Bent u in United States? Bezoek onze website.
Kies uw formule
Klassiek
2022 2023

Oenologische cruise: De fabelachtige wereld van de wijnranken en wijn (formule haven/haven)

7 Dagen - OML_PP
Omschrijving

Cruise

MARTIGUES – ARLES – AVIGNON – TAIN L’HERMITAGE – MACON – LYON

Tijdens deze cruise zullen al uw zintuigen op een melodieuze manier geprikkeld worden. Liefhebbers van oenologie en natuur zullen beroemde wijngaarden en authentieke terroirs ontdekken. Reis door de wijngaarden van Cassis, een waar mineraal juweel in een groene omgeving aan het blauwe water van de Middellandse Zee, verken de emblematische heuvel van Tain l'Hermitage, één van de meest prestigieuze wijngebieden van de Côtes du Rhône.

 

Croisi +
All inclusive aan boord

DE TROEVEN VAN CROISIEUROPE

 • Volpension
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE CRUISE

 • Onderdompeling in de grote wijngebieden:
  Cassis, Côtes de Provence, Côtes du Rhône, Tain l’Hermitage en Beaujolais

 • ALLE EXCURSIES INBEGREPEN
  • In de voetsporen van Van Gogh in Arles
  • Lyon en de Halles Bocuse
 • Lezingen & degustatie*

Route

Dag 1

MARTIGUES

Inscheping om 18u. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Vrije avond.

Zie +
Dag 2

MARTIGUES

In de voormiddag, excursie: Cassis. De stad die bekend staat voor haar pittige, geparfumeerde droge witte wijn. Degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

In de namiddag, excursie: De côtes de Provence. Tussen de Middellandse zee en de Alpen treft u de Provençaalse wijnstreek aan. Degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

Zie +
Dag 3

MARTIGUES - ARLES - AVIGNON

In de voormiddag, excursie: geleid bezoek aan Arles in de voetsporen van Van Gogh, waarbij u een bezoek brengt aan de verschillende plaatsen waar de kunstenaar zijn schildersezel neerzette.

In de namiddag, excursie: Saint-Rémy de Provence, een gezellig Provençaals dorpje. Degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

Terugkeer aan boord in Avignon en nachtelijke vaartocht.

Zie +
Dag 4

LA VOULTE - TAIN L'HERMITAGE

In de voormiddag, vertrek van de excursie: Tain l’Hermitage. Bezoek aan het dorp en degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

In de namiddag vaartocht naar Lyon.

Zie +
Dag 5

LYON-MACON

In de voormiddag, geleid bezoek aan Lyon en degustatie in de Halles Paul Bocuse(2). Panoramische rondrit door de stad en degustatie in de Halles Paul Bocuse. Namiddag vaartocht opgeluisterd door een professionele wijnkenner. Blinde degustatie*. De gelukkige winnaar wordt uitgeroepen tot Bacchus van de cruise en wordt beloond met een gastronomische boottocht(1) op de Rijn met Marc Haeberlin, "twee sterren" in de Michelingids. In de avond komen we aan in Macon.

Zie +
Dag 6

MÂCON - MONTMERLE - TREVOUX - LYON

In de voormiddag, excursie naar de Beaujolais en bezoek aan het Hameau Duboeuf.

In de namiddag, ontdekking van de Beaujolais van de Gouden Stenen (Beaujolais des pierres dorées). Stop in Oingt, een prachtig middeleeuws dorp. Degustatie* bij één van de beste lokale producenten.

Vaartocht naar Lyon, waar we in de avond aankomen. Gala-avond.

 

Zie +
Dag 7

LYON

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Einde van onze diensten.

Zie +

Data en Prijzen

START IN 2022
Vertrek 17/10/2022
Aankomst 23/10/2022
Schip : MS Camargue Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

Kortingen

 • Korting voor kinderen van 2 tot 9 jaar oud : - 20 %
Inbegrepen:
Niet inbegrepen:

cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 7 - verblijf in een tweepersoonskajuit met airco, douche en wc - animatie - bijstand van onze animatrice aan boord - lezingen door prominente figuren uit de wijnwereld - excursies en degustaties* vermeld in het programma - welkomstcocktail - gala-avond - de bijstands-/repatriëringsverzekering - de haventaksen.

dranken - de annulatie-/bagageverzekering - verplaatsingen - persoonlijke uitgaven.

Excursies

De côtes de Provence

De wijnstreek van de Côtes de Provence is vooral bekend om haar roséwijnen en haar prachtige landschappen. Onder invloed van de mediterrane beschavingen, werd de Provence een van de eerste Franse streken waar aan wijnbouw werd gedaan. Va...

Duur 3h00 Klassiek
Zie meer

Excursie naar de wijngaard van Beaujolais en bezoek aan het Hameau du vin

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen vanuit Montmerle naar de wijnstreek van de beaujolais die zich uitstrekt over 22500 hectare. U rijdt door charmante wijndorpjes alvorens Romanèche-Thorins te bereiken voor het bezoek aan h...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

De Beaujolais van de Gouden Stenen

Ten zuiden van de Beaujolais, nabij Lyon, ontdekt u een levendige en schitterende streek, de Beaujolais van de Gouden Stenen. De dorpen zijn gebouwd met okergele kalkstenen die, in combinatie met ijzeroxiden, een gouden kleur aannemen. Doorheen de da...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Lyon en de Hallen Paul Bocuse

Vertrek per autocar voor een geleid bezoek aan Lyon. Panoramische rondrit in de stad naar de hoogten van de basiliek van Fourvière, een ideaal uitzichtpunt op Lyon en zijn wijken. Vervolgens richting het oude Lyon, langs de historische huizen...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

Degustatie in Tain l'Hermitage

Vertrek te voet van aan het schip naar een kelder van Tain l'Hermitage in de buurt van de aanlegsteiger. U bezoekt eerst de kelder. Verken er de kuipen, vaten, kelders en laat u het principe voor het maken van een goede wijn uit de doeken doen. D...

Duur 1h30 Klassiek
Zie meer

Excursie naar Cassis wijndegustatie

Vertrek met de autocar naar Cassis die zijn faam te danken heeft aan de droge, krachtige en smaakrijke witte wijn waarover de Provençaalse dichter Frédéric Mistral zei: "De bij heeft geen zoete honing, hij straalt als een fo...

Duur 4h30 Klassiek
Zie meer

Saint-Rémy de Provence

U gaat op ontdekking in de prachtige streek van de Alpilles. Aan de voet van deze bergketen bevinden zich de wijngaarden van de appellation Les Baux-de-Provence. De wijnen van de AOC les Baux-de-Provence hebben een sterk karakter: de rode wijnen zijn...

Duur 4h00 Klassiek
Zie meer

In de voetsporen van Van Gogh in Arles

Vertrek te voet voor het geleid bezoek aan Arles in het voetspoor van Van Gogh. Deze oude Romeinse stad, erkend als UNESCO-werelderfgoed, telt na Rome het grootste aantal Romeinse monumenten, met onder andere het Romeinse amfitheater, het antieke the...

Duur 2h00 Dynamisch
Zie meer

Schepen

Verscheidene schepen mogelijk voor deze cruise

geldige identiteitskaart of paspoort verplicht. Inwoners van buiten de EU worden verzocht om hun ambassade of consulaat te raadplegen.


N.B.: Om veiligheidsredenen eigen aan de scheepvaart kunnen enkel de maatschappij en de kapitein van het schip beslissen om de koers van de cruise te wijzigen.
(1) Geldig voor 1 persoon op het hoofddek (één winnaar per vertrek).
(2) De Halles Bocuse zijn gesloten op zondag en maandag. Er zal een alternatief worden voorzien om de degustatie van lokale producten te behouden.
*Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST