Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Door Voivodina

EXC_VOIVOD
# Excursie

Door Voivodina

Galerie Photos

Description

Vertrek uit Sremska Mitrovica met autocar in het gezelschap van uw gidsen om er de autonome provincie van Voivodina te bezoeken. Tijdens zijn bewogen verleden onderging Voivodina achtereenvolgens de heerschappij van talrijke bezetters vanuit alle uithoeken van Oost-Europa alvorens uiteindelijk deel uit te gaan maken van Servië. Rond het gehucht Iriski Venca liggen meer dan 16 orthodoxe kloosters verspreid, een gelegenheid om zich onder te dompelen in de Servische kunst die een combinatie is van de Byzantijnse stijl en de barokke architectuur. U bezoekt het orthodoxe klooster van Krusedol, gesticht in de 16de eeuw en versierd met prachtige schilderijen uit de 18de eeuw. U ze het bezoek verder in de richting van Sremski Karlovci, een vreedzaam stadje met 9000 inwoners aan de oevers van de Donau. In de 17de eeuw groeide de stad, eens de Turkse dreiging was afgewend, uit tot het culturele centrum van de Serven van het Oostenrijks-Hongaarse rijk en zetel van het orthodoxe patriarchaat. De culturele uitstraling van de stad gaat verder met de oprichting van het eerste Servische lyceum in de 17de eeuw en in de 19de eeuw met ontmoetingen met de grote mannen uit de literatuur en de theologie. U wandelt in deze romantische stad en u bezoekt er de orthodoxe kathedraal Saborna Crkva die vol schatten uit de Servische religieuze kunst staat, een weerspiegeling van de macht uit het verleden.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • Correcte kleding vereist voor het bezoek aan het klooster (geen short of t-shirt, schouders bedekt voor de dames, gesloten schoenen).
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST