Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Excursies naar Sicilië, Griekenland en Cyprus

Geleid bezoek aan Wenen (zonder Schönbrunn)

U begint aan het bezoek met de beroemde Ring, één van de persoonlijke projecten van keizer Franz-Joseph. In 1857 besliste hij om de vestingen rond het centrum van de stad af te breken. Hij legde er een laan aan met mooie gebouwen. U ziet langs de Ring een staaltje van de architectuur van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie met onder meer: de Staatsopera; het Paleis van Hofburg; het Museum voor natuurgeschiedenis; stadhuis, het Burgtheater...

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Als het weer dat toelaat, kunt u van wat vrije tijd genieten in de buurt van de Sint-Etiennekathedreaal.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
MARSEILLE

Vertrek per autocar voor een geleid bezoek aan Marseille. Als kunst- en cultuurstad weet Marseille u met al zijn troeven zeker te overtuigen. In deze 26 eeuwen oude stad gaan traditie en moderniteit hand in hand. De stad draagt duidelijk de sporen van het verleden. Zo vindt men er constant overblijfselen terug van de verschillende wijken die in de loop der eeuwen op elkaar zijn gebouwd. Het indrukwekkende parcours van de stad leidt de bezoeker door de Griekse en Romeinse ontstaansgeschiedenis, maar ook langs de moderniteit van afgelopen eeuw en de grote 21e-eeuwse architecturale verwezenlijkingen, om nog maar te zwijgen over de middeleeuwse religieuze grondvesten, de 16e-eeuwse vestingen, de indrukwekkende herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw en de talrijke prestigieuze gebouwen die in de 19e eeuw werden opgetrokken. De stad telt tal van niet te missen monumenten, sites en musea. Ontdek de Canebière-wijk, waarvan de naam afkomstig is van het Provençaalse ‘Canebe’ of chanvre (hennep). Deze wijk houdt de herinnering aan de hier gevestigde snarenproducenten levendig. Voortzetting naar de oude haven en de Notre-Dame de la Garde. De romaans-byzantijnse basiliek past met haar koepels, polychrome stenen, ornamenten en mozaïeken perfect in het programma van de grote bouwwerken die onder Napoleon III in Marseille werden uitgevoerd. Terugkeer aan boord naar Martigues in de vroege avond.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Mainz

In het gezelschap van uw gidsen gaat u naar de stad Mainz. De stad is gelegen aan de oevers van de Rijn en bij de monding van de Main. U zult zeker vallen voor de unieke levensstijl en charme evenals de open blik op de wereld. U kunt u laten doordringen van deze unieke sfeer door te wandelen over het marktplein, waar u in het midden de Heunensäule ziet staan, een stenen zuil ter herdenking van de geschiedenis van Mainz, in 1975 opgericht voor het duizendjarig bestaan van de kathedraal. U kunt in het gezelschap van uw gids binnengaan in de prachtige Kathedraal, waarvan de bouwwerkzaamheden in 975 van start gingen en die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de stad. Ze bevat prachtige historische schatten zoals de grafmonumenten uit de 13de en 18de eeuw. U kunt ook het frappante contrast bekijken tussen de massieve roze kathedraal en de Romeinse Gothard-kapel in lichte steen. Langs de steegjes van de met liefde gerestaureerde oude stadskern gaat u richting het Gutenbergplein. Gutenberg werd in Mainz geboren tussen 1394 en 1400 en staat in Europa bekend als de uitvinder van de boekdrukkunst. U kunt er ook een Duitse traditie ontdekken door te kijken naar de prachtige carnavalsfontein, die elk jaar begint op 11/11 om 11u11.
Vrije tijd alvorens we terugkeren naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: het bezoek gebeurt volledig te voet en de straten zijn gelegd in kasseistenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan het herdenkingspark van Opusztaszer

Vertrek met de autocar naar het park van Ópusztaszer. U maakt in het gezelschap van uw gids kennis met het nationaal geschiedkundig park van Opusztaszer. Eerst gaat het richting rotonde, met het beroemde panoramische schilderij van Feszty, dat met klank en licht toont hoe de eerste Hongaren aankwamen op de vlakte van de Karpaten met aan kop hun prins Arpad, het hoofd van de Hongaarse stammen. Het gaat verder naar het huis van de sluiswachter met het verhaal van de overstromingen van Szeged in 1879. Daarna bezoekt u de tentoonstelling met als thema "De mens en het bos" in kroonvormige tenten. U ziet er ook het etnografische openluchtmuseum met typische boerderijen voor de regio Szeged, een windmolen, een basisschool, ... U geniet van wat vrije tijd in het park alvorens met de autocar terug te keren naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: het bezoek is helemaal te voet.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Colmar

Colmar is de hoofdplaats van Centre Alsace en biedt de bezoekers een beknopt overzicht van duizend jaar Europese geschiedenis. Het homogene historische centrum is prachtig bewaard gebleven door de eeuwen heen en staat geklasseerd als "beschermde sector". Het werd nauwgezet gerestaureerd en wordt al meer dan twintig jaar permanent opgewaardeerd. Ontdek in het gezelschap van onze animatrice de charme van het oude Colmar, het historische centrum, de wijk klein Venetië, de oude douane en het plein van de kathedraal. Even vrije tijd. Daarna met de autocar terug naar Breisach.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek te voet aan Cadiz

Vertrek te voet aan de pier om het bezoek van Cadiz te beginnen, één van de oudste steden van Europa. Het oude centrum brengt al de typische wijken van de stad samen, het bezit over prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen, waarvan er vele zijn versierd met beschilderde gevels in delicate pastelkleuren en sierlijke smeedijzeren balkons. In de 18de eeuw bouwde Cristobal de Rojas belangrijke gebouwen in deze buurt op bevel van koning Felipe II om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen: u kunt er het Fort van St Catalina en het Fort van St Sebastian bewonderen. U gaat verder met het bezoek richting "Plaza de Espana” het vroegere Paleis van Carbon, gebouwd om de Staatsgeneraal te vieren.
Op deze plaats is er een monument van de Staatgeneraal van Cadiez, gebouwd door de architect Modesto López Otero en de beeldhouwer Aniceto Marinas. Het bezoek eindigt oip de Plaza de las Flores. Laat u betoveren in deze blauw-witte stad. Terugkeer aan boord van Cadiz.

OPMERKINGEN

 • Voorzie uzelf van goede schoenen. (het bezoek is volledig te voet).
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie naar de Lorelei-rots

Vertrek met de autocar naar de beroemde Lorelei-rots. Bewonder het prachtige zicht op de Rijnvallei evenals het originele stenen beeld van de Lorelei. Daarna, degustatie van één van de grootste Duitse tradities: Kaffee und Kuchen. U kunt er dus genieten van een stukje beroemde Duitse taart naar keuze heerlijkheid naar keuze met een kopje koffie of thee. Na deze gesuikerde pauze keert u met de autocar terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie in het park van Lonjsko Polje

Vertrek met de autocar vanuit Jasenovac naar het natuurpark van Lonjsko Polje, waar u onder meer de trekvogels kunt bewonderen. U bereikt Krapje en ziet er een kortfilm over deze bijzondere streek. Daarna gaat u naar het dorpje Cigoc waar u een bezoek brengt aan een typische woning met ooievaarsnest. Het bezoek eindigt met een degustatie van lokale producten in een authentieke boerderij van Slavonië.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Honfleur en de Côte Fleurie

Afspraak met uw gids en vertrek voor het geleid bezoek te voet. Honfleur is een oude stad die ter sprake komt in documenten vanaf de XIe eeuw. Als versterkte stad speelt ze een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. In de XVIe ent XVIIe eeuw wordt haar commerciële en maritieme ontwikkeling geïntensiveerd en in de XVIIIe eeuw worden de scheepswerven ontwikkeld. U begint het bezoek met het oude bekken gevolgd door de Sint-Catharinakerk, de grootste Franse houten kerk die door scheepstimmerlieden gebouwd werd. De klokkentoren is rechtstreeks op het huis van de klokkenluider gebouwd. Vertrek per bus naar de Côte Fleurie. Lunch onderweg. Op weg naar Deauville. Als meest glamoureuze vakantieoord aan de Franse kust staat Deauville symbool voor elegantie, prestige en verfijning. Wandel op de beroemde planken die in 1923 langs het strand werden gelegd zodat de vrouwen ook van de kust konden genieten zonder hun jurken vuil te maken. U gaat per bus verder naar het kasteel van Breuil. Het is een van de mooiste voorbeelden van het architecturale erfgoed van deze regio. Vandaag is het kasteel van Breuil ook één van de meest prestigieuze distilleerderijen van Calvados (opgericht in 1954). U zult de gelegenheid krijgen om de verschillende productiestadia van de welbekende Calvados, Pommeau en Cider van dichtbij te bekijken. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Dole

Ontdek Dole, de stad van Louis Pasteur, in het gezelschap van uw gids via het unieke circuit van de Chat Perché. Deze route verwijst naar de schrijver Marcel Aymé, die de beroemde verhalen schreef over de Chat Perché, die zijn eerste kinderjaren in Dole doorbracht. De stad ligt op de flank van een kalkrots, omzoomd met kanalen en was de hoofdstad van het graafschap Bourgondië alvorens ze in 1678 in het Franse koninkrijk werd opgenomen. De talrijke historische monumenten, die u tijdens uw bezoek kunt zien, maken van Dole een stad van Kunst en Geschiedenis. U ziet er het geboortehuis van Louis Pasteur dat nog altijd een museum bevat waarin het leven van de wetenschapper wordt beschreven, de cours Saint-Mauris die een dubbele tuin is met meanders in het lage gedeelte en een terras met een prachtig zicht op het massief van het forêt de Chaux, het oude hôtel-Dieu dat een ziekenhuis was dat in de 17de eeuw gebouwd werd voor de armen van de stad en sinds 2000 de Mediatheek huisvest, de Gemeentearchieven en de animatie van het patrimonium van Dole. U beëindigt uw bezoek aan Dole met onder meer de collégiale Notre-Dame, gebouwd tussen 1509 en 1580, waarvan de klokkentoren het historische centrum domineert. Talrijke andere monumenten die u over heel het circuit kunt bewonderen, wachten u op tijdens uw kennismaking met deze stad vol geschiedenis. Vrije tijd. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Honfleur

Afspraak met de gids en vertrek voor de rondleiding te voet. Honfleur is een oude stad die ter sprake komt in documenten vanaf de XIe eeuw. Als versterkte stad speelt ze een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. In de 16e en 17e eeuw wordt haar commerciële en maritieme ontwikkeling geïntensiveerd en in de 18e eeuw worden de scheepswerven ontwikkeld. Je start het bezoek met het oude havenbekken, zonder twijfel de meest charmante plek van de stad! Luister naar het gekletter van water op de rompen van vissersboten, bewonder de mooie huizen ... De enige regel: meewiegen! Verder naar de Sint-Catharinakerk, de grootste Franse houten kerk die door scheepstimmerlieden gebouwd werd. De klokkentoren is rechtstreeks op het huis van de klokkenluider gebouwd. Daarna bezoeken we de zoutzolders, grote stenen gebouwen uit de 17e eeuw. Het waren de vierde en laatste grote zoutmagazijnen in Normandië. Dit stadsbezoek wordt afgesloten met de kerk Saint-Leonard. Het prachtige flamboyante portaal kan beschouwd worden als een laatste uiting van de middeleeuwse kunst. We keren te voet terug.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Dag in de Glacier Express (trein)

Vanuit Bazel vertrekken we samen met onze begeleider met de bus naar Andermatt voor een dagexcursie aan boord van de Glacier Express-trein. Bij aankomst stappen we in de Glacier Express. De beroemdste trein ter wereld neemt u mee op een panoramische reis door de Alpen. Deze lijn staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en laat u genieten van een onvergetelijk moment in het hart van Zwitserland. U reist door een idyllische omgeving, met de bergen die zich indrukwekkend uitstrekken tot in de hemel en een nog haast ongerepte natuur. U maakt kennis met de betoverend mooie Zwitserse landschappen die u enkel via deze unieke en onvergetelijke treinrit kunt ontdekken. Lunch aan boord van de trein of in een restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Aankomst in Chur waar onze autocar u opwacht om terug te keren naar Basel waar onze boot aangemeerd ligt.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen
 • Duur van de transfers per autocar ongeveer: 3u30 van Bazel tot Andermatt, en 3u30 van Chur tot Bazel.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • INBEGREPEN in de GSB cruise.
Begeleid bezoek aan Sarrebourg

Vertrek met de autocar in de richting van Sarrebourg. Sarrebourg, gelegen aan de poorten van de Vogezen en de Elzas, is een stad met een rijke diversiteit, een historisch en een cultureel patrimonium die onvermoede schatten bevatten. De stad ontwikkelde zich vanaf de 1ste eeuw na Christus. Door de eeuwen heen kende de stad een opmerkelijke bloei, waardoor zij de naam Sarrebourg la Marchande kreeg. Tijdens een geleid bezoek aan de stad ziet u monumenten zoals de bioscoop, die in 1912 in volle Art Nouveau-tijd gebouwd werd, de bibliotheek, het hôtel des Custine. U bewondert er het plein en de kapel van de Cordeliers waar zich een uniek glas-in-loodraam van Marc Chagall bevindt. Het is een echte ode aan de vrede die in 18 maanden tijd werd gemaakt en die in 1979 werd geplaatst. De kapel werd in 1265 gebouwd maar toen hij dreigde in te storten, werd hij afgebroken; alleen het koor bleef behouden. Marc Chagall werd toen gevraagd om een glas-in-loodraam te maken om het koor af te sluiten. Dit is het grootste glas-in-loodraam dat de kunstenaar ooit maakte: 12 meter hoog op 7,50 meter breed. De kunstenaar maakte nog andere glas-in-loodramen voor de zijvensters. Wandel eens door de Grand'rue om de mooiste gevels van de 18de eeuw te zien. Einde geleid bezoek Sarrebourg. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tochtje met klein bootje door Strasbourg

Vertrek naar het stadscentrum van Straatsburg. U vaart naar Petite France, een beroemde wijk waar de inwoners dol op zijn, met zijn kanalen, zijn charmante kleurrijke vakwerkhuizen en zijn nauwe straatjes. We komen voorbij de wijk van de looiers, de overdekte bruggen en het panormaische terras van Vauban. Verder naar de Duitse wijk. Na de Franse nederlaag in 18780 plande Duitsland om van Straatsburg de hoofdstad te maken van Elzas-Lotharingen. De "nieuwe stad" werd een nieuw stedenbouwkundig complex met brede lanen, administratieve en culturele gebouwen van groot prestige en aaneengebouwde huizen: verder werd ook het landschap kundig aangelegd. Vervolgens bezoekt u Straatsburg en Europa: het Europees parlement, voltooid in 1999, is bedoeld voor de maandelijkse vergaderingen van deze instelling. De architectuur van het gebouw berust op de combinatie van een cirkel en een ellips, het is georganiseerd in verschillende welbepaalde volumes. Daarnaast gaat u ook naar het Paleis van de Rechten van de mens met het Europees hof van de rechten van de mens. Terug aan boord. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Saint-Jean-de-Losne

Saint-Jean-de-Losne, een klein stadje met talrijke monumenten die getuigen van een prestigieus verleden, is vandaag de grootste rivier-plezierhaven van Frankrijk. Tijdens een geleid bezoek aan de stad met een erkende gids bewondert u het herdenkingsmonument van de bezetting van 1636 (buitenkant), het Hôtel Dieu die een ziekenhuis was, gesticht in 1658, omgeven door een smeedijzeren hek uit de 17de en 18de eeuw. U ziet ook het gare d'eau, de kerk Saint Jean-Baptiste die gebouwd werd in de 16de eeuw in een stijl die gothiek en Renaissance met elkaar vermengt evenals het Musée de la Batellerie (of Mariniershuis), één van de oudste huizen uit de 15de eeuw die het verhaal over de scheepvaart vertelt. U beëindigt uw bezoek in het Hôtel de Ville, een oude privéwoning uit het begin van de 17de eeuw om er lokale producten te proeven en te leren kennen.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan het kasteel van Haut-Barr

Het kasteel van Haut-Barr, ook l'œil d'Alsace » genoemd, biedt een uniek zicht op de vlakte van de Elzas. Het werd in 1170 gebouwd en werd in de 14de eeuw getransformeerd en gerestaureerd. Het is gebouwd op 470 meter hoogte op 3 grote rotsen die door een loopbrug met elkaar verbonden zijn, de "pont du Diable", en een netwerk van trappen waarmee de bisschoppen van Straatsburg de vallei van de Zorn en de vlakte van de Elzas in de gaten konden houden. Ontdek samen met uw gids het kasteel dat sinds 1874 geklasseerd is als historisch monument. Op de terugweg houdt u halt aan la tour de Chappe, oude telegraaf, met een interactieve ontdekking van de voorouder van al onze communicatiemiddelen. Sinds 1794 was Frankrijk het eerste land dat over een telecommunicatienetwerk beschikte dankzij Claude Chappe die de bovengrondse telegraaf uitvond. Van 1798 tot 1852 maakte het station van Saverne de verbinding tussen Straatsburg en Parijs. Terug naar het schip. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Chalon-sur-Saône

Maak kennis met Chalon-sur-Saône en de oude stad. Chalon-sur-Saône is ontstaan uit de Saône als de haven van Eduens en kende zijn gloriejaren bij het begin en het einde van de Middeleeuwen, als hoofdstad van het Merovingische rijk van Bourgondië en daarna als plaats van grote internationale beurzen. Chalon-sur-Saône heeft ook zijn faam te danken aan Joseph Nicéphore NIEPCE, hier geboren in 1765. Hij vond in 1824 op enkele kilometer van hier de fotografie uit. Het is nu een stad van Kunst en Geschiedenis. U ontdekt de oude stad met de houten huizen, gebouwd tussen de 15de en de 17de eeuw, de Saint Vincent-kathedraal en de klassieke woningen uit de 17de en 18de eeuw. Voortzetting van het bezoek in het stadscentrum, waar u specialiteiten uit de Bourgogne. Terug naar het schip. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Begeleid bezoek aan Saverne

Geleid bezoek aan Saverne, een nog weinig toeristische stad ondanks de ruime waaier aan bezienswaardigheden. Hier zijn nog veel sporen van het verleden bewaard gebleven. Saverne werd gesticht in de tijd van de Romeinen en het was hier dat de bisschoppen van Straatsburg verbleven. Deze stad was een doorgangsplaats met veel culturele contacten, daarom wordt zij beschouwd als de poort tot de Elzas. U ziet er de grand'rue met de fontein van de Eenhoorn, die symbool staat voor de stad, het huis-Katz: een mooie woning met gesculpteerde ornamenten, de kerk van Notre-Dame met zijn toren uit de 12de eeuw of nog het oude Recollettenklooster dat gesticht werd in de 14de eeuw. Terug naar het schip. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeling naar het cirque du Bout du Monde en Mont de Sène

Vertrek voor de wandeling naar het cirque du Bout du Monde, een geklasseerd Natura 2000-domein, om de majestueuze kalkrotsen te zijn die uitgehouwen werden door de rivier Cozanne en die een cirkel vormen waaruit een waterval van 25m hoog ontstaat. Vervolg per autocar naar Mont de Sène, of Montagne des Trois Croix, een oude Keltische heilige plaats die uitkijkt boven de wijngaard van Santenay op 521m. Dit geklasseerde natuurpark wordt gekenmerkt door rustieke planten en wilde bomen en biedt een opmerkelijk zicht op de voornaamste toppen en landschappen in de buurt: de wijngaarden van de Côte de Beaune, de vallei van de Saône, de Morvan, de Jura en de Alpen. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen. 
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan het kasteel van Champlitte

Vertrek met de autocar naar het kasteel van Champlitte. Dit kasteel werd in 1909 als historisch monument geklasseerd en was eerst een fort, daarna woning. Dit was een zetel voor de macht op de grens tussen het hertogdom en het graafschap van Bourgondië. U kunt de architectuur van het kasteel bewonderen en zijn geschiedenis begrijpen via het geleid bezoek. U stelt vast dat de Vlaamse invloeden sterk zijn met toch een provinciaal decor. Men kan er ook een typisch lokale renaissancekunst zien. U bezoekt ook het museum voor kunst en traditie, een etnologisch museum in het kasteel waar rijke collecties getuigen over het leven tot het einde van de 20ste eeuw.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan het kasteel Marksburg in Braubach

De middeleeuwse stad Braubach, omgeven door wijngaarden, wordt gedomineerd door het kasteel van Marksburg.
Vertrek met autocar voor het geleid bezoek aan het kasteel van Marksburg. Het werd in de 13de eeuw gebouwd, steekt meer dan 160m boven de Rijn uit en is bereikbaar via de kronkelende steegjes van de oude stad Braubach.
Dit is het enige fort in de Rijnvallei dat nooit verwoest werd. De bouw begon in de 13de eeuw met de donjon en ging eeuwen voort. De evolutie is voornamelijk te wijten aan een feilloze verdediging, de bouw van een verstevigde tunnel met krachtige gewelven, kanonnen, houten opklapbare deuren, een defensief gordijn ... alle ingrediënten waren aanwezig voor een grootscheepse verdediging.
U ziet er opmerkelijke ruimtes, zoals de indrukwekkende keuken met een grote open schouw, de appartementen van de dames, de ridderzaal, de wapenzaal, de kleine torenkamers, de kapel, de kelder, de rondgangen en nog vele andere plaatsen die u meenemen naar de middeleeuwen.
Even vrije tijd alvorens we met de autocar terugkeren naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Daguitstap naar de kastelen van de Loire

Vertrek met de autocar naar het kasteel van Azay-le-Rideau. Dit gebouw staat op een eiland in het midden van de Indre. Het werd zoals we het vandaag kennen gebouwd onder het regime van François de 1ste door een rijke geldschieter, Gilles Berthelot, die innovaties uit Italië wou verzoenen met de Franse bouwkunst. Het kasteel van Azay-le-Rideau is geklasseerd als historisch monument en toont de verfijning van een kasteel uit de eerste Franse Renaissance. Verder naar Villandry voor de lunch. Geniet na de lunch van een wandeling in de tuinen van het kasteel van Villandry: ze zijn verspreid over drie niveaus en combineren esthetiek met afwisseling en harmonie. Verder naar Rigny-Ussé voor het bezoek aan het kasteel van Ussé. Dit prachtige kasteel werd gebouwd in de 15de en 16de eeuw. Met zijn versterkte torens, torentjes en klokkenkoepels lijkt het wel een sprookjeskasteel. Het kasteel wordt nog steeds bewoond en neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd naar het land van verhalen en legendes. Het zou Charles Perrault geïnspireerd hebben tot het schrijven van "Doornroosje".

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Gray

Maak kennis met de schatten van de stad Gray dankzij een geleid bezoek. De rijkdom van deze stad werd verworven dankzij diverse activiteiten die van Gray één van de drie hoofdplaatsen van de Franche-Comté maakten. U houdt halt voor karaktervolle woningen en uw gids vertelt u over het verleden van de Saône. Tijdens uw bezoek kunt u prachtige monumenten bewonderen zoals het Stadhuis, een geklasseerd historisch monument, één van de mooiste gebouwen uit de Renaissance in de Franche-Comté, gebouwd van 1567 tot 1572 en de Notre-Dame-basiliek in neogotische stijl waarvan de gevel in 1863 werd afgewerkt. U bewondert ook het Hôtel Dieu, gebouwd van 1716 tot 1747 op wapenbrieven van Lodewijk XIV en zijn drie sculpturen die de theologale deugden vertegenwoordigen: het Geloof, de Hoop en de Liefdadigheid. Degustatie van lokale producten. Terugkeer aan boord. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeling in het oude gedeelte van Cognac

Wandeling in het oude gedeelte van Cognac, historische kunststad sinds 2012. Ontdek de grote gebouwen langs smalle geplaveide straatjes vol geschiedenis: het kasteel waar koning François 1 werd geboren tot de rijke huizen van de handelaren in zout en brandewijn. Vijf eeuwen leven in Cognac worden hier opgeroepen door dit stedelijk erfgoed. Daarna volgt een bezoek aan het Musée des Arts de Cognac. Een initiatie in het fascinerende avontuur van de 'Godenlikeur' via de beroepen van de wijnbouw, de oenologie, de distillatie, de kuiperij, de handel, de glasindustrie en nu ook het verpakkingsdesign. Een echt eerbetoon aan de lokale expertise en productietechnieken van dit emblematische product. Vervolgens degustatie* van het beroemdste levenswater ter wereld, dat de stad nog steeds haar wereldwijde reputatie verleent. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: de straten zijn gelegd met kasseistenen.
 • De terugkeer aan boord gebeurt te voet.
De Route des Grands Crus van Bourgondië

In de namiddag, vertrek voor de wijnroute "la route des Grands Crus", Gevrey-Chambertin, Clos de Vougeot : bezoek aan het kasteel van de Clos de Vougeot. Vanaf de XIIe eeuw zijn de monniken van de abdij van Cîteaux in het midden van de wijngaard gestart met het bouwen van bedrijfsgebouwen voor wijnbouw. De bouwwerken werd in de XVIe eeuw aangevuld met een woongedeelte in pure Renaissancestijl. De Clos Vougeot blijft symbool staan voor meer dan duizend jaar Bourgondische geschiedenis. We zetten onze tocht verder naar een wijnbouwgebied voor een proeverij van Bourgondische wijnen. U ontdekt een traditioneel domein, bezoekt de kelder en krijgt vervolgens de kans om aan een toegelichte wijndegustatie* van de wijnen van de befaamde Bourgondische wijngaarden deel te nemen. We keren terug naar de boot. 

OPMERKINGEN

 • Zorg voor goede schoenen
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Bezoek met audiogids aan de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans

Vertrek per bus naar Arc-et-Senans. Met behulp van een audiogids ontdekt u de Koninklijke zoutziederij, gebouwd tussen 1775 en 1779 door Claude Nicolas Ledoux op bevel van Lodewijk XV. Dit meesterwerk is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bestaat uit 11 gebouwen in een halve cirkel en was zowel de werk- als woonplaats van de arbeiders. U krijgt de kans te wandelen in de tuinen gelegen achter het gebouwencomplex. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie aangepaste schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Parijs en het oude Montmartre

Geleid bezoek aan het Oude Montmartre. De Sacré-Coeur verrast met zijn Byzantijnse stijl. Deze werd op het einde van de 19de eeuw opgetrokken en werd in 1914 voltooid. De Sacré-Coeur is gelegen in een dorpje uit de 19de eeuw, Montmartre en blijft het bevoorrechte decor van schilders, beeldhouwers en dichters van alle tijden. La Butte Montmartre is één van de hoogtepunten van de hoofdstad met een opmerkelijk zicht op Parijs.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wijnproeverij in Santenay

Vertrek naar het centrum van Santenay, een charmant wijnbouwdorp. Een wijnbouwer van het dorp zal u de vaten, fusten en wijnkelders laten ontdekken en u alles vertellen over het principe van de productie van een goede wijn. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij* van 3 wijnen. Vrije terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Na de proeverij kunt u wijn kopen, die aan u geleverd wordt op de boot.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Overmatig alcoholgebruik is gevaarlijk voor de gezondheid. Drink met mate.
De Beaujolais van de Gouden Stenen

Ten zuiden van de Beaujolais, nabij Lyon, ontdekt u een levendige en schitterende streek, de Beaujolais van de Gouden Stenen. De dorpen zijn gebouwd met okergele kalkstenen die, in combinatie met ijzeroxiden, een gouden kleur aannemen. Doorheen de dag lichten de straatjes prachtig op en veranderen ze van kleur. Degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Geleid bezoek aan Arles en bezoek aan een olijfolieproducent

Vertrek te voet voor het geleid bezoek aan Arles. Het tweeduizend jaar oude Arles heeft een uitzonderlijk monumentaal patrimonium weten te bewaren. Het is een echt openluchtmuseum. Deze toeristische en culturele topper opent voor u zijn deuren. U ziet tijdens dit geleid bezoek: het Romeinse amfitheater (de arena's), het Antieke theater, het place St Trophime met zijn klooster en zijn kerk die deel uitmaken van de route van Arles, één van de drie wegen die leiden naar Santiago de Compostela. We zetten ons bezoek verder via het Forum en tenslotte de Romeinse thermen van Constantinus.
Daarna gaan we met de autocar richting Tarascon naar het domaine du Grand Servan, waar men de beroemde Provençaalse olijfolie produceert. Aan de voet van de Montagnette en rond een Provençaalse bastide uit de 18de eeuw, hebben de eigenaars van het domein een aanzienlijke boomgaard met 150.000 bomen aangelegd. Gezeten op hooibalen bovenop aanhangwagens die door tractors getrokken worden, brengt u een bezoek aan het domein. De eigenaars geven u meer uitleg over de olijventeelt en de vervaardiging van het gele goud van de Provence, olijfolie. Na deze kennismaking krijgt u de gelegenheid om de producten van het domein te proeven. Terug naar Arles met de autocar. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Meaux en kaasdegustatie

Transfer per touringcar naar Meaux. Rondleiding in de bisschoppelijke stad en de showroom van de Brie de Meaux met een gids-spreker van "Ville d'Art et d'Histoire”. Er zijn nog maar weinig steden met een bisschoppelijke stad die volledig bewaard gebleven is. In Meaux vormt ze een architecturaal complex zonder eentonigheid, waarin middeleeuwse, renaissance- en classicistische elementen opgenomen zijn. Van de kathedraal Saint-Etienne tot het bisschoppelijk paleis, via de Gallo-Romeinse stadswallen en de prachtige Bossuettuin die traditioneel toegeschreven wordt aan Le Nôtre, krijgt u de gelegenheid om een reis te maken door de tijd en de geschiedenis. Uw gids zal u ook het verhaal van de beroemde kaas van deze regio vertellen: Brie de Meaux. Uw bezoek zal afgesloten worden met een proeverij van deze kaas die uitgeroepen werd tot "Prins van de kaas" door Talleyrand in 1815, daarna terug aan boord van de boot. Op het einde van het bezoek, transfer naar de autocar om terug naar de boot te gaan.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan de Champagneroute

Opvang door een gids en vertrek met de autocar voor de historische Champagneroute waar u de prachtige glooiende wijngaarden van de streek ontdekt. Rondleiding in het dorp Hautvillers, de bakermat van de Champagne waar Dom Pérignon leefde, hij ontwikkelde de "méthode Champenoise". Het dorp kijkt uit op de pittoreske site van Hautvillers, gelegen in het natuurdomein van de berg van Reims, het moet dan ook te voet verkend worden. De vele steegjes met bijzondere namen zoals ruelle du Cul de Lampe, rue des Buttes, du Dessous des Clos, de Bacchus nemen u mee naar de geschiedenis van deze gemeente die door velen "La Perle du Champagne" wordt genoemd.
Daarna bezoek aan een groot Champagnehuis gevolgd door een degustatie*. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
De Camargue

Vertrek van dit geleid bezoek aan de Camargue. Bewonder langs rivieren, meren en vijvers dit landschap, de roze flamingo's, de stieren en de beroemde paarden van de Camargue maar ook de talrijke zoutvelden en rijstvlaktes. Er is een stop voorzien in Saintes Maries de la Mer, dat bekend staan om zijn zigeunermeetings. Voor hen is dit een echt pelgrimsoord. De Saintes maries de la Mer is echt een must voor wie houdt van de Camargue, omgeven door de ongerepte schoonheid, zijn levende en authentieke cultuur en tradities. Terug naar de autocar die u terugbrengt naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Uniek bezoek aan Parijs

Vertrek voor het geleide bezoek aan Parijs. Deze stadstour laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad zien zoals het Louvre of de Madeleine. Vanaf het Koninklijk Paleis, beginnen wij onze geleide, unieke wandeling door de overdekte passages van Parijs. Voor de voetgangers zijn de binnenwegen normaal voor dit hartje van de hoofdstad. Daarna, terug per autocar naar de boot.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Dijon

Te voet maakt u kennis met Dijon, de hoofdstad van Bourgondië. Van het Palais des Ducs en de Etats de Bourgogne naar de Parlementswijk via de Notre Dame en de Middeleeuwse straten kunt u de architecturale en patrimoniale rijkdom bewonderen van de voormalige hoofdstad van de Ducs Valois.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan Aigues-mortes en Salins du midi

Afspraak met uw gids en vertrek voor het geleid bezoek aan Aigues Mortes. Deze oude versterkte stad in de Gard heeft een prestigieus patrimonium in één van de mooiste streken van de Provence. Daarna neemt u plaats in een treintje dat u gedurende 1u30 meeneemt doorheen de zoutterrassen met een halte in het Zoutmuseum. Terug naar het schip. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan L'étang de Thau

L'Etang De Thau staat bekend om zijn schaal- en schelpdieren. U bezoekt het museum van L'Etang De Thau waar u het werk kunt bewonderen van de kwekers, ook de "boeren van de zee" genoemd, en de vissers. Op een terras aan het water kunt u onder begeleiding proeven van schaaldieren.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen.
 • Met het oog op een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uren worden ter informatie gegeven en kunnen gewijzigd worden aan de hand van het vaarschema.
Kennismaking met een manade

Maak kennis met het leven van de 'manade' en de bewakers tijdens een tocht op een huifkar en woon een stierensortering bij. Vooraleer we terugkeren naar het schip genieten we van lekkere streekproducten.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen.
 • Met het oog op een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uren worden ter informatie gegeven en kunnen gewijzigd worden aan de hand van het vaarschema.
Daguitstap naar de kastelen van de Loire

Vertrek per bus naar het kasteel van Azay-le-Rideau. Het kasteel ligt op een eiland in het midden van de rivier de Indre en werd gebouwd onder het bewind van koning Frans I door Gilles Berthelot, een rijke financier die de Franse bouwkunst met Italiaanse vernieuwingen wilde combineren. Het kasteel van Azay-le-Rideau staat geklasseerd als een historisch monument. Het belichaamt de verfijndheid van de vroege Franse Renaissance. We vervolgen de weg richting Chinon, waar je onder de stad oude mijnen kunt bezoeken die heringericht zijn als wijnkelders. Je loopt er door de indrukwekkende galerijen en ontdekt er de geheimen van de grote wijnen uit Chinon. Het bezoek wordt afgerond met een wijnproeverij. Na het middagmaal bezoek je het Kasteel van Chinon. De vesting kijkt uit over de stad en werd gebouwd door graaf Theobald I van Blois. Het bouwwerk stamt uit een periode waarin de geschiedenis van Frankrijk en Engeland onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. Terug aan boord voor het diner.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Reims

Vertrek met de autocar uit Dormans naar Reims. De stad wordt ook wel eens de "stad der koningen" genoemd. Waar later de Notre-Dame van Reims zou komen, werd ooit Clovis gedoopt door de heilige Remi. Ook hier werden gedurende meer dan tien eeuwen heel wat Franse koningen gewijd van Lodewijk de Vrome in 816 tot Karel de 10de in 1825. In de stad zijn ook heel wat belangrijke champagnehuizen gevestigd. Geleid bezoek aan de stad, te voet, kennismaking met Place Royale, Place du Forum, de Place de l'Hôtel de Ville ... De kathedraal, het Palais du Tau en de oude Abdij (en basiliek) Saint-Rémi zijn als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO.
Geleid bezoek aan de kathedraal, dit is één van de belangrijkste realisaties binnen de gotische kunst in Europa. Dit meesterwerk uit de 13de eeuw is uniek door zijn eenheid in stijl, de glas-in-loodramen en het beeldhouwwerk ("L'Ange au sourire"). Na het doopsel van Clovis in Reims in 498 werd de kathedraal het schouwtoneel van 25 koningswijdingen.
Op het einde van het bezoek terug aan boord in Dormans.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen. 
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Marmottan Museum

Dit museum heeft de grootste collectie schilderijen van Claude Monet en geeft een duidelijke visie weer van de evolutie van zijn werken, van de schilderijen in zijn jeugd tot zijn rijpere werken. (Museum gesloten op maandag, in dit geval, bezoek van de Orangerie).

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Feodale Kasteel Thierry en een educatieve roofvogelvoorstelling

Vertrek te voet van de boot voor een bezoek aan het feodale kasteel Thierry. Gelegen op 2.6ha, een juweel van de middeleeuwe architectuur. Dit versterkt domein domineert de Vallei van de Marneal sinds meer dan 2000 jaar.
Beleef in het hart van de site een educatieve roofvogelvoorstelling met valken,die geklasseerd zijn door het Immateriële Erfgoed van de Mensheid door de UNESCO. De vogels vliegen vrij rond, je kan zien hoe ze hun prooi benaderen en hoe sterk ze zijn en je kan proberen hun vleugels of veren aan te raken. Daarna te voet terug naar de boot.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • En onbeschikbaarheid de roofvogelshow wordt vervangen door een bezoek aan het Hôtel-Dieu.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tochtje met klein bootje door Strasbourg

Vertrek per touringcar in het gezelschap van onze begeleidster naar het centrum van Straatsburg. De hele stad is versierd met slingers en kerstversiering, vooral de straten en winkels. Ontdekking van de kerstmarkten op het Broglieplein en op het voorplein van de kathedraal. In de late namiddag, ontdekking van de kerstverlichting, bezichtiging van, onder meer, het plein van de kathedraal, het Kléberplein, de Carré d'Or en het Gutenbergplein. Terugkeer aan boord van de boot.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeling door de Euganese heuvels

De Euganese heuvels, van vulkanische oorsprong, steken hun conische vormen boven de laagvlakte uit. Door de talrijke wamwaterbronnen zijn er meerdere kuuroorden in de streek te vinden. Ze werden reeds gebruikt in de Romeinse tijd, wat blijkt uit de overblijfselen van de antieke thermen. Deze streek met steile heuvels is ook bekend voor zijn wijnbouwgebied Colli Euganei. Met uw gids vertrekt u op tocht naar de Mont Calbarina (136 m), vanwaar u een prachtig zicht heeft op het Costa meer. We zetten de tocht verder in het bos naar de Monte Piccolo (316 m). De weg brengt u naar het middeleeuwse dorp Arqua Petrarca, één van de mooiste en meest schilderachtige grote dorpen van Italië, gelegen aan de voet van de Monte Piccolo en de Monte Ventolone. U ziet de buitenkant van het Huis Pétrarque, waar de dichter en humanist Francesco Petrarca geleefd heeft. Zijn grafsteen bevindt zich op het plein vóór de kerk.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~7 km; Hoogteverschil: 280 m.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Het Rijksmuseum van Amsterdam

U bezoekt het Rijksmuseum, het nationaal museum van Nederland bij uitstek, waar de geschiedenis van het land wordt verteld, van de middeleeuwen tot vandaag. U kunt er enkele van de beroemdste werken van de Nederlandse Gouden Eeuw bewonderen, zoals de 'Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn en 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer.

OPMERKINGEN

 • Bezoek met audiogidsen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Aveiro

Namiddags vertrek per autocar naar Aveiro. Aveiro wordt ook wel het "Venetië van Portugal" genoemd en staat bekend als de Portugese hoofdstad van het zout, het wordt omgeven door moerassen, meren en lagunes en wordt gedomineerd door het Centraal kanaal dat door de stad stroomt. Deze kleine middeleeuwse stad is gebouwd op de lagune en kende in de 15de en de 16de eeuw een opmerkelijke ontwikkeling als zeehaven dankzij de kabeljauwvangst. Men vindt er ook talrijke barokke monumenten. Aveiro heeft nog enkele halvemaanvormige schepen, de moliceiros. Vandaag vertegenwoordigen Aveiro en zijn omgeving een zeer belangrijke industriële regio waar men nog zout extraheert, waar er scheepswerven zijn, mechanische industrie, siderurgie, cellulosefabrieken, porselein, keramiek en visvangst. De universiteit is één van de belangrijkste van Portugal en er zijn ook meerdere hogescholen. Het is ook een heldere stad die de bezoekers een art-nouveaustijl, kleurrijke huizen en straatjes waar het heerlijk flaneren is, biedt. Daarna gaan we naar Costa Nova, een typisch vissersdorpje en een oud familiaal station dat gerestaureerd werd, gelegen tussen de stranden van de Atlantische kust en de lagune. De typische houten huizen met kleurrijke stroken staan langs de dijk die vol palmbomen staat. Terug aan boord met de autocar in Porto. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Rondleiding door Sens

Vertrek te voet voor de rondleiding in Sens. Deze stad is vooral bekend om haar gebouwen die zowel architectonisch als historisch alle aandacht trekken. Zo werd het stadhuis opgetrokken tijdens de glorieuze Derde Franse Republiek aan het begin van de vorige eeuw. De huizen, gebouwen en muren die u op uw tocht door de straten en boulevards passeert, getuigen over dit rijke verleden. Ontdek de kathedraal van Sens, die als eerste gotische kathedraal van het land getuigt over de architectonische transformaties aan het begin van de 17e eeuw. Bezoek ook zeker haar schat, de grootste van Frankrijk. De kathedraal herbergt meerdere beroemde collecties en oud weefwerk dat samengesteld werd met zeer originele koptische, Perzische en Byzantijnse stoffen. Bij de tapijten zien we hoe twee antependia uit de 15e eeuw de Aanbidding der Koningen en de Kroning van Maria weergeven. We sluiten het bezoek af met een degustatie van lokale producten. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Cité de l'Automobile in Mulhouse

Vertrek met de bus vanuit Oud-Breisach naar Mulhouse. Bij aankomst krijgt u een rondleiding in de Cité de l'Automobile, het grootste automobielmuseum ter wereld. Het biedt 500 historische modellen, zowel prestigieuze wagens als sportwagens, die het verhaal vertellen van de Europese automobielgeschiedenis van 1878 tot vandaag. De Fritz Schlump-collectie is ondergebracht in een voormalige spinnerij uit 1880 en bestrijkt een oppervlakte van 20 000 m². U vindt er meer dan 400 voertuigen die als historisch monument zijn geklasseerd. Verder kunt u zich verheugen op de grootste Bugatti-collectie ter wereld met twee van de zes wereldberoemde Bugatti Royale, met de Coupé Napoléon, en een omvangrijke collectie Rolls Royces. Aan het einde van het bezoek, transfer met terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • INBEGREPEN in de GSB cruise.
Saint Guilhem le Desert

Vertrek vanuit Sète per bus met gids naar de Pont du Diable, gelegen in het hart van de Gorges de l‘Hérault. Deze Romaanse brug overspant de rivier Hérault op zijn smalste punt. Voortzetting van de tocht per bus en ontdekking van Saint-Guilhem-le-Désert dat het label van "Plus beaux villages de France" heeft. Dit schilderachtige dorp en zijn abdij (buitenkant), parel van de eerste Romaanse kunst, zullen u ongetwijfeld bekoren. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Mechanische musik Museum en degustatie an Rudesheimer Kaffee

Vertrek te voet aan het schip naar het museum. "Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett" is het eerste Duitse museum dat gewijd is aan muziekinstrumenten met geheugen. Van de lieflijke muziekdoos tot reusachtige concertpiano's: er staan niet minder dan 350 automatische muziekinstrumenten die samen goed zijn voor één van de grootste en mooiste collecties van de 18de tot de 20ste eeuw. Het geheel staat opgesteld op meer dan 400 m². Men kan er ook gereedschap en machines bewonderen die gebruikt werden in de vervaardiging van de orgelcilinders, de dozen en notenrollen evenals de platen van muziekdozen. Ongeacht hun leeftijd scheppen de bezoekers aan het museum altijd veel plezier in de kennismaking met deze bijzondere muziek, de technieken van vroger en de manier waarop deze instrumenten werken. Na het bezoek aan het Museum voor mechanische muziekinstrumenten kunt u proeven van een Rudesheimer Kaffee*, de lokale specialiteit. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen. De straten van Rudesheim zijn gelegd met kasseistenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Rouen - in het voetspaar van de impressionisten

Ontdek de verschillende plaatsen waar kunstenaars hun doek beschilderden zo prestigieus als de kathedraalserie van Monet, Pissarro de Boieldieu Bridge en vele anderen. Bezoek het Museum voor Schone Kunsten in Rouen, het heeft de grootste collectie impressionistische schilderijen buiten Parijs, met vele zeer beroemde werken van Monet en Sisley ... (museum gesloten op dinsdag en feestdagen, dit zal vervangen worden door Eugène Boudin museum). (excursie op dag 6).

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Dit bezoek vindt plaats in de ochtend of in de namiddag, afhankelijk van de openingsuren van de haven van Honfleur.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september kunt u het spektakel "de nachten van de impressionisten” bijwonen. Dit is een show van 15 min die herhaaldelijk uitgezonden wordt om 22u, 22u30 en 23u. Dit is een projectie van schilderijen en foto's van verschillende artiesten op de gevels van de kathedraal en het museum voor Schoene Kunsten.
Rheingau regio

U bezoekt er de prachtige wijngaarden van de Rijn. Stop in Eltville of omgeving. Daarna verder naar Wiesbaden, gekend om zijn Romeinse thermen, zijn warmwaterbronnen en zijn casino. We beginnen ons bezoek met een rondrit door de stad langs de voornaamste monumenten. U ziet de prachtige 19de-eeuwse verblijven van de wijk Villengebite alvorens de oude stad te bereiken. Deze prachtige huizen, in diverse historische stijlen, geven de stad een geheel eigen atmosfeer. U ziet onder andere het kasteel, de oude verblijfplaats van de hertogen van Nassau die in de 19de eeuw werd gebouwd, het oude Stadhuis uit de 17de eeuw en de marktker "Marktkirche" die opgetrokken is in de neorenaissancestijl van de 19de eeuw. U komt ook langs het "Kurhaus" dat keizer Willem II "het mooiste kuurhuis ter wereld" noemde. Een groene laan, ook wel "Bowling Green" genoemd, ligt rond de kolommen van het Kurhaus, platanen die in de 19de eeuw werden aangeplant en het theater. Deze laan voert uiteindelijk naar het kuuroord. Verplaatsing terug met autocar naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De gegeven uren zijn indicatief.
Het eiland Mainau en de Watervallen van de Rijn

Vertrek vanuit Bazel voor een excursie naar het eiland Mainauen het Bodenmeer, een pareltje zonder weerga. Op deze plek heerst er een perfecte harmonie. U bevindt zich op een heus bloemen- en plantenparadijs dat vandaag is uitgegroeid tot een van de meest beroemde en populaire toeristische bestemmingen van Duitsland. Lunch op het eiland.

Daarna ontdekking van de watervallen van de Rijn. De watervallen van de Rijn zijn een van de niet te missen natuurlijke pareltjes van Zwitserland en worden als een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld beschouwd. U brengt een bezoek aan het kasteel Laufen (buitenkant), waar u de watervallen van de Rijn via een platform van erg dichtbij kunt bewonderen. U hebt werkelijk een adembenemend uitzicht op het ruisende water.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen.
 • Bezoek in het gezelschap van een begeleidster van CroisiEurope.
 • Duur: ~12u met ~6u transfer per autocar.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • INBEGREPEN in de GSB cruise.
Excursie naar Cassis wijndegustatie

Vertrek met de autocar naar Cassis die zijn faam te danken heeft aan de droge, krachtige en smaakrijke witte wijn waarover de Provençaalse dichter Frédéric Mistral zei: "De bij heeft geen zoete honing, hij straalt als een fonkelende diamant en ruikt de rozemarijn, de heide en de mirte die onze heuvels bedekken". Degustatie* bij één van de beste lokale producenten. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.
Bezoek aan een Andalusische haciënda

Aan het einde van de namiddag bezoek aan een typisch Andalusische haciënda. U ontdekt de hoofdgebouwen met de prachtige Andalusische patio en woont een paardenshow bij in een van de privé-arena‘s: de kleine maestranza. Terugkeer naar het schip na het spektakel.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Natuurpark en vogelobservatorium

Vertrek met de autocar vanuit Sevilla naar een natuurpark waar u samen met een bosgids een bezoek brengt. Hij toont u een stukje ongerepte natuur dat zijn eigenheid heeft weten te bewaren. U bereikt een vogelobservatorium waar u een aantal vogelsoorten kunt ontdekken. In juni, juli en augustus wordt deze excursie vervangen door het bezoek aan het klooster van Rabida en het park van Caravelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De uurregelingen worden ter informatie gegeven.
 • Voorzie goede schoenen.
Wijnroute en Colmar

Vertrek per bus om de wijngaarden en de zeven druivensoorten van de Elzas te ontdekken. Onderweg rijden we door charmante, schilderachtige dorpjes vol typische huizen met gevels uit vakwerk, fontein en wijnpers... Zo komen we bijvoorbeeld langs Riquewihr, de parel van de wijngaard, Ribeauvillé, de stad van de Ménétriers, Kayserberg, de geboortestad van dr. Schweitzer... Verder ontdekt u de bekende ooievaars, een geluksbrenger in de Elzas, alsook tal van lokale legendes. We houden halte in een wijnkelder in de streek waar we de bekende Elzaswijnen degusteren*. Deze streek is vooral gekend om haar witte wijnen. Lunch (dranken niet inbegrepen) onderweg. Na de lunch vertrekken we naar Colmar. Samen met uw begeleidster ontdekt u het historisch centrum. Deze “meest Elzasser stad van de Elzas” zal u ongetwijfeld bekoren met haar Unterlinden-museum (onder de lindebomen), de wijk klein-Venetië, of verder nog de collegiale Saint-Martinkerk, het Pfister-huis en het Koïfhus. Vrije tijd op de kerstmarkten.

Terugkeer aan boord met de bus.

OPMERKINGEN

 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
 • Bezoek met de bus met tussenstops voor vrije tijd.
 • Stevige schoenen voorzien.
 • De lunch is inbegrepen (exclusief drank).
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Saint-Germain-des-Prés

Vertrek met de autocar vanuit Trocadero naar St Germain des Pres langs de Voie Triomphale. U kunt er onder meer de Arc de Triomphe, de Champs Elysées en de Place de la Concorde bewonderen, die allemaal een belangrijke geschiedkundige rol vervullen. Wanneer u te voet door Saint Germain des Prés wandelt, kunt u kennismaken met de geschiedenis, de architectuur, de kunst en de wereldse aspecten van deze mythische plaatsen waar Parijs bekend om is. Rond de oudste Parijse kerk, die in het jaar 1000 werd heropgebouwd en waarvan het gotische koor aan Onze Lieve Vrouw is gewijd, ligt een netwerk van straatjes en pleintjes met gebouwen uit de 17de en 18de eeuw. Er heerst nog een echte dorpsatmosfeer, zoals op de markt in de Bucci-straat. Rond het Odéon wachten alle figuren uit de Revolutie ons op: Danton, Marat, Docteur Guillotin.

Terug naar het schip met de autocar.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • Transfers per autocar niet inbegrepen voor groepen.
Wandeltocht in de Wachau

Na de rondleiding in de abdij van Melk, vertrek met de bus naar het dorp Aggstein. Wandeltocht in het hart van Wachau en bezoek aan de overblijfselen van het kasteel van Aggstein. Zijn uitzonderlijke ligging en indrukwekkende afmetingen maken dit kasteel tot een van de beroemdste van Oostenrijk. Het werd gebouwd rond 1100 en zou het schuilhol zijn geweest van plunderende middeleeuwse ridders. Profiteer van een prachtig uitzicht over de Wachau. Na het bezoek, wandeltocht door de natuurlandschappen tot Maria Langegg, vervolgens verplaatsing terug naar het schip in Dürnstein.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~12,5 km; 400 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Stadswandeltocht in Boedapest

Stadswandeltocht vanaf de pier om Boeda te ontdekken. De charmes van de oude stad en de prachtige architecturale details laten zich te voet te ontdekken en de heuvels van Boeda, de schaduwrijke steegjes, de kronkelende straatjes met eeuwenoude huizen lenen zich daar uitstekend toe. Je komt langs de beroemde Gellertbaden, wandelt op de geplaveide straten in de buurt van het kasteel, een zeldzame getuigenis van het middeleeuwse Boedapest. Op de hoek van een straatje zie je een overdekte markt, een kuuretablissement uit de Ottomaanse tijd langs de Donau, terwijl je het imposante silhouet van het Parlement nadert. Terugkeer aan boord met het openbaar vervoer (niet inbegrepen) voor de lunch. Lengte: ong. 9 km - Duur: 2u30  - Hoogteverschil: 100 m).

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~9 km; 100 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeltocht in het Natuurpark van de Douro

Deze wandeltocht vindt plaats in een ruige bergachtige omgeving met prachtige uitzichten over de Douro en Spanje. Tijdens de route, die het natuurpark van de Douro doorkruist dat bekend is om zijn beschermde flora en fauna, zul je ongetwijfeld adelaars, gieren en wouwen kunnen bewonderen. Verrekijker aanbevolen (niet inbegrepen). Lunchpakket.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~15 km; 530 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeltocht langs de Douro

Wandeltocht langs de Douro tot de trechtermonding, daarna van de Atlantische kust ten zuiden daarvan. Prachtige uitzichten op de stad en op de oceaan. Verplaatsing terug met de bus van Lavadores naar de kaai van Porto.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~8 km; geen hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeltocht in de Portugese wijngaarden

Verplaatsing met de bus naar Sao Joao da Pesqueira. Wandeltocht van 1 dag in de wijngaarden. Wandelliefhebbers zullen hier een paradijselijke ongerepte natuur ontdekken. Lunchpakket.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~14 km; 500 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeltocht in het Alvaopark

Deze prachtige wandeltocht biedt een interessant traject in het Natuurpark Alvao. Berglandschap, granietchaos, diepe valleien en afgelegen dorpen zullen je reisroute kenmerken.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~7 km; 320 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tocht op de eilanden Lazzaretto Nuovo en Torcello

Vertrek per privéboot voor het bezoek aan de twee eilanden. De eerste tussenstop is het eiland Lazzaretto Nuovo, dat lang verlaten is geweest, maar nu volledig is gerestaureerd. Er wordt nu archeologisch onderzoek gedaan. Dit eiland vertegenwoordigt een groot historisch en natuurlijk belang in de noordelijke lagune van Venetië. Het eiland heeft de naam Lazzaretto aangenomen in 1468 toen de Venetiaanse Senaat besloot om daar een quarantaineplaats te vestigen voor zeelieden en scheepsbazen gedurende een bepaalde periode, alvorens hen de toegang tot Venetië toe te staan. Daarna varen we verder naar het eiland Torcello, dat getuigt van de eerste beschaving van de lagune. Torcello is de thuisbasis van Byzantijnse overblijfselen: de kathedraal van Santa Maria e Assunta bewaart de sobere schoonheid van de mozaïeken uit de 13e eeuw.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~4,5 km; geen hoogteverschil.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Troyes en de Champagneroute

Vertrek met de bus naar Troyes, een van de mooiste middeleeuwse steden van Frankrijk. Rondleiding door de stad. Je zult betoverd worden door de charme van weleer van het historische hart van de stad, bestaande uit prachtige kleurrijke vakwerkhuizen uit de 16e eeuw, Renaissance herenhuizen, middeleeuwse straatjes, geheime doorgangen en intieme binnenplaatsen. In dit schrijn van stenen en hout zijn met zorg een majestueuze kathedraal en kerken met verborgen schatten geplaatst. Troyes is een echte caleidoscoop. Vandaar dat het ook wel de stad van de duizend kleuren wordt genoemd. Het historische hart heeft als een gelukkig voorteken uit de middeleeuwse tijd zijn vorm geërfd die zo kenmerkend is voor de champagnekurk die de beroemdste wijn ter wereld zou worden en die aan de poorten van de stad zelf wordt gecultiveerd. Lunch in het restaurant. In de namiddag, voortzetting van de tocht naar de Toeristische Champagneroute. Je zult verbazingwekkende landschappen ontdekken, waarin wijngaarden, bossen en plateaus zich vermengen met karaktervolle dorpjes. Bezoek aan een wijnkelder en proeverij van champagne. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen
 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Kristalfabriek Lehrer

Stop aan de voet van het hellend vlak van Arzviller om de kristalfabriek Lehrer te bezoeken, die zich 200 meter verderop bevindt. In de kristalfabriek, die al 25 jaar naast het hellend vlak gevestigd is, maakt u via een rondleiding kennis met de geheimen van het glasblazen. Tijdens uw bezoek kunt u de ambachtslieden bewonderen die u een demonstratie glasblazen en glassnijden geven. Uw gids vertelt u alle geheimen van dit ambacht dat voor het eerst verscheen in de eerste eeuw vóór Christus in Syrië. Vrije tijd in de winkel ter afsluiting van uw bezoek aan een van de kristalfabrieken van de Moezel, een ambachtelijke specialiteit waar de streek haar bekendheid aan ontleent.

OPMERKINGEN

 • Zorg voor goede wandelschoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Petit-Ouges

Aankomst in Petit-Ouges op het einde van de namiddag. U kunt dit dorpje op uw eigen ritme bzeoeken. Bekijk het kleine sluismuseum in Petit-Ouges met foto's, ansichtkaarten en voorwerpen die te maken hebben met het kanaal van Bourgondië.  U beleeft een aangename tijd te midden van de lokale curiosa. U kunt ook het "circuit des trois lavoirs" volgen waarbij u tijdens een korte wandeling van 4 km drie washuizen zien in zeer verschillende stijl.  U maakt meteen kennis met een nog onbekende gemeente uit de Grand Dijon die haar oorsprong kende in de 7de eeuw.  Terug aan boord voor het diner.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Stadswandeltocht in Pest

Wandeltocht in Pest om de Hongaarse art deco- en art nouveau-gebouwen te ontdekken. Vertrek vanaf de pier naar de overdekte markt: de paprika‘s, culinaire specialiteiten en geborduurde tafelkleden zijn een uitnodiging om de tradities van Midden-Europa te ontdekken. Je komt langs de synagoge van Boedapest, getuigenis van de Joodse gemeenschap die vroeger belangrijk was. In de voetgangersstraat Vaci Utca zul je verrast zijn bij het zien van de diversiteit aan gevelornamenten. Bezoek aan de basiliek en verder naar het Vrijheidsplein met Hongaarse art nouveau- en art-decogebouwen. Terugkeer aan boord met het openbaar vervoer (niet inbegrepen) of te voet.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~6,8 km; geen hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Parijs

Rondleiding door de hoofdstad*. Deze stadsrondrit neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, je ziet onder meer de Champs-Elysées, de Opera Garnier, de Notre-Dame en de eilandjes, de Rive Gauche en de universiteiten, de Eiffeltoren en vele andere bezienswaardigheden. Terug aan boord op de kaai van Grenelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Vervoer niet inbegrepen voor groepen.
Wandeltocht op de Leopoldsberg

Verplaatsing met de bus naar Nussdorfer Platz. De route van de Leopoldsberg brengt je naar de mooiste uitzichtpunten op de stad. Je kunt de Donau en het Weense woud bewonderen terwijl je tussen wijngaarden en bos wandelt. De bijzonderheid van dit circuit is de Nasenweg waar de fauna en flora uniek zijn.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~6 km; 340 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeltocht in Visegrad

Vertrek met de bus van Esztergom naar Visegrad, daarna wandeling naar het fort van Visegrad (buitenkant) vanwaar je de prachtige bocht van de Donau kunt zien. Terugkeer te voet naar de bus gevolgd door de verplaatsing naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~6 km; 250 m hoogteverschil.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Arles en de Santonniers

Vertrek met de bus naar Paradou om het miniatuurdorpje van de Santons te ontdekken. Het museum presenteert een echt Provençaals dorp met bijna 400 Santons gereproduceerd op 1/6e van hun werkelijke grootte op 500 m². Deze personages van klei zijn typisch voor de Provence en worden ten tonele gebracht in een schilderachtige omgeving die de wereld van Daudet en Pagnol waardig is, die zich zelf vergist zouden kunnen hebben door hun personages natuurgetrouw terug te zien. Je zult versteld staan van de authenticiteit van alles wat er is en van de opmerkelijke details. Alles is aanwezig: de huizen, de Santons, de dieren, de voorwerpen ... Daarna terug naar Arles voor het bezoek aan het Salon des Santonniers in het klooster St Trophime. Dit salon presenteert een verhaal dat nooit wordt verteld, de volledige geschiedenis van de Santons en Santonniers van 1750 tot 2014, van de eerste gietvormen van Lagnel, tot de nieuwste creaties. Dit salon is echt uitzonderlijk door de kwaliteit van de aangeboden stukken, sommige ervan zijn belangrijk in de geschiedenis van deze kunst. Terug naar de boot te voet.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Parijs en de overdekte passages

Rondleiding in Parijs. Vertrek met de bus voor een stadsrondrit die je naar de grootste bezienswaardigheden van de hoofdstad brengt. Vanaf het Koninklijk Paleis nodigen wij je uit voor een ongewone wandeling door de mooiste overdekte passages van Parijs. De overdekte passages, binnenwegen voor de voetgangers, zijn allemaal dorpjes op zich, te midden van de hoofdstad. In de kerstperiode zijn de overdekte passages echte lichtparels.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
 • Opgelet, als het minimumaantal van 14 personen niet bereikt is, wordt de excursie ofwel geannuleerd, ofwel aangeboden aan een aangepast tarief, op basis van het aantal deelnemers (betaling aan boord).
 • Opgelet, voor groepen is het vervoer met de bus tijdens de excursies niet inbegrepen in de PAM_PPGP-PAM_REPPGP-PAM_NOPPGP.
Sélestat, de wijnroute en Obernai

Vertrek per bus met de begeleidster naar Sélestat. Halte bij het Broodhuis van de Elzas en ontdekking van de vele culinaire tradities van de Elzas. De bredele, de typische koekjes die je zult proeven, zullen geen geheimen meer hebben voor jou! Op weg naar Éguisheim, dat tot de "Mooiste Dorpen van Frankrijk" behoort en je dus zeker zal verleiden! Éguisheim behoudt alle authenticiteit van de kersttradities. De kerstmarkt, in het centrum van het middeleeuwse dorpje, zal je in verrukking brengen. Er zijn veel lokale handwerkers. Lunch op de wijnroute. In de namiddag rijden we naar Obernai. De stad heeft alle charme van de Rijn-renaissance behouden en is bijzonder druk in de kerstperiode. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Avignon en het Pausenpaleis

Geleid bezoek van Avignon en het Pausenpaleis. Daarna bezoekt u de markt van Les Halles(1) (volgens de openingstijden, zie hieronder) om de kerstspecialiteiten in de Provence te ontdekken. Terugkeer aan boord te voet.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Hospices de Strasbourg

Vertrek te voet voor het bezoek aan de kelders van de hospices de Strasbourg om hun geheimen te ontdekken. Vroeger werden de wijnen afkomstig van giften van zieken die hun ziekenhuiskosten in natura betaalden erin bewaard. Vandaag laat een twintigtal wijnbouwbedrijven hun prestigieuze wijnen vinifiëren in de befaamde wijnkelders van de hospices. De oudste wijn ter wereld wordt er ook als een kostbaar bezit bewaard in een vat dat dateert van 1472! Het bezoek wordt gevolgd door een wijnproeverij*. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Straatsburg, kerstmarkten

Rondleiding te voet in de hoofdstad van de Elzas en ontdekking van de wijken van La Petite France en de kathedraal (buitenkant). Vrije tijd op de kerstmarkten van Straatsburg. Geïnstalleerd op verschillende pleinen van de stad nodigen ze uit tot feeërie en geven de stad een unieke sfeer.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Straatsburg en de kerstmarkt

Vertrek voor het geleid bezoek aan de Europese hoofdstad. We beginnen met een rondrit langs de verschillende buurten van de stad, in het bijzonder het "Duitse keizerlijke kwartier" (rond de place de la République) en de Europese wijk (we komen voorbij het Paleis de l'Europe, het Palais des Droits de l'homme en het Europees parlement). We gaan verder met de geleide wandeling rond de kathedraal waar u onder andere het beroemde Kammerzell-huis ziet, en daarna Petit France, een beroemde wijk die de inwoners van Straatsburg nauw aan het hart ligt, met zijn kanalen, zijn charmante kleurrijke vakwerkhuizen en zijn nauwe steegjes, als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO. Bezoek aan de kerstmarkt, op het Broglieplein en op het voorplein van de kathedraal, in het gezelschap van onze begeleidster. De hele stad is versierd met slingers en kerstversiering, vooral de straten en winkels. Lunch aan boord. Vrije tijd om in de straten van Straatsburg te winkelen alvorens de ontdekking van de kerstverlichting in het gezelschap van onze begeleidster: het plein van de kathedraal, het Kléberplein, de Carré d'Or, het Gutenbergplein…. Terugkeer aan boord van de boot.

OPMERKINGEN

 • Het tijdschema is indicatief en kan gewijzigd worden, evenals de volgorde van de bezoeken.
Parijs, Saint-Germain-des-Prés culinair

Vertrek voor de rondleiding in de wijk Saint-Germain-des-Prés, een van de bakermatten van de Parijse cultuur met zijn kleine boekhandels, allerlei winkeltjes, kunstgalerijen... om nog te zwijgen van de grootste banketbakkers, chocolatiers en wijnhandelaars zoals Pierre Hermé, Ladurée en nog vele anderen. Daarna volgt een bezoek aan de Grande Épicerie, een fijne kruidenierszaak en een echt instituut van de Parijse gastronomie. Goed voor meer dan 25.000 referenties, uitzonderlijke, zeldzame of traditionele producten, een lust voor het oog en de smaakpapillen. Zoete noot van dit bezoek: er wordt een degustatiedoos meegegeven.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, de begraafplaats van Père Lachaise

Vertrek voor de rondleiding van de Begraafplaats van Père Lachaise, een van de bekendste ter wereld. Het dankt zijn naam aan François d‘Aix de La Chaise, de biechtvader van Louis XIV. Deze begraafplaats heeft de allures van een park en is de laatste rustplaats van tal van beroemdheden. Tijdens deze wandeling door de lanen loodsen we je langs tal van grote namen, en maak je kennis met hun verleden, hun anekdotes en de soms verrassende vereringen die hen te beurt vielen. Het is ook een buitengewoon openluchtmuseum van beelden, met bepaalde mausolea als decor en een grote verscheidenheid van beelden die deze plaatsen tot leven brengen.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, Île de la Cité

Vertrek voor een rondleiding in de tijd in het hartje van het Ile de la Cité. Dit eiland, dat vroeger Lutetia heette, vormt de bakermat van Parijs en de Notre-Dame, zelfs nu ze gewond is, is het symbool ervan. U wandelt tussen de monumenten die getuigen van de koninklijke grootsheid van weleer: de Sainte-Chapelle, de Conciergerie, het Palais de Justice maar ook het charmante Place Dauphine en de legendarische Pont Neuf. U zult geboeid worden door de verbazingwekkende geschiedenis van de oevers en bruggen.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, het Pantheon

Vertrek voor de rondleiding in het Pantheon. Dit majestueuze monument, dat het Quartier Latin domineert, zal je verbazen met zijn grootsheid. Het werd gebouwd door architect Soufflot onder Lodewijk XV om glorie aan de monarchie te geven Deze voormalige kerk gewijd aan de beschermheilige van Parijs herbergt in zijn crypte, sinds de Franse Revolutie, een necropolis van grote figuren van de Republiek die de Geschiedenis hebben getekend, onder wie Victor Hugo, Marie Curie, Alexandre Dumas en in de zomer van 2018 Simone Veil.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Kerstmarkt van Colmar en ecomuseum van Ungersheim

Vertrek met de bus naar Ungersheim. Herbeleef de Kerstmis van vroeger in het Ecomuseum van de Elzas, het dorp is op zijn mooist om deze periode te vieren die zo belangrijk is in de Elzas. Doorkruis de straten van het dorp en ontdek de tradities van de Elzas. Lunch in een restaurant. Daarna verder naar Colmar. In het prachtige kader van het oude Colmar is de feeërie van Kerstmis op de afspraak. De heerlijke geuren van kaneel en andere specerijen leiden je door de gangpaden van de vijf kerstmarkten in de voetgangersstraten van de stad.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Dag pottenbakkersroute en show in het Koninklijk paleis

Pottenbakkersroute in het noorden van de Elzas in het gezelschap van onze begeleidster. Kennismaking met Soufflenheim, stad van de culinaire en decoratieve potten of Betschdorf, stad van de ambachtelijke potten in blauw aardewerk. Bezoek aan een pottenbakker. Vertrek naar Kirrwiller. Lunch met dansgelegenheid in het Koninklijk paleis in Kirrwiller(1) gevolgd door een show in het theater van de Music Hall. Het ballet van het Koninklijk paleis neemt u mee naar een fantastische wereld waar kunstenaars en dansers u mee nemen op reis door de tijd.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • (1) Spektakellunch in het Koninklijk Paleis van Kirrwiller, enkel op dinsdag, woensdag en donderdag.
Kerstmarkt van Freiburg

Vertrek met de bus Freiburg ter ontdekking van de kerstmarkt, een van de mooiste van Duitsland. De kerstmarkt van Freiburg, die zich in het hartje van de prachtige historische oude stad bevindt, fascineert jong en oud. Je kunt er met name traditionele ambachtslieden zien, zoals glasblazers, een atelier voor de vervaardiging van kaarsen of houten speelgoed. Vrije tijd om rond te wandelen in de straatjes. Terugkeer aan boord in de late namiddag.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Kaarsenfabriek in Tarascon

Afspraak op het schip met de gids en vertrek voor het bezoek aan een kaarsenfabriek in Tarascon. Het productieatelier is een rustieke plek die je een reis door de tijd biedt met zijn overblijfselen en instrumenten die dateren van 1904 voor de oudste, tot 1960, voor de meest recente.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Het Lalique museum

Vertrek met de bus vanuit Gambsheim richting Wingen-sur-Moder. Gelegen in het dorp waar de glasblazerij van René Lalique in 1921 gevestigd werd, nodigt het Lalique museum u uit om het universum van Lalique te komen ontdekken in al zijn aspecten met de nadruk op de glascreatie. Dit ruime en moderne museum vertelt de geschiedenis van de glasproductie en het onthult de creaties van René Lalique en zijn opvolgers.

Lalique was echt een geniale man en kunstenaar die de schittering van juwelen, de magie van transparantie en het licht van kristal wist te vatten. Gelegen in een prachtige omgeving, biedt dit museum u een mooi retroperspectief van de kunst van het glasblazen. De permanente collectie stelt zo‘n 650 fascinerende stukken ten toon uit zijn eigen collecties maar ook uit de opslagplaatsen van de onderneming, leenstukken uit Parijse musea of privécollecties. Dit is het enige museum in Europa dat is toegewijd aan Lalique, het is per thema en chronologisch ingedeeld en het biedt een ruim panorama aan creaties, van Art nouveau sierraden uit modern kristal tot Art Déco glas. Of het nu sierraden, tekeningen, parfumflesjes, tafeldecoratie, kroonluchters, radiatorknoppen of vazen zijn, men wordt op deze plaats dankzij reusachtige foto‘s en audiovisuele technieken ondergedompeld in diverse sferen. Tot slot, omdat al deze objecten niet zouden bestaan zonder kunde, is er ook een eerbetoon gemaakt aan de mannen en vrouwen die de glastraditie vereeuwigd hebben.

Geniet ook van de tijdelijke collectie, volledig toegewijd aan Kerstmis, die elk jaar in december tentoon wordt gesteld. Fonkelende decoraties omheen het evenement in een feeërieke omgeving combineren oude en hedendaagse creaties. Een streling voor het oog. Bovendien is er elke dag de gelegenheid om een nieuw vakje van de adventkalender te openen waardoor er een verrassing uit kristal verschijnt... Terugkeer naar het schip per bus.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Lissabon en panoramische rondrit

Voormiddag gewijd aan het geleid bezoek aan Lissabon. De Portugese hoofdstad, veroverd op de Moren door de eerste koning van Portugal in 1147, werd gekozen ter vervanging van Coimbra in 1255. De stad strekt zich uit over 7 heuvels; ze heeft de tand des tijds doorstaan en heeft de eeuwen op een opmerkelijke wijze doorkruist. Ontdekking van het cultureel centrum van Belém met zijn beroemde toren, een architecturaal juweeltje dat doet denken aan Venetië, en bezoek aan het Hiëronymietenklooster, een meesterwerk in Manuelstijl. Het klooster werd gebouwd op de plaats van de Ermida do Restelo-kapel waar Vasco da Gama en zijn bemanning urenlang gingen bidden voordat ze op de zeeën vaarden. Het werd gebouwd in de 16e eeuw om de terugkeer van Vasco da Gama uit India te herdenken. Lunch in een lokaal restaurant. ‘s Namiddags volgt een panoramische rondrit per bus door Lissabon. De zogenaamde "Lichtstad" laat zich ontdekken via het kasteel van Sao Jorge, omringd door de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Bezoek aan Tihany

Vertrek voor het geleid bezoek aan Tihany, een schiereiland dat u zal verleiden door zijn schoonheid en de barokke abdijkerk. Tihany, dat ook wel de parel van het Balatonmeer wordt genoemd, is een van de eerste beschermde "ecologische zones" van Hongarije. Op de heuvel die het schiereiland domineert, bevindt zich een kerk uit de 18e eeuw. De crypte bevat het graf van Andreas I, een van de eerste koningen van het huis van Arpad van Hongarije. Vanaf de top van de heuvel hebt u een prachtig uitzicht op het Balatonmeer. Vrije tijd. Verder naar Balatonfüred, een van de oudste badplaatsen. U zult er elegante villa's van de 19e eeuw zien die het verzamelpunt waren van de artistieke, wetenschappelijke en politieke middens. U wandelt langs de Tagore Promenade om de haven te bereiken die een prachtig uitzicht op de abdij van Tihany biedt en waarvan de onbetwistbare charme van de cafeetjes en levendige bars de ontdekking zal vervolledigen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Beaune

U doorkruist de "Côte de Beaune" en de vele wijndorpen: Pommard, waarvan de cru‘s al werden gewaardeerd door Hendrik IV en Lodewijk XV; Puligny; Montrachet en vele andere. U gaat naar de stad Beaune om de beroemde Hospices te bezoeken, die oorspronkelijk een gasthuis waren dat door de hertog van Bourgondië werd gesticht om de armen op te vangen. De Hospices de Beaune worden bezocht door behoeftigen van de middeleeuwen tot de 20e eeuw en de gasthuiszusters dienen onophoudelijk zorgen toe en blijven eeuwenlang de essentie zelf van het gasthuis. U ontdekt ook het museum van de Hospices dat een verzameling van zo'n 5000 voorwerpen herbergt, waarvan het bekendste de polyptiek van het laatste oordeel van Rogier van der Weyden is. Een van de bijzonderheden van de Hospices is het wijndomein; dankzij de donaties die in de loop van de geschiedenis werden gedaan, bezitten de Hospices meer dan 60 hectare wijngaarden. De meeste van deze percelen bevinden zich in zones van prestigieuze appellations. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een proeverij* van deze beroemde cru‘s.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Geleid bezoek te voet aan Salzburg

Geleid bezoek te voet aan Salzburg Als erfgenaam van een verleden met een grote rijkdom is Salzburg door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege zijn renaissance-architectuur.  Tijdens dit bezoek ziet u de mooiste bezienswaardigheden van de oude stad van Salzburg. U komt onder meer langs de Mirabelltuin, het Mozarthuis (buitenkant) en het geboortehuis van Mozart (buitenkant) en de zone rond het theater van het festival van Salzburg. U krijgt ook de gelegenheid om vrij het Sint-Pieterskerkhof en de kathedraal van Salzburg te ontdekken. Het tochtje eindigt op het Residentieplein, op de oude markt.

OPMERKINGEN

 • Opgelet: de reisweg van de excursie kan gewijzigd worden om zich aan te passen aan de conditie van de deelnemers.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Ontdekking van Coimbra

Vertrek per bus naar Coimbra, een romantische locatie die vele dichters heeft geïnspireerd, voor een bezoek aan de beroemde universiteit, een van de oudste in Europa, die een van de belangrijkste centra van het humanisme in het land was. Lunch in Coimbra in een lokaal restaurant. In de namiddag, geleid bezoek aan deze charmante stad die gebouwd is op een rotsuitloper en wordt omringd door de Mondego. U ontdekt er de vredige sfeer, de prachtige middeleeuwse oude stad vol geschiedenis, de wirwar van smalle en schilderachtige straatjes en de kathedraal (buitenkant), die werd gebouwd in de 13e eeuw.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Bezoek aan Varazdin

Vertrek per bus naar Varaždin, in de provincie Zagorje ten noordwesten van Zagreb. Geleid bezoek aan de historische stad, een echte parel van de barok. Varaždin is een van de belangrijkste trekpleisters van Noord-Kroatië. Het stadscentrum, dat vaak vergeleken wordt met dat van Wenen, is zeer goed bewaard gebleven aangezien de stad op wonderbaarlijke wijze werd gespaard door de verschillende conflicten van de 20e eeuw. Tijdens het bezoek krijgt u de gelegenheid om de oude vestingwerken te ontdekken; Romeinse baden in klassieke stijl; het kasteel, midden in een park; het stadhuis in barokstijl ... De stad heeft ook verschillende kleine barok- en rococopaleizen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Een uitzonderlijke privéavond in Ca'Sagredo

Deze magische locatie straalt romantiek uit. De weelderig versierde balzaal en salons roepen de sfeer op van de epische gebeurtenissen uit het verleden. Alleen al het beklimmen van de treden van de imposante marmeren trap, versierd met beelden van cherubijnen, laat een koninklijke indruk achter. U wordt verwelkomd door Harlekijn, Brighella en Colombina voordat u van uw aperitief geniet. Het diner wordt vergezeld door barokmuziek.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan het Paleis van Las Dueñas en ontdekking van de Feria

Het paleis, dat gelegen is in de wijk Feria, werd gebouwd tussen de 15e en 16e eeuw en combineert de mudejar-, gotische en renaissancestijl. Het bestaat uit meerdere gebouwen, patio‘s en tuinen. U ontdekt de stallen, de patio van de citroenbomen die de grote dichter Antonio Machado heeft zien geboren worden, de grote patio met tal van kunstwerken en decoratieve objecten en vervolgens het salon van de zigeunerin, het centrum van het sociale leven in dit huis, versierd met een beeldhouwwerk van Mariano Benlliure. Verschillende zalen illustreren de pijlers van de Andalusische cultuur: stierenvechten, religie en flamenco. Daarna ontdekking van de Feria. De Feria is diep verankerd in de identiteit van de stad en vormt een unieke gelegenheid om de Andalusische levensstijl en tradities te ontdekken en eraan deel te nemen. Vertrek in de vroege namiddag voor de Recinto de la Feria om dit boeiende feest te ontdekken, met name met de stoet van paarden en spannen in de Recinto de la Feria. Een glas Rebujito* wordt in de namiddag geserveerd met een proeverij van tapa‘s.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Beaujeu

Op weg naar Beaujeu, de historische hoofdstad van de Beaujolais. Het is hier dat elk jaar de aftrap wordt gegeven om de komst van de Beaujolais Nouveau over de hele wereld te vieren tijdens het internationale festival van Sarmentelles. Bij uw aankomst kunt u de 12 appellations van de Beaujolais met muziek ontdekken en het erfgoed van de historische hoofdstad van de Beaujolais bewonderen. U gaat naar de grote tenten in het centrum van de stad waar u deelneemt aan de beroemde "soirée prestige". U woont een spektakel bij dat een cabaret waardig is en geniet van een diner bereid door een van de beste traiteurs van de streek. Tot slot neemt u deel aan de fakkeltocht om, om middernacht, de Beaujolais Nouveau te verwelkomen, onder het genot van een vuurwerk.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Royan te voet

Vertrek te voet op ontdekking van Royan, badstad en "Stad van Kunst en Geschiedenis". Langs de kust vindt u villa's uit de Belle Époque en karakteristieke villa's in de stijl van de jaren '50. Deze wandeling door de straten brengt u naar de kerk Notre-Dame, een emblematisch gebouw dat deel uitmaakt van het erfgoed van de stad. Dit meesterwerk van sacrale kunst uit de 20e eeuw, in ruw beton met een elegant silhouet en strakke lijnen, werd na de Tweede Wereldoorlog ontworpen door de architecten Guillaume Gillet en Marc Hébrard. Het bezoek aan Royan biedt u vele verrassingen, van geschiedenis tot moderniteit.Vrije tijd. De haven bevindt zich in het hart van de stad. Het is dan ook de ideale plek om makkelijk het schip te bereiken. Proef de unieke sfeer van deze populaire bestemming aan de Atlantische kust.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Spiers en kathedraal kerstavond

Vertrek te voet voor excursie naar Spiers. Dankzij haar indrukwekkende vorm en haar enorme kathedraal springt deze oude keizerlijke stad op de linkeroever van de Rijn al van ver in het oog. Onder begeleiding van uw gids bezoekt u de binnenkant van de kathedraal. Conrad II legde in 1030 de basis voor het gebouw, dat eind 19e eeuw een grote transformatie kende en sinds 1981 erkend is als UNESCO-Werelderfgoed. Tussen de 9e en 16e eeuw vormde de belangrijke vereringsplaats Spiers het decor voor zo'n 50 parlementszittingen. Anderhalve eeuw lang zetelde het Rijkshof er. De Dom van Spiers, een basiliek met vier toren en twee koepels, is een van de belangrijkste monumenten van het Heilige Roomse Rijk. U vervolgt de rondleiding met een bezoek aan de Kerk van de Drievuldigheid. Deze werd gebouwd tussen 1701 en 1717 en is gewijd aan het lutheranisme. Vervolgens trekt u naar het voor rituele wassingen gebruikte Judenbad (jodenbad). De arbeiders die de kathedraal moesten bouwen, legden dit Judenbad in de 12e eeuw aan in het jodenhof, dat tijdens de middeleeuwen het centrum vormde van de joodse wijk. Het 10 meter onder de grond gelegen waterbekken, de oudste van Duitsland, is de absolute blikvanger. Na het bezoek beschikt u over vrije tijd vooraleer u op uw eigen ritme te voet terugkeert naar de boot.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Overdekte markt van Boedapest

Vertrek te voet naar de grote overdekte markt van Boedapest. Het is de grootste van de vijf markten die aan het einde van de 19e eeuw in de stad werden geopend. De markt werd gebouwd in 1897, in volle gouden eeuw van de stad, door de architect Samu Pecz. De Tweede Wereldoorlog bracht zware beschadigingen toe. In 1991 werd de markt gesloten voor het publiek en drie jaar later gerestaureerd. Vandaag is het één van de karakteristieke monumenten van de Hongaarse hoofdstad. Met zijn monumentale ingang en de sfeer van een station, is deze grote markt een perfecte combinatie van art nouveau en neogotische stijl. Het oppervlak van 10.000 m2 is overdekt met een metalen frame en een toplaag van Zsolnay-keramiek van Pécs. In het gastronomische gedeelte vindt u onder andere honing, paprika, saffraan, vleeswaren, fruit, groenten en kaas. Op de verdieping met Hongaars vakmanschap vindt u tafelmatjes, glaswaren enzovoort. Degustatie van lokale producten Hongaarse aan het einde van het bezoek.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • De grote overdekte markt is op zondag gesloten, deze worden vervangen door een gastronomische wandeling door Boedapest met een proeverij van Hongaarse producten.