Bent u in United States? Bezoek onze website.
2022 2023

Butrint

EXC_BUTRIN
# Excursie

Butrint

Galerie Photos

Description

Deze excursie leidt vanaf de haven van Saranda naar de binnenlanden. U steekt de rivier de Bistrica over, het rotsachtige kanaal van Tsouka en de uitgestrekte vlakte van Vurgu en u komt langs een moerasachtig gebied aan de oever van het Butrint meer, waarin volgens de overlevering nimfen en dryaden woonden. U komt aan in Butrint, de eerste Albanese plaats die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst is, in 1992.  Deze plek werd vanaf de prehistorie bewoond en is een van Griekse en Romeinse kolonies. Later, onder Byzantijnse heerschappij, kende de plaats een welvarende periode, die gevolgd werd door een korte Venetiaanse overheersing, tot de stad uiteindelijk verlaten werd aan het einde van de Middeleeuwen.  De archeologische vindplaats toont in zijn huidige staat sporen van alle perioden in het bestaan van de stad. Tussen 1926 en 1936 stond de Italiaanse archeoloog Luigi Ugolini aan het hoofd van het archeologisch onderzoek in het zuiden van Albanië met de nadruk op Butrint waar hij blootlegde: de doopkapel, het theater, de basiliek, de publieke baden, het gymnasium, de tempel van Minerva, de Skea poort en de Leeuwenpoort van de oude stads- en kasteelmuren, een aantal huizen en een grote hoeveelheid voorwerpen en zandstenen beelden van onschatbare waarde.   De meest opmerkelijke voorwerpen in het theater van Butrint zijn het beeld van Apollo, de godin van Butrint, de marmeren hoofden van Zeus, het portret van Agrippina, het hoofd van Livia en talrijke bijschriften in Latijn en Grieks.  Delen van de stad zijn in de 5e eeuw voor Christus  herbouwd.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

De parels van de Adriatische kust: Kroatië, Griekenland, Albanië en Montenegro (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 11/09/2022, 25/09/2022, ...
DCA_PP

DUBROVNIK - CORFU - SARANDA - VLORE - DURRES - BAR - DUBROVNIK

Scheep in voor een adembenemende cruise door vier landen in de Adriatische Zee! Tussen Kroatië en Montenegro, via Griekenland en Albanië, tussen prachtige steden en archeologische overblijfselen, wilde schoonheid en ongewone landschappen, wachten echte juwelen op u tijdens uw reis. Ontdek Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee, Tirana, de Albanese hoofdstad, maar ook Korfoe in Griekenland, of ook nog de oude stad Bar in Montenegro: een onophoudelijk adembenemend schouwspel.

8 Dagen
START IN 2022
Vertrek 11/09/2022
Aankomst 18/09/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5
Vertrek 25/09/2022
Aankomst 02/10/2022
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5
Vertrek 09/10/2022
Aankomst 16/10/2022
Op aanvraag
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5
Op aanvraag

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST