Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_PARIS3

Wandeling aan de oevers van de Seine, de bruggen van Parijs

OmschrijvingREF. EXC_PARIS3
Excursie
Duur3h00
Dynamisch

We vertrekken aan de kaai van Grenelle voor een wandeling langs de oevers van de Seine. De oevers van de Seine zijn sinds 1990 door de UNESCO op de lijst van het werelderfgoed opgenomen. Ze behoren tot de prachtigste en meest verbazingwekkende Parijse landschappen. Het is in dit kader dat wij u een ongewone tocht voorstellen, van de ene oever naar de andere, met verbazende verrassingen en gezichtspunten. Zo zal u de nauwe en tegelijk complexe relatie begrijpen die de Parijzenaren met hun stroom onderhouden hebben sinds de Middeleeuwen. De Seine werd zowel gebruikt voor de navigatie, de commerciële havenactiviteiten, de energievoorziening van de drijvende molens, de reiniging van de huiden, het wassen van het linnengoed, de afvoer van het afvalwater en de ”drinkwater”-voorziening tot in de 19e eeuw!
Tijdens deze wandeling waar iedereen - ongeacht het niveau - kan aan deelnemen, zullen u boeiende verhalen uit de doeken gedaan worden. U kunt de groep immers na 1, na 2 of na 3 uur wandelen verlaten. U zal een ticket voor het openbaar vervoer op zak hebben, dat u op elk moment kunt gebruiken om per bus of met de metro naar de haven terug te keren. Uw gids zal u met de glimlach de nodige uitleg geven.

OPMERKINGEN

  • Let op: de terugreis naar de boot gebeurt op eigen houtje dankzij het openbaar vervoerbewijs. In geen geval zal de gids u begeleiden op deze terugreis.
  • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De vallei van de Seine, een uitnodiging tot reizen (formule haven/haven)

PARIJS - LA ROCHE GUYON - HONFLEUR - ROUEN - LES ANDELYS - PARIJS

Vaar langs de Seine om de geschiedenis, de idyllische landschappen en de cultuur te ontdekken die met al hun verborgen geheimen aan deze mythische rivier verbonden zijn. In Vernon zal u het huis van Claude Monet kunnen ontdekken, evenals zijn tuin vol bloemen en zijn watertuin. Bezoek het luxueuze kasteel van Martainville, vaar langs de Côte Fleurie of ontdek de geschiedenis tijdens onze reis naar de stranden waar ooit de invasie plaatsvond.

Volgende vertrekken: 14/06/2024, 04/08/2024
Ref.PCN_PP
8 Dagen
Vanaf1449
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

PARIJS - MELUN - MANTES-LA-JOLIE - ROUEN - HONFLEUR

Tijdens deze buitengewone reisweg van Melon naar Honfleur geniet u van een prachtig spektakel. Dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in het kasteel van Fontainebleau en in Rouen, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, geniet van de natuur in Giverny, laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. HFP_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 21/06/2024, 19/10/2024
Ref.PFH_PP
7 Dagen
Vanaf1259
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De Seine en zijn meanders, een unieke rivier (formule haven/haven)

HONFLEUR - ROUEN - MANTES-LA-JOLIE - PARIJS - MELUN - PARIJS

Tijdens deze buitengewone reisweg van Honfleur naar Melun geniet u van een prachtig spektakel. Laat u verleiden door Honfleur, zijn schilderachtige steegjes en zijn Vieux-Bassin, en laat Normandië tot u doordringen aan de Côte Fleurie, geniet van de natuur in Giverny, aanschouw tijdens de doortocht door Parijs de meest prestigieuze historische monumenten, dompel uzelf onder in de geschiedenis van Frankrijk in Rouen en het kasteel van Fontainebleau. Tal van ervaringen die van deze cruise een buitengewone reis maken.

REF. PFH_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 30/05/2024, 27/06/2024
Ref.HFP_PP
7 Dagen
Vanaf1259
per persoon
zie cruises
Meer weten
Cruises

De mooiste plaatsen in de vallei van de Seine (formule haven/haven)

PARIJS - LES ANDELYS - HONFLEUR - DUCLAIR - ROUEN - PARIJS

Vaar op de Seine en ontdek er ongewone plaatsen. Bezoek Rouen: zowel middeleeuws als spiritueel heeft het de ziel van zijn verleden kunnen bewaren waarin u zich dan ook volledig zal kunnen onderdompelen.

Volgende vertrekken: 05/06/2024, 16/07/2024
Ref.SIP_PP
6 Dagen
Vanaf999
per persoon
zie cruises
Meer weten