Bent u in United States? Bezoek onze website.
2023

Geleid bezoek aan Mainz

EXC_MAYENC
# Excursie

Geleid bezoek aan Mainz

Galerie Photos

Description

In het gezelschap van uw gidsen gaat u naar de stad Mainz. De stad is gelegen aan de oevers van de Rijn en bij de monding van de Main. U zult zeker vallen voor de unieke levensstijl en charme evenals de open blik op de wereld. U kunt u laten doordringen van deze unieke sfeer door te wandelen over het marktplein, waar u in het midden de Heunensäule ziet staan, een stenen zuil ter herdenking van de geschiedenis van Mainz, in 1975 opgericht voor het duizendjarig bestaan van de kathedraal. U kunt in het gezelschap van uw gids binnengaan in de prachtige Kathedraal, waarvan de bouwwerkzaamheden in 975 van start gingen en die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de stad. Ze bevat prachtige historische schatten zoals de grafmonumenten uit de 13de en 18de eeuw. U kunt ook het frappante contrast bekijken tussen de massieve roze kathedraal en de Romeinse Gothard-kapel in lichte steen. Langs de steegjes van de met liefde gerestaureerde oude stadskern gaat u richting het Gutenbergplein. Gutenberg werd in Mainz geboren tussen 1394 en 1400 en staat in Europa bekend als de uitvinder van de boekdrukkunst. U kunt er ook een Duitse traditie ontdekken door te kijken naar de prachtige carnavalsfontein, die elk jaar begint op 11/11 om 11u11.
Vrije tijd alvorens we terugkeren naar het schip.

OPMERKINGEN

  • Voorzie goede schoenen: het bezoek gebeurt volledig te voet en de straten zijn gelegd in kasseistenen.
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises

Meer weten

De feestelijke vallei van de Rijn (formule haven/haven)

Volgende vertrekken: 28/10/2023
FES_PP

STRAATSBURG - MAINZ - SANKT GOARSHAUSEN - OBERWESEL - RÜDESHEIM - STRAATSBURG

Bewonder het mooiste deel van het romantische Rijndal tijdens onze cruise. Tussen festiviteiten en legendes door zal u verleid worden door de schoonheid van de landschappen, maar ook door hun geschiedenis. Ontdek Saint-Goarshausen, waar u een buitengewoon panorama kan bewonderen in de buurt van de Lorelei-rots. Ontdek de stad Mainz, stad met tweeduizend jaar geschiedenis en een kosmopolitische sfeer, tussen musea, kathedralen en architecturale verscheidenheid.

4 Dagen
START IN 2023
Vertrek 28/10/2023
Aankomst 31/10/2023
Schip : MS Monet Ankers : 4

* Tarief op basis van 2persoonskamer

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".

AANGEPAST