Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Alexandrië, de bibliotheek en de tuinen van Montazah

EXC_ALEXA2
# Excursie

Alexandrië, de bibliotheek en de tuinen van Montazah

Galerie Photos

Description

U verlaat de haven per wagen en passeert ondertussen het Mansheya-plein, waar het ruiterstandbeeld van Mohamed Ali, de oprichter van het moderne Egypte, bezoekers verwelkomt. U rijdt verder langs het marmeren Graf van de onbekende soldaat en trekt vervolgens langs de zee richting de tuinen van Montazah, die bekend staan om hun statige palmbomen en hun exotische planten en bloemen. Het uitzicht vanaf het zomerpaleis van koning Faroek, de laatste koning van Egypte, zal u ongetwijfeld bekoren. Het paleis wordt momenteel door de overheid gebruikt als zetel voor hun officiële vergaderingen. Aan de overkant van het paleis prijkt een andere koninklijke woning: het El Salamlek Hotel. Als grote afsluiter bezoekt u de bibliotheek van Alexandrië. Deze werd ingehuldigd in 2002 en werd op dezelfde plek gebouwd als de beroemde Bibliotheek van Alexandrië, die Ptolemaeus in 288 voor Chr. gebouwd heeft. De bibliotheek wordt vaak genoemd als een van de meest unieke hoogstandjes van de moderne architecturale kunst van de 21e eeuw.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Langs het Suezkanaal van de pracht van de Middellandse Zee naar de schatten van de Rode Zee (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 03/11/2022
LHG_PP

LARNACA - ALEXANDRIË - Suezkanaal - SUEZ - Caïro - SHARM-EL-SHEIKH - HURGHADA

Ga aan boord van een unieke cruise die de Middellandse Zee met de Rode Zee verbindt met de doorvaart van het Suezkanaal. Dit is een uitzonderlijk moment. Ontdek Nicosia, de laatste verdeelde hoofdstad ter wereld, en zijn contrasterende wijken. Vertrek naar Egypte, het land van de farao's, en zijn steden met suggestieve namen. Alexandrië, een stad aan de Middellandse Zee die in de Oudheid haar glorietijd beleefde, en Caïro, waar zich in het hart de beroemde piramiden bevinden die door de Sfinx worden beschermd. Tenslotte kunt u een excursie maken naar de Nijlvallei, waar u de meest iconische plaatsen van het oude Egypte vindt: de Vallei der Koningen en de tempel van Karnak.

10 Dagen
Stad van vertrek
START IN 2022
Vertrek 03/11/2022
Aankomst 12/11/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2022
Vertrek 03/11/2022
Aankomst 12/11/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST