Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_POTSDA

Sightseeing in Potsdam & bezoek aan de tuinen van Sans Souci

OmschrijvingREF. EXC_POTSDA
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Vertrek met autocar in het gezelschap van de lokale gidsen die ons zullen laten kennismaken met de geschiedenis van het oude Pruisen en zijn illustere monarchen. In Potsdam begint het bezoek met een wandeling in de tuinen van Sans Souci, u wandelt door de lanen vol bloemen en trappen die leiden naar het grote terras waar het zomerverblijf van Frederik II de Grote gelegen is, het paleis van Sans Souci dat tussen 1745 en 1747 werd gebouwd. Frédéric woonde er zorgeloos en hield zich er onledig ver van het protocol van het Berlijnse hof. De persoonlijke smaak van de koning had een dergelijke invloed op het ontwerp en de decoratie dat men het soms over "rococo in Frederik-stijl heeft". U keert terug naar de autocars die, vooraleer te vertrekken in de richting van het kasteel van Cecilienhof, rond het park van Sans Souci zullen rijden om u de talrijke verbazingwekkende gebouwn te tonen. U komt ook voorbij de kolonie Alexandrowka, met zijn chalets in Russische stijl, die werd gecreêerd in 1826-27 op verzoek van Frederik Willem III ter herinnering van zijn overleden vriend, tsaar Alexander de 1ste. De eerste bewoners van deze kolonie maakten deel uit van een Russisch koor. Na aankomst in Cecilienhof stapt u uit voor een korte wandeling rond het kasteel. De gids vertelt u iets meer over de geschiedenis van deze plaats. Het kasteel van Cecilienhof werd opgetrokken tussen 1914 en 1917 op verzoek van keizer Willem II voor zijn zoon, de Kronprinz Willem en het kasteel draagt de naam van de vrouw van de kroonprins, Cecilie. Het kasteel is best bekend omwille van de conferentie van Potsdam die er in 1945 werd gehouden. De conferentie van Potsdam werd nog voor het einde van de Tweede Wereldoorlog georganiseerd door de geallieerde machten (Verenigd Koninkrijk, URSS, USA) om het lot van de overwonnen naties te bepalen. Na een wandeling gaat u terug naar de autocar en rijdt u in de richting van het centrum van Potsdam. U stopt in de Nederlandse wijk waar u kunt genieten van wat vrije tijd alvornes naar het schip terug te keren.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen: er is een wandeling in de tuinen van Sans Souci met een trap en een wandeling in de tuinen van Cecilienhof.
  • In de richting Amsterdam-Berlijn vaart het schip tijdens de excursie.
  • Het bezoek aan de binnenkant van de kastelen van het Parc de Sans Souci is niet voorzien. Het gaat uitsluitend om een bezoek aan de tuinen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 08/08/2024
Ref.AMD_PP
19 Dagen
Vanaf4020
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Volgende vertrekken: 07/10/2024, 01/10/2025
Ref.BAX_PP
18 Dagen
Vanaf2870
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Volgende vertrekken: 25/06/2024, 17/07/2024
Ref.AMB_PP
12 Dagen
Vanaf2155
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Amsterdam (formule haven/haven)

BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAAGDENBURG - CALVÖRDE -  WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - HOYA - BREMEN - OLDENBURG - DÖRPEN - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM(2)

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Berlijn naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Volgende vertrekken: 14/06/2024, 06/07/2024
Ref.BMA_PP
12 Dagen
Vanaf1724
per persoon
2155
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 31/10/2024, 08/11/2024
Ref.BPG_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 07/10/2024, 23/10/2024
Ref.PGB_PP
9 Dagen
Vanaf1965
per persoon
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Hamburg naar Berlijn : Ontdek de Hanzesteden

HAMBURG - Lübeck - LÜNEBURG - WOLFSBURG - MAAGDENBURG - POTSDAM - BERLIJN

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. BHL_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 01/06/2024, 13/06/2024
Ref.HLB_PP
7 Dagen
Vanaf1355
per persoon
1755
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Hamburg : Ontdek de Hanzesteden

BERLIJN - NEDLITZ - BRANDENBURG - MAAGDENBURG - WOLFSBURG - LÜNEBURG - Lübeck - HAMBURG

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. HLB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 26/05/2024, 07/06/2024
Ref.BHL_PP
7 Dagen
Vanaf1355
per persoon
1755
zie cruises
Meer weten