Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Alexandrië, de bibliotheek en de tuinen van Montazah

REF.EXC_ALEXA2
Duurh
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_ALEXA2
Excursie
Duurh
Klassiek

U verlaat de haven per wagen en passeert ondertussen het Mansheya-plein, waar het ruiterstandbeeld van Mohamed Ali, de oprichter van het moderne Egypte, bezoekers verwelkomt. U rijdt verder langs het marmeren Graf van de onbekende soldaat en trekt vervolgens langs de zee richting de tuinen van Montazah, die bekend staan om hun statige palmbomen en hun exotische planten en bloemen. Het uitzicht vanaf het zomerpaleis van koning Faroek, de laatste koning van Egypte, zal u ongetwijfeld bekoren. Het paleis wordt momenteel door de overheid gebruikt als zetel voor hun officiële vergaderingen. Aan de overkant van het paleis prijkt een andere koninklijke woning: het El Salamlek Hotel. Als grote afsluiter bezoekt u de bibliotheek van Alexandrië. Deze werd ingehuldigd in 2002 en werd op dezelfde plek gebouwd als de beroemde Bibliotheek van Alexandrië, die Ptolemaeus in 288 voor Chr. gebouwd heeft. De bibliotheek wordt vaak genoemd als een van de meest unieke hoogstandjes van de moderne architecturale kunst van de 21e eeuw.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Van de schatten van de Rode Zee tot de pracht van de Middellandse Zee doorheen het Suezkanaal: Egypte - Cyprus (formule haven/haven)

SHARM EL SHEIKH - HURGHADA - SUEZ - Caïro - Suezkanaal - ALEXANDRIË - LARNACA

Ga aan boord van een unieke cruise die de Rode Zee met de Middellandse Zee verbindt met de doorvaart van het Suezkanaal. Egypte, het land van de farao's, en zijn steden met suggestieve namen. Kunt u een excursie maken naar de Nijlvallei, waar u de meest iconische plaatsen van het oude Egypte vindt: de Vallei der Koningen en de tempel van Karnak. Ontdek Caïro, waar zich in het hart de beroemde piramiden bevinden die door de Sfinx worden beschermd, en Alexandrië, een stad aan de Middellandse Zee die in de Oudheid haar glorietijd beleefde. Tenslotte ontdek Nicosia, de laatste verdeelde hoofdstad ter wereld, en zijn contrasterende wijken.

Ref.SHH_PP
10 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".