Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure

Excursies in Kroatië

Tocht in de voetsporen van het oude aquaduct van Dubrovnik

Transfer per autocar naar het vertrekpunt van de tocht. De wandeltocht brengt u naar de heuvels boven Dubrovnik en begint op de route van wat tijdens het Oostenrijks-Hongaarse rijk een spoorlijn was naar de haven van Dubrovnik. Daarna komen we terug uit op het pad van het oude aquaduct van Dubrovnik. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en leverde water aan onder andere de beroemde fontein van Onofrio. Tijdens deze wandeltocht geniet u van uitzonderlijke panorama's. Met name aan de Ombla-rivier die de oude schrijvers 'Arion' noemden, het onsterfelijke paard in de Griekse mythologie, vanwege zijn indrukwekkende stroom; aan de nieuwe brug van Dubrovnik; aan de Elafit-eilanden, een archipel bij Dubrovnik die bestaat uit de eilanden Šipan, Lopud en Kolocep en een prachtig uitzicht bieden over de stad. Aan het einde van de tocht gaat u door de wijk Nuncijata.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~7 km; matig niveau.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tocht naar Achilleion, Gastouri en de berg Agia Kyriaki

Transfer per autocar naar het Achilleion-paleis. Dit is het startpunt van onze wandeling ter ontdekking van het traditionele dorp Gastouri. Het is omgeven door olijfbomen en dennen, gelegen op de hellingen van de berg Agioi Dela. We gaan verder naar de top van de berg Agia Kyriaki (288 meter). De wandeling gaat langs vele plaatsen die met de Keizerin te maken hebben. Er zijn ook verschillende prachtige uitkijkpunten, waarvan de beste de kapel is die uitkijkt op de prachtige oostkust. U kunt er het eiland Pontikonisi (muizeneiland) zien. Volgens de legende is dit eiland de boot van Odysseus die door Poseidon in een rots werd veranderd tijdens een storm, vóór zijn terugkeer naar Ithaca. U krijgt ook een geweldig uitzicht over de stad Corfu.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: 2 uur 30 minuten, hoogteverschil van 280 m, matig niveau.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Butrint

Deze excursie leidt vanaf de haven van Saranda naar de binnenlanden. U steekt de rivier de Bistrica over, het rotsachtige kanaal van Tsouka en de uitgestrekte vlakte van Vurgu en u komt langs een moerasachtig gebied aan de oever van het Butrint meer, waarin volgens de overlevering nimfen en dryaden woonden. U komt aan in Butrint, de eerste Albanese plaats die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst is, in 1992.  Deze plek werd vanaf de prehistorie bewoond en is een van Griekse en Romeinse kolonies. Later, onder Byzantijnse heerschappij, kende de plaats een welvarende periode, die gevolgd werd door een korte Venetiaanse overheersing, tot de stad uiteindelijk verlaten werd aan het einde van de Middeleeuwen.  De archeologische vindplaats toont in zijn huidige staat sporen van alle perioden in het bestaan van de stad. Tussen 1926 en 1936 stond de Italiaanse archeoloog Luigi Ugolini aan het hoofd van het archeologisch onderzoek in het zuiden van Albanië met de nadruk op Butrint waar hij blootlegde: de doopkapel, het theater, de basiliek, de publieke baden, het gymnasium, de tempel van Minerva, de Skea poort en de Leeuwenpoort van de oude stads- en kasteelmuren, een aantal huizen en een grote hoeveelheid voorwerpen en zandstenen beelden van onschatbare waarde.   De meest opmerkelijke voorwerpen in het theater van Butrint zijn het beeld van Apollo, de godin van Butrint, de marmeren hoofden van Zeus, het portret van Agrippina, het hoofd van Livia en talrijke bijschriften in Latijn en Grieks.  Delen van de stad zijn in de 5e eeuw voor Christus  herbouwd.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Athene en de Acropolis

Met de autocar rijdt u in het gezelschap van uw gidsen naar de Acropolis van Athene, gelegen op een rotsplateau van ongeveer 150 m en dat tijdens de Oudheid dienst deed als heiligdom voor de verering van de godin Athena en tal van andere goden uit de Griekse mythologie. U krijgt de gelegenheid om de tempels van de site te verkennen, waaronder het Parthenon, gebouwd in de 5de eeuw voor Christus. Deze was gewijd aan Athena van wie een gouden en ivoren standbeeld het heiligdom sierde. Het standbeeld van Athena werd vernield tijdens de bezetting van de stad door de kruisvaarders van de 12de eeuw en het Parthenon werd omgebouwd tot een katholieke kerk onder de Franken. Onder de Turken in de 17de eeuw werd het een moskee. U bezoekt ook andere opmerkelijke monumenten zoals het Erechtheion, een elegante kleine tempel uit de 5de eeuw voor Christus, de tempel van Athena Nike, gekend tijdens de Oudheid onder de naam "tempel van de overwinning"; de Propyleeën, de monumentale toegang tot de Acropolis; het antieke theater van Dionysos en het odeon van Herodes Atticus... U keert terug naar de autocar om het bezoek af te ronden met een rondrit door de moderne stad Athene langs de Agora, het centrum van het openbare leven in de oudheid. Dit plein vervulde verschillende functies: politiek, religieus, economisch, commercieel en cultureel.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • De uren zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Tocht in het nationaal park Llogara en de Caesar bergpas

Transfer per autocar naar Llogara. Dit pad in het nationaal park, gelegen tussen de zee en de bergen, begint vlakbij het bosstation van Llogora. U doorkruist een dennenbos en wilde vegetatie. Daarna bereikt u de plaats genaamd Caesar bergpas. Op deze historische site kampeerde in 48 voor Christus het leger van Caesar tijdens de strijd in de baai van Vlore tegen Pompeii. Deze plaats biedt een prachtig uitzicht over de Dukat-vallei, over de baai van Vlore, bijgenaamd de "schildwacht van Vlore", en over het schiereiland Karaburuni, een echt pastoraal en agrarisch universum.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: 2 uur 15 minuten, 2,50 km, hoogteverschil van 953 m, matig niveau.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Mijet

Van eilanden van de Middellandse Zee is Mljet wel het meest verleidelijke. Het eiland bestaat voor 72% uit bos en heeft nog een ongerepte uitstraling. De traditionele activiteiten, de productie van olie en wijn, worden er ook vandaag nog uitgeoefend. Het eiland is een oase van rust waar Ulysses volgens de legende 7 jaar lang verbleef. Nadat u het wandelpad volgde, gaat u aan boord van schepen die u brengen naar het Benedictijner klooster van de 12de eeuw gelegen in het midden van Véliko Jezero, een groot, pittoresk zoutmeer in het centrum van het nationaal park van Mijet. Het klooster is opgetroken op een charmant terrein te miden van de Aleppo-sparren en omgeven door zandstranden. De terugkeer vindt plaats per schip en te voet via dezelfde reisroute.

OPMERKINGEN

 • Goede schoenen aanbevolen. (traject te voet op aardewegen en kasseistenen: 30 minuten heen en daarna 30 minuten terug)
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Geleid bezoek aan Hvar

Hvar is één van de mooiste eilanden van Dalmatië, bezaaid met wilde bloemen, lavendel, rozemarijn en heide. Er heerst immers een bijzonder klimaat. U bezoekt het Fransiscaner klooster met in de refter een mooie collectie Venetiaanse schilderijen, kant, munten en zeldzame boeken en de kathedraal voor Sint-Etienne in REnaissancestijl met een monumentaal icoon van de Maagd.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: het bezoek is helemaal te voet.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
Wandeltocht langs de Krka-Watervallen

Wandeltocht in het nationaal park langs de Krka-watervallen, met afdaling langs de loop van de Krka naar Skradin. (Duur 4u30, 8km, hoogteverschil 250m).
Transfer per autocar naar het vertrekpunt van de wandeltocht.
Dit is dé gelegenheid om het nationaal park van Krka met de beroemde watervallen te ontdekken. We nemen een circuit met houten voetgangersbruggetjes en kleine wegen in aarde en steen.
Deze weg volgt de vorming van de watervallen. Tijdens het eerste deel van de tocht zal u de watervallen, zo bekend voor hun uitzonderlijke schoonheid, niet zien. En plots, in een bocht van de weg, woont u een grandioos spektakel bij: de Krka-watervallen!
Het water stroomt in watervallen over meerdere banken, het geluid is hevig en intens... Een uiterst spectaculaire belevenis die u zeker niet mag missen! Het hoogteverschil is indrukwekkend en aan de rustigste oevers bevinden zich molens en wasplaatsen.
Via een brugje zal u de watervallen bovendien van dichtbij kunnen bewonderen. Van alle kanten komt er water toegestroomd, zowel in kleine als in grote watervallen... Dit tafereel is echt indrukwekkend.

OPMERKINGEN

 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Herculanum

Net als Pompeï heeft Herculanum zijn faam te danken aan de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79. De Romeinse stad werd bedolven onder vulkanisch puin en lavastromen, en slechts in de 18de eeuw opgegraven. De site staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
We vertrekken per bus naar de site die in het Italiaans Ercolano heet. De Romeinse aristocratie liet er mooie villa's bouwen, doorgaans met uitzicht op de zee, die erg goed bewaard zijn gebleven. Houtwerk, mozaïeken, schilderijen, meubels, dagelijkse voorwerpen... alles is er teruggevonden. Bewonder de overblijfselen van dit kleine aristocratische stadje met zijn hoofdwegen, huizen met verkoolde muren, het college van de Severi Augustales, en de huizen van Neptunus en Amphitrite. Geniet van uw vrije tijd vooraleer we per boot terugkeren naar Napels.

OPMERKINGEN

 • Voorzie stevige stapschoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Fietstocht op het Eiland Vis

Afspraak in de haven van Vis. We nemen onze fietsen en vertrekken met de gids voor een fietstocht door Vis.
Op ontdekking naar de verborgen landschappen van Vis.
Deze voormalige militaire basis die lang voor het toerisme gesloten was, is vandaag het authentieke eiland van de Adriatische kust geworden.
We vertrekken vanuit Vis en trekken naar de kleine typische eilandjes van het eiland. Tussen Plisko Polje, Zure, Dracevo Polje en Podspilje geniet u van idylische landschappen tussen de zee en het gebergte.
Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Uitschuifbare wandelstokken (facultatief).
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Let op: de kinderen zijn onder verantwoordelijkheid van de ouders en moeten zelfstandig de fiets kunnen besturen (~9,5 km, 200 m hoogteverschillen).
Stari Bar

De oude stad Bar, die gebouwd is door de Byzantijnse keizer Justinianus in de 6e eeuw, ligt aan de voet van het Rumija gebergte. U bezoekt de historische kern van de stad met een aquaduct dat de oude stad van water voorzag. Achter de stadswallen vind u ook de kerken Sint Catharina en Sint Veneranda, uit respectievelijk de 14e en de 15e eeuw, alsmede de restanten van de kerk van Sint Nicolaas die gebouwd is in 1288. Vrije tijd om in de stad te kuieren.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
De Meteora

We gaan op verkenning op een van de meest grandioze Griekse sites. Zodra we in Kalambaka aankomen, worden we verrast door een adembenemend uitzicht. Bovenop de rotsachtige bergtoppen prijken enkele tientallen kloosters die de zwaartekracht en uw verbeelding tarten. In de oudheid geloofde men dat deze rotsbergen uit de hemel waren gevallen, zodat heremieten er konden bidden. Later hield de orthodoxe kerk deze traditie in deze van de rest van de wereld afgesloten kloosters in stand. Vandaag worden sommige kloosters nog bewoond door monniken. Een aantal kloosters zijn ook opengesteld voor bezoekers, die de sites kunnen bereiken via vrij steile wegen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleleid bezoek aan Kotor

Men schat dat Kotor bijna 70% van de historische en culturele monumenten van Montenegro bevat. Daarom werd het geklasseerd als erfgoed door de UNESCO. U bezoekt de kathedraal van Sint-Trifoon met de relieken van Sint-Trifoon die werden meegebracht uit Klein-Azië. De prachtige gevel is versierd met twee klokkentorens uit de REnaissance, die onderling verbonden werden en die een uniek bouwmodel vormen op de kustlijn. In het Paleis Grgurina bezoekt u het zeevaartmuseum dat bekend staat om zijn collecties van verschillende typs schepen, artistieke zeilen, wapens, de nationale klederdracht en meubilair, allemaal bewijzen van de pracht en praal van de zeevaart en het leven in deze regio.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
Geleid bezoek aan Split

De stad Split met zijn 140.000 inwoners is de grootste van Dalmatië en een actief universitair en artistiek centrum. Het paleis van Diocletianus bent gebouwd door een eenvoudige soldaat die keizer werd: Diocletianus koos ervoor om na zijn afzetting in 305 na Christus hier zijn dagen te slijten.
Geleid bezoek aan de stad naar de promenade Trumbiceva Obala (Riva). Ontdekking van de goed behouden Romeins stadsmuur, het mausoleum veranderd in een kathedral in de laat VII eeuw, de peristilium, de tempel van Jupiter en de Kathedraal van Sint-Domnius.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: het bezoek is helemaal te voet.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
Berat en Apollonia

Weg naar Berat, een "openluchtmuseum" met huizen die als het ware hangen op de helling van een steile heuvel. Het historisch centrum van Berat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een zeldzaam, maar typisch voorbeeld van de bouwstijl uit de Ottomaanse periode. De stad kende haar hoogtepunt in de 16de eeuw. Tijdens die periode ontstond in de stad een briljante Byzantijnse kunstschool onder leiding van de schilder Onufre. Deze artistieke ontplooiing strekte zich uit van de 17de tot en met de 18de eeuw. Berat getuigt daar nog steeds van. Lunch tijdens het bezoek. Vervolg naar de grootste archeologische site van Albanië: Apollonia. Deze beroemde antieke stad werd opgericht in 600 v.Chr. en was de eerste stad om de naam van de god Apollon te dragen. In de Romeinse periode werd het een groot cultureel centrum dankzij haar filosofieschool. Als wederdienst voor haar steun tijdens de oorlog tegen Pompeius, verkreeg de stad van Caesar de status van "vrijstad". Hij stuurde zijn neef Octavianus, de toekomstige keizer Augustus, om er zijn studies af te werken. De imposante vestigingen van deze rijke antieke stad vallen nog steeds te bewonderen: weermuren (5de en 6de eeuw n.Chr.), portieken, tempels, een odeon, bibliotheek, triomfboog, bouleuterion, agonothetenmonument, gymnasium, huizen, taverne, fontein, theater...

OPMERKINGEN

 • Voorzie stevige stapschoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Buggy safari in Korcula

Beleef een "all terrain” avontuur op het eiland Korcula, start de motor en houd uw pet stevig vast! Geniet met volle teugen in de verborgen baaien van Korcula tijdens deze boeiende rit in een 2-zits buggy met open dak.
Transfer per boot naar het dorp Lumbarda.
Installatie in de buggy's en vertrek van de safari. Ontdek het binnenland van het eiland Korcula. De rit doorheen de wilde landschappen van het eiland met zijn typische wijngaarden en olijfbomen zal u heel wat spannende momenten en emoties bezorgen.
Geniet van de prachtige landschappen boordevol olijfbomen en wijngaarden langs de kustwegen die zich rond de dorpen Zrnovo en Lumbarda bevinden. Ze bieden een uitzonderlijk zicht op de eilanden Mljet en Lastovo.
Tijdens de terugkeer per boot, zal u de kans krijgen om streekproducten te proeven.

OPMERKINGEN

 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • De bestuurder van de buggy moet in het bezit zijn van een rijbewijs en minimaal 18 jaar oud zijn.
Hvar: stadswandeling tot aan de vesting

Hvar is beroemd voor haar prachtige baai. Dit bezoek is u de beste mogelijkheid om de verborgen hoekjes van de stad te ontdekken.

De wandeling begint aan de haven van Hvar waar u uw gids zal ontmoeten. Stadswandeling door dit kleine pittoreske stadje. Het wordt het "Saint Tropez van Kroatië" genoemd en heeft zijn charme van weleer weten te behouden. Onnodig erbij te vertellen dat deze witte stad een plezier voor het oog is. We wandelen tot de Spaanse vesting die boven de stad uitsteekt. U zal kunnen genieten van een prachtig zicht over de baai van Hvar. Terugkeer naar de haven. Geniet daarna eventjes van uw vrije tijd vooraleer we per boot terugkeren.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen
 • Uitschuifbare wandelstokken (facultatief)
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tocht naar de zwarte grot van Pellumbas

Transfer per autocar naar het dorp Pellumbas. Op de berghelling neemt u een spectaculair pad dat afdaalt naar de canyon van de Erzen-rivier. U verkent de binnenkant van de grot van Pellumbas, ook bekend als de 'zwarte grot'. Deze grot werd meer dan 10.000 jaar geleden bewoond, is 360 m diep en herbergt verschillende natuurlijke wonderen zoals stalactieten en stalagmieten. Dit zou één van de eerste prehistorische woningen in de streek zijn, gelegen op een hoogte van 350 m. Daarna gaat u langs de rivier, waar u, als het weer het toelaat, een verfrissend bad kunt nemen.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: 2 uur 45 minuten, hoogteverschil van 350 m, matig niveau.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Sibenik en de watervallen van Krka

U maakt kennis met het culturele erfgoed van de oudste Slavische stad aan de Adriatische kust, Sibenik, ideaal gelegen aan de rand van een prachtige baai tegenover de Kornati-eilanden. Verken de stad te voet doorheen de steegjes die dateren uit de 15de en 16de eeuw. Het bezoek aan de Sint-Jacobskathedraal (geklasseerd als werelderfgoed door de UNESCO) werd volledig in steen opgetrokken van 1433 tot 1477, en is het hoogtepunt van het bezoek aan Sibenik. Daarna brengt de autocar u naar het nationaal park van de watervallen van Krka: de site van Skrandinski Buk is spectaculair, het water stroomt er over 17 banken. Het hoogteverschil (46m) is indrukwekkend en de vreedzame oevers tellen molens en wasplaatsen. Via een wandelewg kunt u de watervallen van dichtbij bewonderen. Terug naar de autocar in Sibenik.

OPMERKINGEN

 • Goede schoenen aanbevolen.
 • Verscheidene trappen, alvorens de watervallen te bereiken.
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Geleleid bezoek aan Korcula

Met zijn 47 km van 6 op 8 breed is Korcula het zesde grootste eiland van de Adriatische zee. U bezoekt Korcula te voet. Het is een typische Dalmatische middeleeuwse stad die gensteld is tussen de groene heuvels en de azuurblauwe zee. Uw bezoek begint met de Sint-Marcuskathedraal (1420) als bewijs van de handigheid van de steenhouwers en het talent van de beeldhouwers uit die tijd. U ziet het weelderige portaal met twee leeuwen, een werk van de Milaanse Bonino, en de evangelist Sint-Marcus. U bewondert ook het stadsmuseum met oude Griekse voorwerpen.

OPMERKINGEN

 • Goede schoenen aanbevolen, trappen!
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
Tirana

Op weg naar Tirana dat naar het oosten tussen de bergen van Dajti en de kustvlaktes ligt. Bij het bezoek aan het Nationaal Historisch Museum wordt u ondergedompeld in de tumultueuze geschiedenis van Albanië.  Het museum geeft een boeiende kijk op de ontwikkeling van het land door de eeuwen heen. De historische schatten zijn chronologisch gegroepeerd in aparte gebouwen die gewijd zijn aan onderwerpen als de Middeleeuwen, de Ottomaanse invasie, de etnografie en de Albanese onafhankelijkheid van Turkije in 1912. Er zijn ook meer eigentijdse voorwerpen te zien, die het leven tonen sinds de dictatuur van het eerste communistische staatshoofd van Albanië, Enver Hoxha.  Te voet verder naar het Skanderbegplein. In het midden staat een standbeeld van Skanderbeg, een nationale held van Albanië, die talrijke Turkse invasies heeft teruggedreven. Ten slotte een bezoek aan het oudste gebouw van Tirana, de Ethem Bey moskee.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Gjirokastra

Gjirokastra, ook wel de Stenen Stad genoemd, is een van de meest aantrekkelijke toeristenplaatsen in Albanië. De stad ligt tegen de oostelijke helling van de grote bergen en is opgebloeid rond het kasteel uit de 4e eeuw, nu het grootste kasteel van het land. Het meest opvallende kenmerk van Gjirokastra is het overvloedige gebruik van steen als bouwmateriaal van de huizen, die lijken op kleine forten, en de geplaveide straten die naar de bazaar leiden. In het kasteel, dat u bezoekt, is het wapenmuseum gevestigd met een wapenverzameling van de prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog. De gastronomie van Gjirokastra heeft ook een goede reputatie, wat u zult merken bij het proeven van lokale producten.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Mycene en Nauplion

Volgens de Griekse mythologie werd Mycene opgericht door Perseus, die hierin werd bijgestaan door de Cyclopen. De stad is ook het koninkrijk van de legendarische koning Agamemnon, de held uit het bekende epos van Homerus die het met zijn Griekse leger opnam tegen Troje. Homerus schreef dat de stad bijzonder geliefd was door Hera en ‘rijk was aan goud’. Hoe de natie dan aan zijn einde is gekomen, vertelde hij niet. Op de site van Mycene ziet u de overblijfselen van de citadel en bezoekt u het koninklijke paleis dat meteen opvalt met zijn cyclopische omwalling en vele schacht- en koepelgraven. De stad is slechts bereikbaar via twee indrukwekkende toegangspoorten in de omwalling. De grootste van de poorten, de Leeuwenpoort, heeft zijn naam te danken aan de wilde dieren die in reliëf op het timpaan gebeeldhouwd zijn. In de grafcirkels, die volgens sommigen uit de 17de eeuw voor Chr. dateren, werden rijk versierde grafgeschenken gevonden en gouden dodenmaskers die rechtstreeks op het gezicht van de overledene werden gesmeed (deze maskers staan momenteel in het archeologische museum van Athene tentoongesteld). Aan de andere kant van de omwalling, vindt u grote, monumentale koepelgraven met een bijenraatachtige structuur. Deze zouden de graven van Clytaemnestra en Agamemnon zijn. Na Mycene trekt u verder naar Nauplion, een klein havenstadje dat werd opgericht door Nauplios, de zoon van Poseidon. U krijgt de kans dit oude, charmante stadje te voet te verkennen. Boven de stad prijkt de Fort van Palimidi, die dateert van de tweede Venetiaanse bezetting van de stad tussen 1686 en 1715. Voor de kust van Nauplion, ligt Bourdzi, een Venetiaans bolwerk uit 1471 dat de ingang tot de haven van de stad bewaakte.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Trogir

Trogir is gebouwd op een eiland. Het is een pareltje met door elkaar lopende steegjes met trappen en gewelven. De overvloedige Romeinse en renaissance-architectuur leverden een classificatie als werelderfgoed door de UNESCO op. De historische wijk is gescheiden van het continent door een klein kanaal. U bezoekt de kathedraal voor sint-Laurens in Romaanse stijl, het interieur geeft blijk van opmerkelijke elementen: renaissancekapel, mooie preekstoel. U ziet ook het stadhuis uit de 13 de eeuw en bezoekt de oude stad die uit haar gouden tijd (13de - 15de eeuw) tal van intacte monumenten heeft behouden.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De bezoeken gebeuren grotendeels te voet, op kasseistraten of aardewegen (nationale parken), goede schoenen worden aanbevolen.
Geleid bezoek aan Dubrovnik

Het oude Ragusa maakte van de 7de tot de 12de eeuw deel uit van Byzantium. Het kende zijn hoogtepunt in de 15de eeuw dankzij de maritieme en culturele expansie.  U bezoekt: Het Dominicanerklooster (1225) met zijn gotische omheining rond een vredige tuin vol sinaasappel- en palmbomen en zijn buitengewone museum met religieuze kunst en waardevolle schilderijen zoals de triptiek van Nikola Bozidarevic met Dubrovnik voor de grote aardbeving van 1667, het Paleis van de Rector, vroeger de zetel van de regering, vandaag omgevormd tot een museum gewijd aan het glorieuze verleden van de stad, ingericht in prachtig gerestaureerde appartementen (portretten, harnassen en munten staan er tentoongesteld).  U ziet ook de kathedraal met een schat van relikwiehouders in goud en zilver en schilderijen uit het atelier van Titiaan, het paleis Sponza en de fonteinen van Onofrio.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De gegeven uren zijn indicatief.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".