomen bij de Historische Monumenten in 2001, een primeur in Frankrijk voor een privéwoning! De keukens zijn geïnstalleerd in een middeleeuwse zaal en verrassen door hun omvang. Als getuigenissen van een verfijnde en luxueuze levenswijze bieden ze een complete uitrusting in de voorhoede van de vooruitgang in de jaren 1900: pannenset, keukengerei, fornuis, grill, ...

Via het bezoek aan een vijftiental zalen en een park met Engelse tuinen ontdekt u het leven in een authentiek en bewaard gebleven kasteel. Terugkeer aan boord.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Het authentieke Bretagne, de Loire en haar kastelen, een koninklijk erfgoed (formule haven/haven)

Nantes - Vannes - Quiberon - Carnac - Auray - Vannes - NANTES - SAINT NAZAIRE - NANTES - ANCENIS - CHALONNES-SUR-LOIRE - de kastelen van de Loire - ANCENIS - NANTES

Uw reis begint met een exclusief verblijf van drie dagen in Bretagne. U ontdekt de vele invloeden waaraan de streek zijn unieke identiteit en eeuwenoude erfgoed te danken heeft. U verkent de prehistorische geschiedenis van Carnac, met een van 's werelds grootste megalietensites, en trekt door Quiberon, waar de golven van de oceaan de kust hebben vormgegeven. Op beide plekken ziet u met eigen ogen hoe de streek over duizenden jaren heen gekneed werd door de aanwezigheid van de mens en de kracht van de natuur. Aan het einde van deze ervaring, luncht u in een pannenkoekenhuis en bezoekt u Auray, een charmant dorpje in het hart van de Golf van Morbihan. Daarna vertrekt u op een cruise over de Loire, de rivier van de koningen van Frankrijk die bekendstaat om haar legendarische schoonheid.

Volgende vertrekken: 28/04/2025, 22/06/2025
Ref.NSB_PP
8 Dagen
Vanaf2059
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De kastelen van de Loire Chambord en Chenonceau en Cruise op de Loire, een koninklijke erfenis (formule haven/haven)

Parijs - De kastelen van de Loire - NANTES - SAINT-NAZAIRE - ANCENIS - Angers(1) - De kastelen van de Loire - ANCENIS - NANTES

Een voorproefje van Parijs en de geschiedenis van Frankrijk: ontdek de kastelen van de Loire tussen Chambord en Chenonceau voordat u aan boord gaat voor een cruise op de Loire, de rivier van de koningen van Frankrijk waarvan de schoonheid van de landschappen legendarisch is. Ontdek Saint-Nazaire en bewonder de scheepswerf en de Escal'Atlantic die u onderdompelen in de wereld van stoomschepen tussen de gigantische constructies en het leven aan boord. Geniet van de magische kastelen van de Loire en van Brissac, het hoogste kasteel van Frankrijk dat met zijn monumentale gevels uittorent boven zijn grote park. 

Volgende vertrekken: 14/04/2025, 18/07/2025
Ref.NSN_CLR
7 Dagen
Vanaf2175
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

De Loire, een koninklijke rivier (formule haven/haven)

NANTES - SAINT NAZAIRE - NANTES - ANCENIS - CHALONNES-SUR-LOIRE - de kastelen van de Loire - ANCENIS - NANTES

Scheep in voor een cruise op de Loire, de rivier van de koningen van Frankrijk, waarvan de schoonheid van de landschappen legendarisch is. Bezoek Nantes en zijn "Machines de l'Ile", een project dat de imaginaire wereld van de beroemde schrijver Jules Verne weergeeft. Ontdek Saint-Nazaire en bewonder de scheepswerf en de Escal'Atlantic die u onderdompelen in de wereld van stoomschepen tussen de gigantische constructies en het leven aan boord. Geniet van de magische kastelen van de Loire en van Brissac, het hoogste kasteel van Frankrijk dat met zijn monumentale gevels uittorent boven zijn grote park.

Volgende vertrekken: 02/08/2024, 22/08/2024
Ref.NSN_PP
6 Dagen
Vanaf1323
per persoon
1470
zie cruises
Meer weten