Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_JERUSA
OmschrijvingREF. EXC_JERUSA
Excursie
Duur12h00
Klassiek

We doorkruisen vanuit de haven van Haifa de heuvels van Judea en de vallei die tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1948 bezet werd. In Jeruzalem ziet u de Olijfberg en de kerk van Gethsemane, waar Jezus verraden werd door Judas en gevangen werd genomen door de Romeinen. In de namiddag bezoekt u Bethlehem, de stad van David en Jacob en de Geboortekerk. We keren terug naar Jeruzalem waar we de oude stad verkennen. Na een bezoek aan de kleurrijke markt waarop de drie voornaamste godsdiensten (christendom, Jodendom en islam) gezamenlijk vertegenwoordigd zijn, trekken we naar de kerk van het Heilig Graf, een heiligdom met de plaats waar Jezus werd gekruisigd. We gaan verder via de via Dolorosa tot aan de Klaagmuur, de meest heilige plaats voor de Joden waar zij hun wensen opschrijven op stukjes papier die ze in de muur proppen. Tenslotte staat ook de Zionberg op het programma. Daar vierde Jezus het paasfeest met zijn apostelen. In de loop van de dag lunch in een restaurant. Terug aan boord op het einde van de namiddag.

Bij té grote drukte kan het zijn dat de Heilige Grafkerk en de Geboortegrot niet toegankelijk zijn. 

OPMERKINGEN

  • Correcte kleding vereist (lange broek voor de mannen, benen en schouders bedekt voor de vrouwen).
  • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Een uitzonderlijke cruise: Cyprus en het Heilige Land - Op het snijvlak van de Byzantijnse en christelijke beschavingen (formule haven/haven)

LARNACA - HAIFA - LIMASSOL - LARNACA

Vaar mee op een uitzonderlijke cruise tussen Cyprus en Israël, op het snijvlak van de Byzantijnse en christelijke beschavingen. Ontdek de parels van het Heilige Land in Galilea, maar daarnaast ook Jeruzalem, Bethlehem, Acre en Nazareth. Bewonder het fort van Masada, een imposante archeologische site die uittorent over de Dode Zee.

Cyprus en zijn adembenemende landschappen zullen u zeker bekoren. Nicosia en Paphos: vaar terug in de tijd naar indrukwekkende mozaïeken, oude steden en een contrastrijke hoofdstad.

Ref.LIR_PP
8 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten