Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure

Excursies naar Sicilië, Griekenland en Cyprus

Rodos

Het "rozeneiland" is een van de gouden eilanden van de Dodecanese die hun originele karkater hebben weten te bewaren: Hellenistisch in ziel, Byzantijns in verleden, oosters in karakter en definitief Grieks. Rodos is een belangrijke culturele en economische kern van dit archipel met 12 eilanden en tientallen schiereilanden. Het eiland was het laatste bastion van Europa voor het oosten en vervulde een belangrijke rol in de Oudheid en de middeleeuwen. U vertrekt uit d ehaven in de richting van de Mont Smith, en u geniet er van een prachtig zicht op Rodos en het omgevende landschap. Via de Porte Amboise bereikt u het hoogste punt van de middeleeuwse stad, het Paleis van de Grootmeester, een indrukwekkende burcht met een weelderig interieur en een binnenplaats versierd met Romeinse standbeelden. Het museum toont prachtige mozaïeken uit de Romeinse tijd. De route gaat verder langs de Ridderroute, steil en smal, met de typische kasseistenen. Deze route is omzoomd met prestigieuze herbergen waar de Ridders van de Orde werden opgevangen naargelang hun taal en land van herkomst. Ook vandaag nog straalt deze straat een zekere noblesse en ontoegankelijkheid uit. U bewondert er de rijke decoraties in gotische stijl, boogvensters, daken in terrassen en platte gevels in honingkleur.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De uren zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Athene en de Acropolis

Met de autocar rijdt u in het gezelschap van uw gidsen naar de Acropolis van Athene, gelegen op een rotsplateau van ongeveer 150 m en dat tijdens de Oudheid dienst deed als heiligdom voor de verering van de godin Athena en tal van andere goden uit de Griekse mythologie. U krijgt de gelegenheid om de tempels van de site te verkennen, waaronder het Parthenon, gebouwd in de 5de eeuw voor Christus. Deze was gewijd aan Athena van wie een gouden en ivoren standbeeld het heiligdom sierde. Het standbeeld van Athena werd vernield tijdens de bezetting van de stad door de kruisvaarders van de 12de eeuw en het Parthenon werd omgebouwd tot een katholieke kerk onder de Franken. Onder de Turken in de 17de eeuw werd het een moskee. U bezoekt ook andere opmerkelijke monumenten zoals het Erechtheion, een elegante kleine tempel uit de 5de eeuw voor Christus, de tempel van Athena Nike, gekend tijdens de Oudheid onder de naam "tempel van de overwinning"; de Propyleeën, de monumentale toegang tot de Acropolis; het antieke theater van Dionysos en het odeon van Herodes Atticus... U keert terug naar de autocar om het bezoek af te ronden met een rondrit door de moderne stad Athene langs de Agora, het centrum van het openbare leven in de oudheid. Dit plein vervulde verschillende functies: politiek, religieus, economisch, commercieel en cultureel.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • De uren zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Delos

Volgens de legende vonden de mythologische figuren Apollo en Artemis hun oorsprong op het heilige eiland Delos. Vandaag is het eiland compleet onbewoond en is het niet meer dan een grote ruïne. Desalniettemin trekken de overblijfselen uit het verleden een groot aantal bezoekers aan, die op bedevaart komen naar dit oord, dat vanaf de 9e eeuw v. Chr. en gedurende ongeveer een millennium het politieke en religieuze centrum van de Egeïsche Zee was. De archeologische site neemt zo goed als het volledige eiland in beslag. U kunt hier een bezoek brengen aan de Heiligdom van Apollo Heiligdom, de Keraton, de schatten en het portiek van Antigone, de Heiligdom van Artemis, het leeuwenterras, de tempel van Leto en de agora. Bovendien kunt u de voorwerpen die op de site werden opgegraven, ontdekken in het museum.

Ontscheping en inscheping door middel van een sloep.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Parikia

De haven van Parikia ontstond in de oudheid, toen marmerhandel populair werd. Vandaag is de haven omringd door een prachtige Cycladische stad met geplaveide steegjes, passages die nog dateren uit de middeleeuwen en huizen die omgeven zijn met bougainvillea. Het stadje herbergt ook de Panagia Katapolianikerk, wat zoveel betekent als kerk met honderd deuren. Dit prachtige Byzantijnse gebouw werd opgeworpen in de 6e eeuw en vervolgens in de 9e eeuw gerenoveerd. Daarna gaat u naar Lefkes, met zijn middeleeuwse huizen. Deze stad, de hoogste van het eiland, ligt vlak bij de verlaten marmergroeve van Marathi. Het was ooit de hoofdstad van het eiland, iets wat u nog kunt zien aan de vele molens die de stad omringen. De excursie eindigt in het dorpje Naousa, waar u kunt genieten van het mooie landschap dat zo uit een postkaart lijkt te komen, de vissersbootjes met hun opvallende kleuren, de half ondergedompelde ruïnes van het Venetiaanse kasteel en de kronkelige witte steegjes. Terugkeer aan boord van het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Mykonos

Een rondrit op Mykonos per autocar. Bezoek aan het klooster Panagia Tourliani in Ano Mera. Dit klooster, dat oorspronkelijk de naam ‘Kerk van de verschijning van de Maagd Maria’ droeg, werd opgetrokken in 1542. Het klooster dankt zijn naam aan een heilige icoon die werd gemaakt door de evangelist Sint Lu, en die drijvend op zee werd gevonden nabij Tourlos. In 1767 werd de icoon in zijn oorspronkelijke staat hersteld en deze is sindsdien goed bewaard gebleven. De sobere architectuur van het klooster wordt gekenmerkt door rechte lijnen en witgekalkte buitenmuren. De marmeren klokkentoren van Tinos geeft het geheel een originele toets, met zijn westerse stijl en decoratieve reliëfs.  Daarna trekken we naar het centrum van de stad Mykonos. Een waar ‘labyrint’ van kleine steegjes met traditionele witgekalkte huizen en geplaveide paden. De oude stad met haar talloze kerken en kapelletjes baadt in een mysterieuze sfeer en heeft haar authenticiteit weten te behouden. De bekendste kerk is de Panagia Paraportiani. Ze dateert uit de 16e eeuw en staat in de buurt van het Venetiaanse kasteel, dat de naam Kastro draagt. U brengt een bezoek aan de kapellen, de 5 beroemde windmolens - de emblemen van de stad - en tenslotte aan "Klein Venetië", dat waarschijnlijk het mooiste deel van de stad is. Hier kunt u de prachtig gekleurde houten portieken van de huizen en hun balkons, die uitgeven op de Egeïsche Zee, bewonderen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
De Kaap Sounion

Kaap Sounion evenals de hele Attische kust staan bekend om de mooie landschappen.  Vertrek met de autocar vanuit de haven van Pireus naar kaap Sounion in het zuiden van het Attische gebied. U komt langs de Apollo-kust rond de Saronische golf en u ziet de eindeloze zee.  In Sounion ziet u de overblijfselen van de tempel van Poseidon, die vanop 60 m hoogte op een rots uitkijkt over de zee.  Dit is één van de adembenemende landschappen die een diepe emotie opwekt. Hier bewonderden de Grieken de almachtige god van de zee, Poseidon. De vijftien zuilen in dorische stijl werden bewaard. Ze behoren tot een tempel die gebouwd werd in de gouden tijd van Pericles.

De tempel en de route ernaar toe zijn zeker de moeite waard.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Kos en Asklepieion

Bezoek aan het heiligdom van Asklepieion, de tempel ter ere van Asklepios, de god van de heelkunst. De site in drie niveaus ligt op een door cipressen omringde heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de Golf van Kerameikos en de kusten van het Midden-Oosten.  U bezoekt een deel van de archeologische site. Hier bevinden zich de fundamenten van het oude gymnasium 'Xisto', de termen, de neo-christelijke basiliek, het 'Nymphaeum' en een Romeins huis met prachtige mozaïeken die de negen muzen en de ontvoering van Europa afbeelden. Vervolgens gaat het bezoek verder in de straatjes van de oude stad Kos. U bereikt het Vrijheidsplein, omringd met Italiaanse bouwwerken zoals de Agora en de bibliotheek. Langs de antieke Agora bereikt u het plein met de Plataan van Hippocrates, Europa's oudste boom. Verder ontdekt u het middeleeuwse kasteel van Neratzia.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Santorini

Santorini is het beroemdste en ook het mooiste eiland van de Cycladen. De opengebarsten krater is door de zee overstroomd en het landschap is adembenemend mooi. Helemaal boven zien we schitterend witte dorpjes. De enorme vulkaankrater is half gesloten en bezaaid met vulkanische uitstulpingen, en brengt ons in herinnering welke  natuurramp het eiland in de Minoïsche tijd het eiland trof en de vloedgolf die er op volgde.  U heeft de tijd om de meest schilderachtige plekken van het eiland te bezoeken, de meest fantastische vergezichten te bewonderen, een klein moment het lokale leven te leven en te proeven van de natuurlijke en authentieke smaken van deze hoek van de Middellandse Zee. Ontschepen in sloepen. Vertrek met de autocar om Profitis Ilias te bereiken, de hoogste top van dit prachtige eiland, waarvan de kleuren en contrasten je de hele ochtend zullen vergezellen. Daarna zullen jullie richting Oia gaan, het ansichtkaarten-dorp Santorini met zijn prachtige witte huizen die zich aan de zijkant van de klif vastklampen en uitkijken over de Egeïsche Zee. De laatste etappe van ons bezoek is in het charmante dorpje Fira, met zijn blauwe koepels die opgaan in de lucht. Afdaling naar de haven met de kabelbaan en terug naar het schip per boot.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".