Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Potsdam en het Neues Paleis

REF.EXC_NPOTSD
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_NPOTSD
Excursie
Duur4h00
Klassiek

U bezoekt het Neues Paleis in het park van Sanssouci. Het enorme Neues Paleis is de indrukwekkende 'tegenhanger' van het intieme slot van Sanssouci. Zelf noemt Frederik II het Neues Paleis een vorm van opschepperij. Hij verkiest het intieme Sanssouci en gebruikt het prachtige gebouw om gasten in onder te brengen en als kader voor weelderige vieringen. Dit immense slot met zijn drie vleugels is indrukwekkend, al werden de rode stenen om financiële redenen niet geverfd. Binnen in dit ruime slot vindt u 200 kamers, koninklijke vertrekken en vier galerijen in een vreugdevolle rococostijl. U bezoekt onder andere de meest excentrieke zaal, namelijk de met ruim 24.000 schelpen, mineralen, fossielen en zeldzame stenen versierde Grotzaal, alsook de Marmerzaal met haar marmeren galerij en haar schilderijen op het vergulde plafond, een schitterend staaltje van de Pruisische rococo. Vrije tijd op de 'Blauer Lichterglanz'-kerstmarkt in het historisch centrum van Potsdam.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Sprookjesachtig Kerstmis in Berlijn en Potsdam (formule haven/haven)

BERLIJN – NEDLITZ – BERLIJN

Zo mooi kan de winter zijn, tijdens een vaartocht op de Havel-meren en de tradities van de kerstmarkten van Berlijn en Potsdam. Laat u charmeren door de kerstmagie en - sfeer en door bezoeken aan meren, tuinen en weelderige paleizen. Een prachtige ontdekking aangevuld met een degustatie van de traditionele Duitse lekkernij Kaffee und Kuchen.

Volgende vertrekken: 30/11/2023, 04/12/2023
Ref.NMB_PP
5 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".