Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Korfoe en het paleis van Achilleion

REF.EXC_CORFOU
Duur3h30
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_CORFOU
Excursie
Duur3h30
Klassiek

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen voor het bezoek aan de trekpleisters van het eiland Korfoe. U bezoekt eerst Achilleion, gebouwd in 1889-1891 op verzoek van keizerin  Elisabeth (beter bekend als '"Sissi') ter ere van haar Griekse lievelingsheld, Achilles. Het paleis in neoklassieke stijl is gewijd aan Achilles en de Illias en is versierd, net zoals de tuinen, met talrijke antieke standbeelden waaronder de "Stervende Achilles", het symbool van het verblijf. Aangezien het Achilleion momenteel gesloten is voor restauratie, wordt het bezoek vervangen door het paleis van Mon Repos.
Gelegen op de top van de heuvel Analipsis, vlakbij het Kanoni gebied, in een prachtige groene omgeving, werd het paleis in 1826 gebouwd door de Britse commissaris Frederic Adams als geschenk voor zijn vrouw, Nina Palatianou. Het is een klein maar prachtig paleis met koloniale architecturale elementen. Later werd het paleis de zomerresidentie van alle Britse gouverneurs van Corfu en toen de Ionische Eilanden in 1864 met Griekenland werden verenigd, werd het cadeau gedaan aan koning George I van Griekenland. Het is ook het huis waar prins Phillip, hertog van Edinburgh, echtgenoot van koningin Elizabeth II, op 10 juni 1921 werd geboren.

U zet het bezoek verder met autocar over het schiereiland Kanoni, een uitzonderlijk mooie plaats. U kunt er het onvergetelijke zicht bewonderen met alle tinten van blauw en groen, in de lucht, de zee en de natuur van Korfoe. Vlakbij Kanoni ligt een eiland waar het klooster van Vlacherna staat en het beroemde eiland Pontikonissi (Muizeneiland) met de kerk van de Pantocrator. Volgens de legende zou het muizeneiland het mytische schip van Ulysses zijn, dat Poseidon in steen veranderde zoals Homeros in de Odyssee vertelt. Het bezoek eindigt met een wandeling door de steegjes van de hoofdstad van het eiland Korfoe-stad, war de oude stad in een beperkte ruimte genesteld is, tussen twee burchten, omgeven door wallingen. U ziet er onder meer de kerk van St Spyridon, het meest beroemde monument van de stad, opgetrokken ophet einde van de 16de eeuw. De binnenkant zal u zeker bevallen met zijn vele byzantijnse iconen.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
  • De uren zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Promotie
Cruises

De parels van de Adriatische kust: Kroatië, Griekenland, Albanië en Montenegro (formule haven/haven)

DUBROVNIK - CORFU - SARANDA - VLORE - DURRES - BAR - DUBROVNIK

Scheep in voor een adembenemende cruise door vier landen in de Adriatische Zee! Tussen Kroatië en Montenegro, via Griekenland en Albanië, tussen prachtige steden en archeologische overblijfselen, wilde schoonheid en ongewone landschappen, wachten echte juwelen op u tijdens uw reis. Ontdek Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee, Tirana, de Albanese hoofdstad, maar ook Korfoe in Griekenland, of ook nog de oude stad Bar in Montenegro: een onophoudelijk adembenemend schouwspel.

Volgende vertrekken: 12/07/2023, 09/08/2023
PromotieGratis dekupgrades
Ref.DCA_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".