Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

BARBIZON, HET SCHILDERSDORP

EXC_BARBI2
# Excursie

BARBIZON, HET SCHILDERSDORP

Galerie Photos

Description

Vertrek met de bus voor een geleid bezoek door het charmante dorpje Barbizon. De mythische plaats van de pre-impressionistische schilderkunst en tevens de thuisbasis van de eerste landschapsschilders, die de initiatiefnemers waren van de impressionistische beweging. U wordt ondergedompeld in de feestelijke sfeer van schilders die gekant waren tegen de romantiek en de academie. Vanaf 1830 verwelkomde Barbizon, toen nog een gehucht van houthakkers, in de Auberge Ganne alle schilders die inspiratie kwamen zoeken in de ongerepte natuur. In 1875 telde Barbizon reeds een honderdtal kunstenaars. Barbizon wordt gekenmerkt door zijn charmante stenen huizen, bedekt met tegels, zijn gerestaureerde herbergen en oude herstelde ateliers, zijn kleine verharde weg, zijn bloemrijke muren en de bedwelmende geur van terpentijn. Het dorp is een trefpunt voor hedendaagse schilders. Dit is de ideale plek voor liefhebbers van geschiedenis en schilderkunst. Laat u, net als de artiesten, charmeren door Barbizon. Na de voetsporen te hebben gevolgd van schilders zoals Corot, Millet, Rousseau en vele anderen, bezoekt u de Auberge Ganne: de kamers op de begane grond, de eetzalen en de kruidenierswinkel waar het meubilair en de door kunstenaars versierde panelen worden tentoongesteld. U treft er ook alledaagse voorwerpen aan die de sfeer weergeven van deze plaats ten tijde van de "Peint'à Ganne", zoals de inwoners van het dorp ze destijds noemden. Daarna bezoekt u het atelier Millet. Hier schilderde Jean-François Millet zijn belangrijkste meesterwerken, zoals L'Angélus of Les Glaneuses. Deze plaats, die er nog bijna volledig uit ziet zoals in de 19e eeuw, heeft veel van de objecten van deze meester en originele schilderijen van zijn tijdgenoten behouden.

Vrije tijd om te wandelen door de geplaveide straten en de kleine winkels en kunstgalerijen te ontdekken.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

De Seine en de impressionistische schilders (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 31/05/2022, 22/07/2022, ...
PFH_IMPP

PARIJS - MELUN - BARBIZON - MANTES-LA-JOLIE - GIVERNY - ROUEN - HONFLEUR

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zich langs de Seine onderdompelen in de wereld van de impressionistische schilders. U ontdekt er vele musea voor schone kunsten, waaronder het beroemde Museum Marmottan, maar ook het weelderige huis en de indrukwekkende tuin van Claude Monet. U kunt ook karakteristieke dorpen en steden van de impressionistische beweging verkennen tijdens de thematische bezoeken, zoals Barbizon, Rouen en Honfleur.

7 Dagen
START IN 2022
Vertrek 31/05/2022
Aankomst 06/06/2022
Schip : MS Seine Princess Ankers : 4
Vertrek 22/07/2022
Aankomst 28/07/2022
Schip : MS Seine Princess Ankers : 4
Vertrek 28/08/2022
Aankomst 03/09/2022
Op aanvraag
Schip : MS Botticelli Ankers : 4
Op aanvraag
Vertrek 28/09/2022
Aankomst 04/10/2022
Schip : MS Seine Princess Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST