Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Cyprus en het Heilige Land per cruise

Op ontdekking van het "Eiland van de Heiligen"


Het Troödosgebergte is een populair vakantieoord. Het is de belangrijkste bergketen van Cyprus, in het midden van het eiland, en gaat op de berg Olympus tot 1952m.

De Troödos Berg, vol schilderachtige dorpjes op een heuvel met terrassen, is de thuisbasis van enkele zeer bekende kloosters en Byzantijnse kerken, waaraan Cyprus de naam te danken heeft als 'Eiland van de Heiligen'. Een tiental van hen zijn geklasseerd als Werelderfgoed van Unesco. Indien hun kleurrijke fresco's in het oog springen, is het zeker de moeite waard om even te stoppen bij het Kykkos-klooster, het meest weelderige en welvarende van het eiland, gesticht in de 11e eeuw.

Van andere schatten vindt men stukjes van hun geschiedenis terug in de archeologische vindplaats Paphos, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Langs de steegjes ontdekken we de catacomben, de middeleeuwse grond en de huizen van enkele mythische figuren: die van Dionysus, een Romeinse villa die vroeger uit 22 kamers bestond, die van Theseus en Aion. Hun gemeenschappelijk punt? Mozaïeken, bij enkele zeer goed bewaard gebleven, die de thema's van de Griekse mythologie illustreren met zijn helden Narcissus, Pyramus en Tischbe, Icarios, Dionysus, Apollo, Cassiopeia ...

Verderop vormen de graven van de koningen, simulacra van woningen die vroeger bedoeld waren voor de overleden families van notabelen, een plaats vol mysterie in een bijna woestijnachtig landschap.

Bethlehem, Nazareth, Jeruzalem, het leven van Jezus


Richting Israël, is Haifa "de mooie blauwe" één van de mooiste badplaatsen in de Middellandse Zee en één van de meest pittoreske in het Midden-Oosten. Na het oversteken per bus van de heuvels van Judea, komen de bezoekers aan in Jeruzalem, waar ze de Olijfberg en Gethsemane kerk zullen ontdekken: dit is waar Jezus werd verraden door Judas en gevangen genomen werd door de Romeinen. Een tocht door de schilderachtige oude stad zal hen leiden tot de kerk van het Heilig Graf ook wel "graf van Jezus" genoemd. Deze uiterst heilige plaats voor een groot deel van de christenen is een heiligdom dat de plaats van de kruisiging, evenals de grot waar het lichaam van Christus werd neergelegd na zijn dood, omvat.

De weg volgt aldus de geschiedenis want we komen aan bij Bethlehem om er de Kerk van de Geboorte te bezoeken. De Via Dolorosa leidt naar de Klaagmuur, een heilige plaats van de Joden. Iets verder wekt de berg Sion de herinnering van het feest van Pasen tot leven, gevierd door Jezus en zijn apostelen aan de vooravond van zijn kruisiging. De laatste maaltijd waarbij ze samen baden, inspireerde het Laatste Avondmaal.

Galilea combineert schoonheid van landschappen en emotie. Een aantrekkelijke route met een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea en de vallei van de Houla, leidt naar de Jordaan, waar Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper, daarna naar Nazareth en Kanaän, waar hij het wonder volbracht van het veranderen van water in wijn. Het "boek" van het leven van Jezus in Galilea eindigt in het hart van de vlakte van Jizreël, waar de engel Gabriël aan Maria aankondigt dat ze het leven zal geven aan de Messias.

Cyprus, tussen geschiedenis en tradities


Terug naar Cyprus. De stop in Lacarna laat u de charme proeven van een levendig vissersdorp dat zijn ambachtelijke en artistieke tradities heeft behouden en harmonieus verleden en heden met elkaar vermengt.

Maar het is Nicosia, de hoofdstad van Cyprus en Kyrenia, de belangrijkste badplaats van Noord-Cyprus, dat het onderwerp zal zijn van een grondig bezoek.

Nicosia, levendige en moderne stad, is de zetel van het presidentschap van de Republiek en de aartsbisschoppelijke zetel van de orthodoxe kerk. Het bijzondere is dat ze in tweeën werd gesneden, van oost naar west, sinds de invasie van Turkije in juli 1974. De vredesmacht van de Verenigde Naties bezet een gedemilitariseerde zone die de Griekse en Turkse militaire posten op afstand houdt. De stad ontwikkelt zich echter in zijn Grieks-Cypriotische deel door zijn rol van internationale hoofdstad en politiek-economisch centrum van het eiland op te leggen.

Kyrenia is de herontdekte kust in de belangrijkste badplaats van Noord-Cyprus. Een pittoreske haven en een gotische abdij van vrede gebouwd in de 12e eeuw, staan open voor de nieuwsgierige bezoekers, de tijd van een verkwikkende pauze.

Kourion is een spectaculaire site met een paleochristische basiliek en een klassiek Romeins theater. Het bezoek van het huis van de Gladiatoren maakt het mogelijk om mozaïeken te ontdekken waarvan de kleuren zich in een uitzonderlijke staat van bewaring bevinden.

Deze exotische cruise, tussen zee en bergen, zal een magische herinnering achterlaten van een mengeling van oude stenen, aloude geschiedenis en het lokale leven.