Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_AMORG

Amorgos, het eiland van de film 'Le Grand Bleu'

OmschrijvingREF. EXC_AMORG
Excursie
Duur4h30
Klassiek

U bezoekt het klooster van Panagia Hozoviotissa, waar u geniet van een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee. Dit klooster werd in de 10e eeuw gebouwd ter verdediging van een 9e-eeuws religieus icoon van de Maagd Maria en is enkel zichtbaar vanaf de zee, als een heldere witte vlek die zich 300 meter boven het zeeniveau vastklampt aan de klif. Nadat u de 269 treden naar het klooster hebt beklommen, bieden de kloosterlingen u enkele Turkse zoetigheden en een glas raki of water aan. Ten slotte geniet u van vrije tijd om het schilderachtige dorp Chora te ontdekken, de hoofdstad van het eiland.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.
  • Om het klooster te bezoeken moeten mannen een lange broek dragen en vrouwen een lange rok.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

De Cycladen en de Dodekanesos, de geheime eilanden van de Egeïsche Zee (formule haven/haven)

ATHENE - DELOS - MYKONOS - KOS - RODOS - SANTORINI - PAROS - ATHENE

Op weg naar de Griekse eilanden. Herleef een heel tijdperk van de oudheid terwijl je Athene en de Akropolis ontdekt. Je gaat naar Syros,
het burgerlijke eiland van de Cycladen, met zijn vele contrasten. Halte in Rhodos, de oude en middeleeuwse stad, daarna in Santorini met zijn prachtige panorama's en schilderachtige dorpen. Tot slot een tussenstop in Milos, met zijn unieke vulkaanlandschappen en spectaculaire stranden. Hoogtepunt van de cruise: Amorgos en zijn ruige kustlijn die overgaat in smaragdgroen water; het decor van de film van Luc Besson: 'The Big Blue'.

Volgende vertrekken: 16/04/2025, 30/04/2025
Ref.ANA_PP
8 Dagen
Vanaf2049
per persoon
zie cruises
Meer weten