Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

De kanalen van Frankrijk


Uw ontdekkingscruise langs de kanalen van Frankrijk


Om u nog meer plezier aan te bieden, stelt CroisiEurope U voor om de charmes van de regio’s Elzas, Lotharingen, Franche-Compte en Bourgondië te ontdekken. Op deze kanalen varen, is het begin van de ontmoeting van het authentieke « douce France », rijk aan emoties. Het is kiezen voor de seriniteit van wandelpaden, jachtpaden en de nog steeds ongerepte natuur. Op het vredige ritme tijdens de vaart, bieden de landschappen en typische dorpjes U een prachtig uitzicht.

De gekozen tussenstops hebben leuke verrassingen voor u in petto…

Een nieuwe, aangename manier om te reizen en te ontspannen !


De vallei van Doubs... Natuur, geschiedenis en authenticiteit.


De Doubs is bevaardbaar op iets meer dan 200 kilometer en haar route volgt de wilde en betoverende sites. Eerst stromend tussen de rotswanden en de beboste hellingen, vervolgens kabbelend langs de meanders waar de Saône benaderd wordt en naast Saint Jean de Losne de stromen samenvloeien.

Deze prachtige waterweg biedt een gevarieerde vaart aan tussen de rivier en de 3 departementen die ze doorkruist : het grondgebied van Belfort, de Jura en de Doubs.

De Doubs is de enige Franse rivier die de indruk wekt doorheen de bergen te varen, ze loopt langsheen de kliffen waar u de ravijnen kunt aanschouwen.


De vallei van Saône


De Saône is de belangrijkste zijrivier van de Rhône. Ze is voor 365 km bevaarbaar vanaf Verdun-sur-le-Doubs tot Lyon. Deze rivier heeft zijn bron in Vioménil, gelegen in de Vogezen, aan de voet van het Faucilles gebergte op een hoogte van 405m en mondt uit in de Rhône in Lyon op een hoogte van 163 m. Dankzij de grootte van haar bekken, is ze de eerste rivier van Frankrijk en ze is in totaal 480 km lang en haar belangrijkste zijrivier is de Doubs.Het kanaal van Bourgondië


Het kanaal van Bourgondië is een waterweg van klein formaat en meet maar 242 km, gelegen in het hart van Bourgondië. Het verbindt het Seine-bekken met het stroomgebied van de Rhône. Het begint in Migennes, een stad aan de Yonne, en eindigt in Saint-Jean-de-Losne, gelegen aan de Saône. De verscheidenheid van het landschap maakt het een populaire om op te varen.Het kanaal van de Marne-Rijn


Het kanaal van de Marne-Rijn heeft een lengte van 312 km, het verbindt de Marne (in Vitry-le-François) met de Rijn (in Straatsburg). Hij steekt de Vogezen over via een doorgang de ‘Col de Saverne’. Het is een heel smal kanaal waarvan de meest opvallende constructie de lift van Saint-Louis-Arzviller (uit 1967) is. Het kanaal stroomt doorheen 17 kluisen (44m van Dénivelle). Het kanaal gaat door 3 tunnels en onder meerdere bruggen, waarvan ‘La Madeleine’.