Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure
EXC_PAPHOS
OmschrijvingREF. EXC_PAPHOS
Excursie
Duur5h00
Klassiek

Vertrek vanuit Limassol per bus naar Paphos. Onderweg wordt er gestopt bij Petra Tou Romiou, de legendarische geboorteplaats van Aphrodite-Cypria, godin van de liefde en de schoonheid.   De reis gaat verder naar de stad Paphos waar u twee belangrijke archeologische vindplaatsen bezoekt in het park van Kato Pafos, ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO sinds 1980. Om te beginnen de graven van de Koningen, een monumentaal ondergronds grafveld, en vervolgens, vlak bij de haven, de bekendste parel van het eiland, de mozaïeken.   Deze behoren bij de mooiste van het hele Middellandse Zee-gebied. Zij zijn gemaakt tussen de 2e en de 5e eeuw van onze jaartelling en zijn van zeer hoge kwaliteit, zowel door hun ingewikkelde motieven als door de frisheid van hun kleuren, die steeds beschermd zijn geweest, want ze werden pas ontdekt in 1962.  Onder meer bezoekt u de huizen van Dionysius, Theseus en Aion. Doorreizen naar Geroskipou voor een bezoek aan een Lokum-bedrijf plus proeverij Terugreis met de bus naar Limassol.

OPMERKINGEN

  • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Een uitzonderlijke cruise: Cyprus en het Heilige Land - Op het snijvlak van de Byzantijnse en christelijke beschavingen (formule haven/haven)

LARNACA - HAIFA - LIMASSOL - LARNACA

Vaar mee op een uitzonderlijke cruise tussen Cyprus en Israël, op het snijvlak van de Byzantijnse en christelijke beschavingen. Ontdek de parels van het Heilige Land in Galilea, maar daarnaast ook Jeruzalem, Bethlehem, Acre en Nazareth. Bewonder het fort van Masada, een imposante archeologische site die uittorent over de Dode Zee.

Cyprus en zijn adembenemende landschappen zullen u zeker bekoren. Nicosia en Paphos: vaar terug in de tijd naar indrukwekkende mozaïeken, oude steden en een contrastrijke hoofdstad.

Ref.LIR_PP
8 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten
Cruises

In de voetsporen van de Olympische Goden van Athene, een antieke stad in Cyprus, het eiland van Aphrodite, de Cycladen en de Dodekanesos (formule haven/haven)

ATHENE - DELOS - MYKONOS - SANTORINI - KOS - RHODOS - LIMASOL - LARNACA

Keer terug in de Griekse oudheid en ontdek Athene en zijn Akropolis. Treed in de voetsporen van Apollo richting Kaap Soenion, 'de Heilige kaap' van Homerus, met de overblijfselen van zijn tempel ter ere van Poseidon. Het door de wind gevormde eiland Delos, Mykonos met zijn charmante dorpjes en prachtige stranden, plus het eiland Santorini met zijn prachtige panorama's en schilderachtige dorpjes. Ten slotte tussenstop in het antieke en middeleeuwse Rhodos en vervolgens Cyprus en de mysterieuze archeologische sites van Paphos.

Ref.ATK_PP
8 Dagen
Uitverkocht
zie cruises
Meer weten