Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Rochefort en La Rochelle, kuststeden

EXC_ROCHE
# Excursie

Rochefort en La Rochelle, kuststeden

Galerie Photos

Description

Vertrek met de bus naar Rochefort. Rochefort, dat in de XVIIe eeuw werd opgericht door Colbert op verzoek van Lodewijk XIV om over land en zee te heersen, heeft zijn welvaart te danken aan het mooiste arsenaal van het koninkrijk, half verscholen in het hart van een meander van de Charente.  Het historische centrum met zijn vele herenhuizen en prachtige woningen waar grote zeevaarders en ontdekkingsreizigers leefden, ademt nog steeds een sfeer van avontuur en exotisme uit. Bezoek aan de Corderie Royale, het Koninklijke Touwfabriek, symbool van het zeearsenaal. In de langste fabriek van Europa van de XVIIe eeuw werden de touwen vervaardigd van de schepen van de koning en van de zeemacht. U ontdekt er de geschiedenis van dit prachtige met geschiedenis beladen gebouw evenals de technieken voor de vervaardiging van de touwen waarmee de zeilboten werden uitgerust. Verder naar La Rochelle. Lunch in een restaurant. Als hoofdstad van de Charente Maritime onthult deze duizendjarige stad in het midden van de Atlantische kust een uitzonderlijk natuurlijk en architecturaal erfgoed. Tijdens een geleid bezoek aan het hart van de oude stad en de oude haven ontdekt u de poort van de Grosse-Horloge, de straten met bogen, de mooie vakwerkhuizen, de herenhuizen met gebeeldhouwde gevels en de kathedraal. Vrije tijd. Terugkeer naar Royan aan het eind van de dag.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Cruise in Aquitaine van Bordeaux naar Royan, het estuarium van de Gironde, de Garonne en de Dordogne (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 14/07/2022, 13/08/2022, ...
BYA_PP

BORDEAUX - CUSSAC-FORT-MEDOC - ROYAN - Rochefort(1) - La Rochelle(1) - LIBOURNE(2) - Saint-Emilion(1) - CADILLAC - Arcachon(1) - BORDEAUX

Deze prachtige reisweg tussen land en zee voert u mee naar het hart van het zuidwesten van Frankrijk, bekend voor zijn idyllische landschappen, beroemde wijnen, historische monumenten en emblematische plaatsen.

Van Bordeaux tot Royan ontdekt u een vermaard terroir, oude zeesteden en een ontegensprekelijke levenskunst.

7 Dagen
START IN 2022
Vertrek 14/07/2022
Aankomst 20/07/2022
Schip : MS Cyrano de Bergerac Ankers : 5
Vertrek 29/07/2022
Aankomst 04/08/2022
Op aanvraag
Schip : MS Cyrano de Bergerac Ankers : 5
Vertrek 13/08/2022
Aankomst 19/08/2022
Schip : MS Cyrano de Bergerac Ankers : 5
Vertrek 27/09/2022
Aankomst 03/10/2022
Op aanvraag
Schip : MS Cyrano de Bergerac Ankers : 5
Vertrek 12/10/2022
Aankomst 18/10/2022
Schip : MS Cyrano de Bergerac Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST