Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_CORFOU
OmschrijvingREF. EXC_CORFOU
Excursie
Duur3h30
Klassiek

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen voor het bezoek aan de trekpleisters van het eiland Korfoe. U bezoekt eerst Achilleion, gebouwd in 1889-1891 op verzoek van keizerin  Elisabeth (beter bekend als '"Sissi') ter ere van haar Griekse lievelingsheld, Achilles. Het paleis in neoklassieke stijl is gewijd aan Achilles en de Illias en is versierd, net zoals de tuinen, met talrijke antieke standbeelden waaronder de "Stervende Achilles", het symbool van het verblijf. Aangezien het Achilleion momenteel gesloten is voor restauratie, wordt het bezoek vervangen door het archeologisch museum van Corfu. Het archeologisch museum heeft een aantal stukken, waaronder het beroemde beeld van de Gorgon dat ooit de tempel van Artemis sierde. Er wordt gezegd dat dit een van de best bewaarde archaïsche stukken in Griekenland is. Alle tentoongestelde werken dateren uit de oudheid, meer bepaald uit de Archaïsche, Klassieke, Helleense en Romeinse periode.

U zet het bezoek verder met autocar over het schiereiland Kanoni, een uitzonderlijk mooie plaats. U kunt er het onvergetelijke zicht bewonderen met alle tinten van blauw en groen, in de lucht, de zee en de natuur van Korfoe. Vlakbij Kanoni ligt een eiland waar het klooster van Vlacherna staat en het beroemde eiland Pontikonissi (Muizeneiland) met de kerk van de Pantocrator. Volgens de legende zou het muizeneiland het mytische schip van Ulysses zijn, dat Poseidon in steen veranderde zoals Homeros in de Odyssee vertelt. Het bezoek eindigt met een wandeling door de steegjes van de hoofdstad van het eiland Korfoe-stad, war de oude stad in een beperkte ruimte genesteld is, tussen twee burchten, omgeven door wallingen. U ziet er onder meer de kerk van St Spyridon, het meest beroemde monument van de stad, opgetrokken ophet einde van de 16de eeuw. De binnenkant zal u zeker bevallen met zijn vele byzantijnse iconen.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
  • De uren zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

De parels van de Adriatische kust: Kroatië, Griekenland, Albanië en Montenegro (formule haven/haven)

DUBROVNIK - CORFU - SARANDA - VLORE - DURRES - BAR - DUBROVNIK

Scheep in voor een adembenemende cruise door vier landen in de Adriatische Zee! Tussen Kroatië en Montenegro, via Griekenland en Albanië, tussen prachtige steden en archeologische overblijfselen, wilde schoonheid en ongewone landschappen, wachten echte juwelen op u tijdens uw reis. Ontdek Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee, Tirana, de Albanese hoofdstad, maar ook Korfoe in Griekenland, of ook nog de oude stad Bar in Montenegro: een onophoudelijk adembenemend schouwspel.

Volgende vertrekken: 25/07/2024, 22/08/2024
Ref.DCA_PP
8 Dagen
Vanaf880
per persoon
zie cruises
Meer weten