Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Wolga (Rusland)

Een stukje geschiedenis...


Rusland is ontstaan op de kruising tussen het Westen en het Oosten en belichaamt zowel de dualiteit als de synthese van beide werelden. Deze diversiteit valt af te lezen van de gezichten, de gevels, de klokken in de kerken. Ze wordt verpersoonlijkt in een dubbele beschavingspool: Moskou en Sint-Petersburg, de twee grote rivaliserende steden.


Rusland ligt tussen Europa, het hoge Noorden, Siberië en de brede strook Aziatische steppes en heeft zijn functie als scharnierland in het hart van Eurazië weten te cultiveren. Er gaat een gevoel van een onuitputtelijke culturele, intellectuele en menselijke rijkdom van uit, die de realiteit van een land in crisis niet kan uitwissen.

Sint-Petersburg, de paleisstad, opent zijn grote "venster op Europa" en doet het daarbij beter dan Amsterdam. Moskou, de hoedster van de oude nationale waarden, laat zich overspoelen door de koortsachtige drang naar renovatie, moderniteit, geld. Daaruit is een combinatie van Byzantium en New York ontstaan!

Dit beroemde "eeuwige Rusland", rijk aan verrassingen, sterke en kleurrijke beelden, is zijn reputatie uit onze kinderboeken trouw gebleven. Omwille van zijn architectuur, die vaak sterk lijkt op de mooiste illustraties bij Oosterse verhalen, harmonieus ondergedompeld in een landschap van vlaktes, bossen, meren en waterwegen, dorpen uit een andere tijd met eeuwenoude isba's en vooral zijn mannen en vrouwen, met een grote waardigheid en diepe oprechtheid..


Een cruise op de russische rivieren


Om de grootsheid van Rusland te beleven, is niets beter dan een cruise op één van de rivieren. Ze zijn immers perfect om de onmetelijkheid van dit land aan te tonen. Via drie routes bezoekt u de twee belangrijkste steden, Moskou, de typisch Russische hoofdstad, en Sint-Petersburg, de keizerlijke stad van Peter de Grote. Op de eerste routes van de Slavische stammen ontdekt u de rijkdommen van de Gouden ring, de houten architectuur van Karelië tot Kiji. De route vanuit Astrakhan volgt de Wolga, van de monding met de Kaspische zee tot in Moskou, de laatste etappe. U geniet in een gezellige atmosfeer van een volledige en fascinerende blik op de historische en religieuze fundamenten van wat het grootste rijk ter wereld was. Naast de cultuur kunt u er ook proeven van het dagelijkse leven met zijn talrijke contrasten tussen steden en platteland, de weelderige paleizen en de kleine traditionele isba's.