Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Excursies op de Oder en de Baltische Zee

Dresden, het Firenze aan de Elbe en het Residenzschloss

Dankzij het uitzonderlijke architectonische en artistieke patrimonium en de ligging in het hart van Saksen, aan de oevers van de Elbe en aan de poorten van Saksisch Zwitserland, is Dresden één van de belangrijkste toeristische centra van Duitsland geworden. Tijdens een panoramische rondrit geniet u van een prachtig panorama op de bruggen over de Elbe, bewondert u de uitgestrekte groene ruimtes, de oevers en hellingen van de Elbe die de bezoekers betoveren, evenals de burchten en prestigieuze villa's langs de rivier. Daarna bezoeken we de oude stad te voet. U passeert meer bepaald de Zwinger, de opera, de kathedraal en de Nieuwe Markt met de Frauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwe-kerk).

Lunch in een restaurant. Geleid bezoek aan de residentie die eerst toebehoorde aan de Saksische keurvorsten en daarna aan de Saksische koningen. Het Residenzschloss is één van de oudste gebouwen in de stad. Het staat, samen met de Frauenkirche, symbool voor de heropbouw van de stad Dresden. Meer bepaald zijn de musea met de nationale collectie van Dresden hier ondergebracht in een uniek kader, waar meerdere architectuurstijlen in de loop van de eeuwen zijn samengevoegd. Vandaag is onder andere de beroemde Grünes Gewölbe of ‘groene kluis’ erin ondergebracht, die het merendeel van de schatten van de Saksische monarchie bevat.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
Lübeck

Vertrek per bus naar Lübeck. Lübeck ontstond in 1143 en wordt ook wel de “Koningin van de Hanze” genoemd. Met haar oude patriciërswoningen en talrijke gotische monumenten in rode baksteen prijkt de stad op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Het door water omringde historisch centrum herbergt indrukwekkende monumenten uit verschillende periodes: gotiek, renaissance, barok en classicisme vormen een uniek geheel. Ontdek de Holstentor, de toegangspoort tot de oude stad, een waar embleem en symbool voor de macht van de oude Hanzestad. Verder ook de Marienkirche, het gotische pareltje uit baksteen, en ook het klooster van het kasteel. In een theesalon ronden we het bezoek af met een degustatie van de specialiteit van deze stad, de heerlijke Marzipan of marsepein. Terugkeer naar het schip.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
Kasteel Konopište

Vertrek met de bus naar het Kasteel Konopište. Dit fort uit de 13e eeuw ligt midden in een schilderachtig landschap en diende als jachtresidentie van de Habsburgers. In de 18e eeuw onderging het een volledige renovatie. U wandelt door de verschillende kamers van het kasteel en ontdekt prachtige collecties meubels, sculpturen, schilderijen en jachttrofeeën. François Ferdinand was geobsedeerd door de jacht en het hele huis is versierd met zijn trofeeën. Het kasteel werd in de jaren 1890 gerenoveerd met moderne technologie op het gebied van toiletten en elektriciteit. Er werd zelfs een lift geïnstalleerd. Dit bezoek is een ware onderdompeling in het leven in het kasteel tijdens de periode vóór de Eerste Wereldoorlog. Terugkeer met de bus naar het schip.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.