Bent u in United States? Bezoek onze website.
2023

Mycene en Nauplion

EXC_MYCENE
# Excursie

Mycene en Nauplion

Galerie Photos

Description

Volgens de Griekse mythologie werd Mycene opgericht door Perseus, die hierin werd bijgestaan door de Cyclopen. De stad is ook het koninkrijk van de legendarische koning Agamemnon, de held uit het bekende epos van Homerus die het met zijn Griekse leger opnam tegen Troje. Homerus schreef dat de stad bijzonder geliefd was door Hera en ‘rijk was aan goud’. Hoe de natie dan aan zijn einde is gekomen, vertelde hij niet. Op de site van Mycene ziet u de overblijfselen van de citadel en bezoekt u het koninklijke paleis dat meteen opvalt met zijn cyclopische omwalling en vele schacht- en koepelgraven. De stad is slechts bereikbaar via twee indrukwekkende toegangspoorten in de omwalling. De grootste van de poorten, de Leeuwenpoort, heeft zijn naam te danken aan de wilde dieren die in reliëf op het timpaan gebeeldhouwd zijn. In de grafcirkels, die volgens sommigen uit de 17de eeuw voor Chr. dateren, werden rijk versierde grafgeschenken gevonden en gouden dodenmaskers die rechtstreeks op het gezicht van de overledene werden gesmeed (deze maskers staan momenteel in het archeologische museum van Athene tentoongesteld). Aan de andere kant van de omwalling, vindt u grote, monumentale koepelgraven met een bijenraatachtige structuur. Deze zouden de graven van Clytaemnestra en Agamemnon zijn. Na Mycene trekt u verder naar Nauplion, een klein havenstadje dat werd opgericht door Nauplios, de zoon van Poseidon. U krijgt de kans dit oude, charmante stadje te voet te verkennen. Boven de stad prijkt de Fort van Palimidi, die dateert van de tweede Venetiaanse bezetting van de stad tussen 1686 en 1715. Voor de kust van Nauplion, ligt Bourdzi, een Venetiaans bolwerk uit 1471 dat de ingang tot de haven van de stad bewaakte.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

Van Athene tot Dubrovnik Het Kanaal van Korinthe, de Meteoren en de Baai van Kotor (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 04/04/2023
PID_PP

ATHENE - KORINTHE - ITEA - PATRAS - IGOUMENITSA - KOTOR - DUBROVNIK

Vanuit Athene vertrekt u op een cruise die u langs de mooiste plekjes van Griekenland brengt. Na het adembenemende spektakel van de overtocht door het Kanaal van Korinthe zult u gefascineerd zijn door de rijke overblijfselen van Delphi en Olympia, de antieke plaats van de spelen met dezelfde naam. Vervolgens bezoekt u de grandioze site van Meteora en zijn kloosters gebouwd op de top van rotspunten. Tenslotte zetten we koers naar Montenegro en de monding van Kotor, één van de mooiste baaien ter wereld, alvorens naar uw laatste haven, Dubrovnik, te varen.

9 Dagen
Stad van vertrek
START IN 2023
Vertrek 04/04/2023
Aankomst 12/04/2023
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

START IN 2023
Vertrek 04/04/2023
Aankomst 12/04/2023
Schip : MV La Belle de L'adriatique Ankers : 5

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST