Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Meißen (Nieuwjaar cruise)

REF.EXC_NMEIS2
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_NMEIS2
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek van de boot voor het geleid bezoek aan Meißen. De stad, die beroemd geworden is door haar porselein, ontwikkelde zich op de oever van de Elbe aan de voet van een fort, dat werd opgericht door Hendrik I tijdens zijn expansie op Slavisch grondgebied. Ze werd een bisdom in 968. U ontdekt er de oude wijk die veel charme heeft behouden met zijn grote plein omringd door renaissancehuizen en twee gebouwen in laat-gotische stijl van het eind van de 15e eeuw: het stadhuis "Rathaus" en de Onze-Lieve-Vrouwekerk "Frauenkirche" (buitenkant). De kerk bezit sinds 1929 de oudste porseleinen beiaard ter wereld. Na het stadsbezoek bezoekt u de beroemde porseleinfabriek. De eerste porseleinfabriek van Europa, die In 1710 werd ondergebracht in het kasteel, betrok zijn huidige lokalen in 1865. De tentoonstellingszalen schetsen de geschiedenis van het porselein van Meißen. U ontdekt er de verschillende stappen van het productieproces van dit prachtige porselein. Na het bezoek, vrije tijd en terugkeer aan boord in Dresden. 

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Nieuwjaar op de Elbe van Dresden tot Berlijn (formule haven/haven)

DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - MAAGDENBURG - BERLIJN TEGEL

Kom met ons mee op een cruise langs de Elbe en verwelkom het nieuwe jaar in een  buitengewone feestelijke sfeer! U zal Dresden ontdekken die een ongekende artistieke en culturele rijkdom heeft, evenals schilderachtige steden zoals Wittenberg en Meissen. U zal Berlijn ook kunnen bezoeken via een panoramische rondleiding door de beroemde Duitse hoofdstad.

Volgende vertrekken: 26/12/2023
Ref.DMB_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".