Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Excursies in Italië (Po)

Met CroisiEurope kiest u voor een vakantie in het echte Italië waar kunst, cultuur en diepe romantiek zich vermengen en elkaar aanvullen. Want als Italië heel wat betekent, dan is het eerst en vooral toch een zeldzame parel en een mausoleum ter ere van de mens en waartoe hij in staat is. Eeuwen, tijdperken en artistieke stromingen hebben Italië, vroeger het Rijk, nadien het hart van de Renaissance en vandaag nog steeds het land van liefde en passies, doorkruist en getransfigureerd. En dit alles zal u kunnen zien tijdens een cruise op de Po.

Het programma omvat een diepgaand bezoek van Venetië, van de donkerste geheimen van het weelderige Dogenpaleis tot de smalle straatjes van dit stedelijk labyrint. Onze gidsen zullen u meenemen naar het hart van de Serenissima en u zal er gondeliervakmannen en ambachtelijke fabrikanten van maskers ontmoeten. Vervolgens zal uw reis u naar de eilanden Murano en Burano brengen, gewoonweg onmisbaar, zowel voor hun meesterwerken van kant en glaswerk als voor hun uiterst schilderachtige vissersdorpjes met levendige kleuren.

Wanneer u uw reis landinwaarts vervolgt, langs de Po, bezoekt u ook Verona, de romanticus. De arena, de geplaveide straatjes en de oude stad dienden als decor voor de beroemde passie die Romeo met Juliet verbond. Zelfs vandaag nog komen bezoekers massaal naar het balkon kijken vanwaar de schone luisterde naar de serenade van haar geliefde.

Dit alles en nog veel meer, zal u zien tijdens een cruise op de Po, bestaande uit spannende en geweldige excursies.

Bezoek een masker-atelier

U neemt deel aan een authentiek Venetiaans masker-atelier voor een unieke ervaring. Terwijl u comfortabel plaatsneemt, ontdekt u de geheimen en betekenissen van deze symbolen van de stad en haar carnaval. Ze worden beschouwd als juwelen vanwege hun schoonheid en verfijning en zijn meestal gemaakt van materialen zoals papier-maché, stro, stof en leer. Ze worden vervolgens versierd met verf, parels, edelstenen of metalen ornamenten. U neemt deel aan het vervaardigen van uw eigen Venetiaanse masker, dat u aan het einde van het atelier mee naar huis neemt.Vrije namiddag om te genieten van de carnavalsfeesten in Venetië. Neem deel aan de festiviteiten in een magische sfeer in dit openluchttheater, waar uitbundigheid en extravagantie de sleutelwoorden zijn. Bewonder de sprookjesachtige kostuumparades in fantastische kleuren in het hart van de Stad van de Doges. Elke dag heeft zijn eigen parade en wedstrijd voor het beste kostuum!

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wandeling door de Euganese heuvels

De Euganese heuvels, van vulkanische oorsprong, steken hun conische vormen boven de laagvlakte uit. Door de talrijke wamwaterbronnen zijn er meerdere kuuroorden in de streek te vinden. Ze werden reeds gebruikt in de Romeinse tijd, wat blijkt uit de overblijfselen van de antieke thermen. Deze streek met steile heuvels is ook bekend voor zijn wijnbouwgebied Colli Euganei. Met uw gids vertrekt u op tocht naar de Mont Calbarina (136 m), vanwaar u een prachtig zicht heeft op het Costa meer. We zetten de tocht verder in het bos naar de Monte Piccolo (316 m). De weg brengt u naar het middeleeuwse dorp Arqua Petrarca, één van de mooiste en meest schilderachtige grote dorpen van Italië, gelegen aan de voet van de Monte Piccolo en de Monte Ventolone. U ziet de buitenkant van het Huis Pétrarque, waar de dichter en humanist Francesco Petrarca geleefd heeft. Zijn grafsteen bevindt zich op het plein vóór de kerk.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~7 km; Hoogteverschil: 280 m.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Tocht op de eilanden Lazzaretto Nuovo en Torcello

Vertrek per privéboot voor het bezoek aan de twee eilanden. De eerste tussenstop is het eiland Lazzaretto Nuovo, dat lang verlaten is geweest, maar nu volledig is gerestaureerd. Er wordt nu archeologisch onderzoek gedaan. Dit eiland vertegenwoordigt een groot historisch en natuurlijk belang in de noordelijke lagune van Venetië. Het eiland heeft de naam Lazzaretto aangenomen in 1468 toen de Venetiaanse Senaat besloot om daar een quarantaineplaats te vestigen voor zeelieden en scheepsbazen gedurende een bepaalde periode, alvorens hen de toegang tot Venetië toe te staan. Daarna varen we verder naar het eiland Torcello, dat getuigt van de eerste beschaving van de lagune. Torcello is de thuisbasis van Byzantijnse overblijfselen: de kathedraal van Santa Maria e Assunta bewaart de sobere schoonheid van de mozaïeken uit de 13e eeuw.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~4,5 km; geen hoogteverschil.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Een uitzonderlijke privéavond in Ca'Sagredo

Deze magische locatie straalt romantiek uit. De weelderig versierde balzaal en salons roepen de sfeer op van de epische gebeurtenissen uit het verleden. Alleen al het beklimmen van de treden van de imposante marmeren trap, versierd met beelden van cherubijnen, laat een koninklijke indruk achter. U wordt verwelkomd door Harlekijn, Brighella en Colombina voordat u van uw aperitief geniet. Het diner wordt vergezeld door barokmuziek.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Tocht rond het Garda-meer

Van Toscolano Maderno tot Gargnano ontdekt u de romantische landschappen van het Garda-meer. U doorkruist de fascinerende vallei van de papierfabrieken met zijn unieke en spectaculaire landschappen. De vallei dankt zijn naam aan zijn industriële verleden in de papierindustrie. Vandaag is het één van de belangrijkste plaatsen in de industriële geschiedenis van Noord-Italië. Tijdens deze tocht volgt u de watervallen van de Toscolano-rivier, wandelt u richting Gargnano, een charmant dorpje aan de oevers van het Garda-meer, langs olijfgaarden, oude wijken en kleine heiligdommen.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~12 km; Hoogteverschil: 350 m.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
Tocht in het regionale natuurpark van Lessinia

Gelegen op de top van het Lessini-gebergte, presenteert het interessante geologische kenmerken en prachtige landschappen. Tijdens deze tocht in het hooggebergte ontdekt u de groene weiden van het hoogplateau van het Lessini-gebergte en de diepe valleien met hun beuken- en sparrenbossen. U zult genieten van een uitzonderlijk panorama over de Po-vlakte en het bekken van het Garda-meer. Lunch in een toevluchtsoord.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Wandeltocht: ~10 km; Hoogteverschil: 350 m.
 • De uren en bezoekvolgorde zijn onder voorbehoud en kunnen gewijzigd worden.
De lagune van Chioggia in een 'lokale boot'

Vertrek te voet naar de aanlegsteiger met de begeleiders. Stap aan boord van een lokale boot, en geniet van een geweldige excursie door de kanalen en over de lagune van Chioggia. Terugkeer naar het schip te voet.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Alleen vooraf reserveren
Excursie in de eilanden van de lagune: Murano en Burano

De Venetiaanse lagune, gecreëerd door het estuarium van 3 rivieren en van de Adriatische zee gescheiden door een dunne zandbank, is ongeveer 52 km lang. Venetië ligt in het midden van een vijftigtal andere eilanden die zich in deze lagune bevinden. Bijna de helft daarvan is verlaten. De twee belangrijkste eilanden in het noorden zijn Murano en Burano. De boottocht begint aan de pier van Cornoldi. U kunt deze beide eilanden bezoeken. Murano, het eiland waar glas wordt gemaakt, biedt de bezoekers de mogelijkheid om een glasblazer aan het werk te zien. In 1291, toen de ovens verboden werden in Venetië om de stad te beschermen tegen brand, werd de glasproductie overgebracht naar Murano. De 16de eeuw stond bekend als de "gouden tijd" van het glas van Murano. In die tijd telde het eiland 37 fabrieken en 30.000 inwoners. Het glas was één van de voornaamste exportproducten. De geheimen van dit ambacht werden streng bewaakt. De glasproductie werd beschouwd als een privilege en stelde de ambachtslieden in staat om in de adel in te trouwen. Vandaag is de productie van glas geen geheim meer. De spiegels van geblazen glas, de lusters, bekers en andere complexe kunstwerken zijn wereldwijd bekend. Het volgende eiland dat u bezoekt, is dat van Burano. De felgekleurde huizen geven dit visserseiland een vrolijke toets. Het is een pittoresk plaatsje. Burano is bekend om zijn kantproductie; in de 16de eeuw kende deze industrie zijn hoogtepunt en Burano was over heel Europa beroemd omwille van de productie van het fijnste kantwerk. Teneinde de productie van traditioneel kantwerk te behouden werd een school opgericht. Ook al is het nu niet meer zo populair bij ons, toch maken sommige vrouwen op het eiland nog kant. U krijgt ook vrije tijd om Burano op uw eigen ritme te ontdekken. Het is een waar genoegen om door de straten te dwalen. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Goede schoenen en windvest aangeraden.
 • Naargelang het seizoen kunnen de avonden koel zijn.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Geleide wandeling in Venetië en het Dogenpaleis

Afspraak met de gidsen aan het schip. Het bezoek begint met een historische en artistieke inleiding tot Venetië met het San Marcoplein daarna bewondert u de beroemde San Marco-kathedraal (buitenkant). De Byzantijnse gevels van de kathedraal (een van de mooiste ter wereld) trekken onmiddellijk de aandacht. Ze werd gebouwd in de 9de eeuw om het lichaam van de heilige Marcos, de patroonheilige van Venetië te huisvesten. Er blijven slechts enkele sporen achter van de oorspronkelijke structuur en het monument in zijn huidige toestand dateert uit de 12de, 14de en 15de eeuw. De buitenkant met zijn koepels, pinnakels en houten sparren contrasteert met de fonkelende goudmozaïeken binnen. Het bezoek gaat verder met het Dogenpaleis, de verblijfplaats van de hertogen van Venetië en zetel van de Venetiaanse regering van de 9de eeuw tot de val van de Republiek in 1797. Hoewel er geen sporen meer zijn van de Byzantijnse structuren uit de 9de eeuw, dateert het huidige paleis, dat zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant rijk versierd is, uit de 14de eeuw. Het wordt door velen als het mooiste ter wereld beschouwd. Een bezoek bovenaan de beroemde gouden trap geeft u een prachtig zicht op de schilderijen van Tintoretto en Veronese, om te wandelen in de grote adviesruimte en op het balkon van waar u een prachtig zicht hebt. U komt langs de prachtige versierde brug, de Brug der Zuchten, die naar de gevangenis voert. De brug, die vroeger een beeld was van het lot dat de gevangenen te wachten stond, is vandaag een referentie voor de romantiek. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De uitleg bij de San Marco-kathedraal wordt aan de buitenkant gegeven, dat is immers niet toegelaten binnen.
 • De passagiers kunnen tijdens hun vrije tijd binnengaan in de kathedraal Correcte kledij vereist. Hou rekening met een wachtrij.
 • Voorzie goede wandelschoenen: het bezoek is helemaal te voet.
 • U moet veel treden beklimmen naar het Dogenpaleis.
 • Met de tickets voor het Dogenpaleis krijgt u gratis toegang tot het Correr-museum en de bibliotheek.
 • In functie van de plaats van het schip maken we gebruik van pendelschepen naar het Dogenpaleis.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Geleid bezoek aan Padua

Vertrek met de autocar uit Chioggia naar Padua. Padua, waarschijnlijk beter bekend als de stad van Sint-Antonius, is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Giotto (1267-1337, schilder, beeldhouwer en architect) heeft in Padua enkele van zijn meesterwerken achtergelaten. Dat is een verrijking voor het artistieke panorama van de stad. U begint met een rondrit door de stad met de autocar, daarna bezoekt u de Sint-Antoniusbasiliek van Padua, een enorme kerk met byzantijnse koepels en minaretten. Hier bevindt zich het graf van Sint-Antonius, een pelgrimsoord dat over de hele wereld bekend is. Op de square voor de kerk kan iedereen het bronzen standbeeld uit de 15de eeuw van Donatello bewonderen, een kunstztuk dat veel invloed heeft gehad op de beelden uit de Italiaanse renaissance. Een wandeling door het stadscentrum brengt u langs de Kruidenmarkt en de Fruitmarkt waar elke dag een markt wordt gehouden met verse producten. Daarna ziet u het Paleis van de ratio (buitenkant) en het Herenplein met het Paleis van de Kapitein (buitenkant) met de toren dell'Oroliogo en zijn astronomische klok uit 1344. U krijgt wat vrije tijd om zelf dit charmante, kleine stadje te leren kennen. Terug aan boord in Venetië.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De uitleg bij de kerk van Sint-Antonius wordt aan de buitenkant gegeven, dat is immers niet toegelaten binnen.
 • Er wordt correcte kledij geëist in de Sint-Antoniuskerk.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Verona

De belangrijke geografische positie van Verona heeft de handel altijd bevorderd. De stad werd een ontmoetingspunt en een melting pot van diverse etnische groepen. De Romeinen in Verona hebben de stad in 49 voor Christus verheven tot de officiële rang van Romeinse stad, ze bouwden er grandioze werken die eeuwen moesten meegaan, zoals het amfitheater dat wereldwijd bekend is als de "arena", de Gavi-boog en de Borsari-poort. Na de Romeinse en christelijke periodes namen de Barbaren en daarna de Franken de macht in handen. In de 12e eeuw begon Verona een vrije gemeente te worden. Het Kruidplein, voorheen het forum romanum, is nu een plaats van handel en ontmoetingen geworden. De beroemdste periode was die onder de Lords Scaliger die de stad het grootste prestige gaven. Ze werd de hoofdstad van een grote Staat onder Cangrande. Het Herenplein is de uitbreiding geworden van het Prinsenplein dat gebruikt wordt voor de ceremonieën en parades. Samen met het Gemeentehuis werd ook het Paleis voor de kapitein en het paleis van Cangrande gebouwd naast de gotische boog van Scaligere. In 1405, toen het bewind van Scaliger ten einde kwam, werd Verona een deel van de Venetiaanse republiek. In de 18e eeuw werd het bezet door de Napoleontische troepen.
Verplaatsing met de autocar naar Verona. Verkent u de stad te voet in het gezelschap van uw gids en zal u de gelegenheid hebben om het huis van Julia (buitenkant) te bewonderen, dat volgens de legende Shakespeare inspireerde voor zijn onsterfelijke tragedie Romeo en Julia. Daarna wandelt u via de Mazzini-straat tot aan de befaamde arena's. Bezoek aan dit Romeins amfitheater dat in 30 na Christus gebouwd werd en plaats biedt voor ongeveer 30 000 toeschouwers. (Indien de arena's gesloten zijn omdat er een spektakel plaatsvindt, bezoeken we de prachtige Italiaanse Giusti-tuinen, gecreëerd in 1570 door Auguste Giusti).

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Mantua

Mantua, de oude hoofdstad van het huis Gonzaga, prinsen-kunstenaar van de renaissance, is nog weinig bekend. Het heeft nochtans een zeer rijke kunstgeschiedenis en is een van de meest romantische steden van Noord-Italië. U gaat naar het stadscentrum dat gedomineerd wordt door het imposante Palazzo Ducale (gesloten op maandag), gebouwd in de periode dat de familie Gonzaga aan de macht was. Het is een enorm complex inclusief het paleis van de kapitein en het kasteel Castello di San Giorgio, en nog meer. Bezoekt u de Camera degli Sposi, beschilderd door Andre Mantegna met een schitterende serie fresco's. Daarna wandelt u door het historische hart van de stad en bezoekt u de Rotonda di San Lorenzo en de basiliek van Sant'Andrea.

OPMERKINGEN

 • Te boeken voor de cruise.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie in de eilanden van de lagune: Murano en Burano

De Venetiaanse lagune, gecreëerd door het estuarium van 3 rivieren en van de Adriatische zee gescheiden door een dunne zandbank, is ongeveer 52 km lang. Venetië ligt in het midden van een vijftigtal andere eilanden die zich in deze lagune bevinden. Bijna de helft daarvan is verlaten. De twee belangrijkste eilanden in het noorden zijn Murano en Burano. De boottocht begint aan de pier van Cornoldi. U kunt deze beide eilanden bezoeken. Murano, het eiland waar glas wordt gemaakt, biedt de bezoekers de mogelijkheid om een glasblazer aan het werk te zien. In 1291, toen de ovens verboden werden in Venetië om de stad te beschermen tegen brand, werd de glasproductie overgebracht naar Murano. De 16de eeuw stond bekend als de "gouden tijd" van het glas van Murano. In die tijd telde het eiland 37 fabrieken en 30.000 inwoners. Het glas was één van de eerste Ventiaanse exportproducten en de geheimen van dit ambacht werden streng bewaard. De glasproductie werd beschouwd als een privilege en stelde de ambachtslieden in staat om in de adel in te trouwen. Vandaag is de productie van glas geen geheim meer. De spiegels van geblazen glas, de lusters, bekers en andere complexe kunstwerken zijn wereldwijd bekend. Het volgende eiland dat u bezoekt, is dat van Burano. De felgekleurde huizen geven dit visserseiland een vrolijke toets. Het is een pittoresk plaatsje. Burano is bekend om zijn kantproductie; in de 16de eeuw kende deze industrie zijn hoogtepunt en Burano was over heel Europa beroemd omwille van de productie van het fijnste kantwerk. Teneinde de productie van traditioneel kantwerk te behouden werd een school opgericht. Ook al is het nu niet meer zo populair bij ons, toch maken sommige vrouwen op het eiland nog kant. U krijgt ook vrije tijd om Burano op uw eigen ritme te ontdekken. Het is een waar genoegen om door de straten te dwalen. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Geleide wandeling in Venetië en het Dogenpaleis

Afspraak met de gidsen aan het schip. Het bezoek begint met een historische en artistieke inleiding tot Venetië met het San Marcoplein daarna bewondert u de beroemde San Marco-kathedraal (buitenkant). De Byzantijnse gevels van de kathedraal (een van de mooiste ter wereld) trekken onmiddellijk de aandacht. Ze werd gebouwd in de 9de eeuw om het lichaam van de heilige Marcos, de patroonheilige van Venetië te huisvesten. Er blijven slechts enkele sporen achter van de oorspronkelijke structuur en het monument in zijn huidige toestand dateert uit de 12de, 14de en 15de eeuw. De buitenkant met zijn koepels, pinnakels en houten sparren contrasteert met de fonkelende goudmozaïeken binnen. Het bezoek gaat verder met het Dogenpaleis, de verblijfplaats van de hertogen van Venetië en zetel van de Venetiaanse regering van de 9de eeuw tot de val van de Republiek in 1797. HOewel er geen sporen meer zijn van de Byzantijnse structuren uit de 9de eeuw, dateert het huidige paleis, dat zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant rijk versierd is, uit de 14de eeuw. Het wordt door velen als het mooiste ter wereld beschouwd. Een bezoek bovenaan de beroemde gouden trap geeft u een prachtig zicht op de schilderijen van Tintoretto en Veronese, om te wandelen in de grote adviesruimte en op het balkon van waar u een prachtig zicht hebt. U komt langs de prachtige versierde brug, de Brug der Zuchten, die naar de gevangenis voert. De brug, die vroeger een beeld was van het lot dat de gevangenen te wachten stond, is vandaag een referentie voor de romantiek. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Geleid bezoek aan Padua

Vertrek met de autocar uit Chioggia naar Padua. Padua, waarschijnlijk beter bekend als de stad van Sint-Antonius, is een van de belangrijkste kunststeden van Italië. Giotto (1267-1337, schilder, beeldhouwer en architect) heeft in Padua enkele van zijn meesterwerken achtergelaten. Dat is een verrijking voor het artistieke panorama van de stad. U begint met een rondrit door de stad met de autocar, daarna bezoekt u de Sint-Antoniuskerk, een enorme basiliek met byzantijnse koepels en minaretten. Hier bevindt zich het graf van Sint-Antonius, een pelgrimsoord dat over de hele wereld bekend is. Op de square voor de kerk kan iedereen het bronzen standbeeld uit de 15de eeuw van Donatello bewonderen, een kunstztuk dat veel invloed heeft gehad op de beelden uit de Italiaanse renaissance. Een wandeling door het stadscentrum brengt u langs de Kruidenmarkt en de Fruitmarkt waar elke dag een markt wordt gehouden met verse producten. Daarna ziet u het Paleis van de ratio (buitenkant) en het Herenplein met het Paleis van de Kapitein (buitenkant) met de toren dell'Oroliogo en zijn astronomische klok uit 1344. U krijgt wat vrije tijd om zelf dit charmante, kleine stadje te leren kennen. Terug aan boord in Venetië.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Gondelfabriek en carnavalsmaskers bezoeken en Venetië

Het bezoek zal beginnen tijdens een ontdekking langs de ambachtelijke, typische ateliers van deze wijk in de lagune. U zal een eerste stop langs een gondelfabriek maken, waar u de authentieke technieken van de constructie van deze bark zal ontdekken. Ze was oorspronkelijk het normaal gebruikte vervoersmiddel van de inwoners van het eiland. In de XVIIIde eeuw telden we meer dan 14000 gondels, maar vandaag zijn het er nog maar 400. Daarna zal u het atelier van de carnavalsmaskers bezoeken. U ontdekt er de ambachtelijke fabrikatie van de maskers, volledig handgemaakt. Het symbool van Venetië sinds 1271, oorspronkelijk waren de maskers zwart, maar door de eeuwen heen zijn de vormen veranderd en zijn ze kleurrijker geworden.

* Duur: +/- 4u15
* Goede wandelschoenen voorzien.
* De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
* Opgelet! Deze excursies worden niet op alle cruises voorgesteld.
* Als het minimum van 25 personen niet wordt gehaald, zal de excursie geannuleerd worden, of zal worden voorgesteld aan een herbekeken prijs afhankelijk van het aantal deelnemers (betaling aan boord).
* De excursies op de inschepingsavond en die van de eerste ochtend na de inscheping  kunnen alleen gegarandeerd worden voor klanten die deze op voorhand gereserveerd hadden.

De Palladiaanse Villa's

In het hart van het binnenland van Veneto liggen de Palladiaanse villa's rond de stad Vicenza op privélandgoederen. Ze werden halverwege de 15e eeuw ontworpen door de architect Andrea Palladio en fascineren door hun tijdloze schoonheid en rijke geschiedenis. In de 16e eeuw wilden rijke Venetiaanse kooplieden hun macht consolideren door te investeren in steen en land. Tussen 1994 en 1996 werden vierentwintig van deze villa's opgenomen in de lijst van "werelderfgoed van de UNESCO" Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan Villa Pisani of Villa Foscari (afhankelijk van de beschikbaarheid en openingsdagen). Villa Pisani is meer dan alleen een villa, het is een echte burcht die zich uitstrekt over bijna 11 hectare. Het park met zijn buxuslabyrint werd in 2008 uitgeroepen tot "mooiste park van Italië". Villa Foscari, beter bekend als "La Malcontenta", is gebouwd in een typisch Italiaanse stijl, verrijkt met klassieke invloeden uit de 4e en 5e eeuw.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Venetië en de buurt Dorsoduro

Vertrek te voet vanaf de kaai Zattere of San Basilio. De buurt Dorsoduro, met zijn steegjes en kanalen, is één van de meest aangename wijken van Venetië. Het is de enige wijk van de stad die op vaste grond en niet op moerasgrond gebouwd werd.  Onze reisweg voert u langs de kade van Zattere tot aan de kerk Santo Spirito en de douane. Vanaf dit punt van Venetië is het uitzicht uiterst spectaculair, want u bewondert het hele bekken van San Marco, het eiland St Georges en het Grote Kanaal. Daarna bezoeken we de kerk Santa Maria della Salute (van buitenaf), een pronkstuk van Venetiaanse barok. Ze werd in de 17e eeuw gebouwd na het uitbreken van de pest. We komen aan de Accademia brug met haar befaamde galerijen. We houden halt in het hartje van Dorsoruro, de grote markt van campo Santa Margherita dat door de Venetianen heel geliefd is. U zal meteen weg zijn van deze buurt waar het aangenaam wonen is. Deze chique wijk, waar talrijke paleizen boven het Grote Kanaal uitsteken, heeft zijn eenvoudige charme echter weten te behouden. We keren te voet naar de boot terug.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Ferrari-museum in Modena

Autoliefhebbers zullen deze tempel kunnen bezoeken. Het museumcomplex is ontstaan ¿¿uit de restauratie van het geboortehuis van Enzo Ferrari. Het huis en de werkplaats hebben hun oorspronkelijke structuur behouden, terwijl ernaast een nieuw futuristisch gebouw werd gebouwd waarvan de vorm doet denken aan de "motorkap" van een Ferrari in geel aluminium. Deze enorme galerij, die beschreven wordt als een machine om terug te gaan in de tijd, neemt u mee op een reis van zo'n 100 jaar geschiedenis, onder meer door de vertoning van een film over het leven van de oprichter van Ferrari.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Culinaire wandeling in Venetië en zijn verborgen wijken

De Venetiaanse keuken staat bekend om haar verfijning en diversiteit. Ze put uit haar rijke geschiedenis van uiteenlopende invloeden en maakt op een voortreffelijke manier gebruik van hetgeen de zee, de vlakte van Po en de eilanden van de lagune te bieden hebben. Ga naar een pasticceria voor een cappuccino met typisch gebak uit deze streek, voordat u verder gaat naar de Rialto markt (gesloten op zondag) in de wijk San Polo. Wandel langs de kraampjes met fruit, groenten en vis. Daarna kan u plaats nemen op het terras van een typische osteria aan de oevers van het Canal Grande om te genieten van ciccheti, kleine Italiaanse tapas die u met uw vingertoppen kan eten en die uw smaakpapillen zullen prikkelen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Kathedraal van San Marco

De Basiliek van San Marco is het belangrijkste religieuze gebouw van Venetië. De Basiliek is gelegen aan het San Marcoplein en is altijd het historisch centrum geweest van het publieke en religieuze leven van de stad. Het is hier dat de dogen van Venetië werden ingehuldigd. De basiliek is gebouwd in Byzantijnse stijl. Zowel de gevel als het interieur zijn prachtig versierd met weelderige gouden mozaïeken. Deze parel van het Italiaanse patrimonium is rijk aan legendes, schatten en boeiende anekdotes. Ze huisvest talrijke culturele bezienswaardigheden, zoals de relikwieën van de evangelist Marcus, naar wie de basiliek is vernoemd.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Eiland Murano

Na een korte cruise met een lokale boot komt u aan op Murano. Murano is het grootste eiland van de lagune en is wereldberoemd voor zijn glasblaaskunst, die hier sinds de 13e eeuw wordt beoefend. U brengt een bezoek aan een atelier van glasblazers en krijgt een demonstratie. Vervolgens krijgt u vrije tijd om het eiland te verkennen. Ook al wordt Murano gedomineerd door het industriële decor van de glasfabrieken, men vindt er mooie kerken en enkele opmerkelijke paleizen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Verona doorheen haar gastronomie

Vertrek per bus naar Verona. Ontmoeting met uw gids voor een wandeling door de straten en pleinen van de stad met een focus op Italiaanse culinaire specialiteiten. Een originele manier om Verona te ontdekken. De rondleiding vindt plaats in de lus van de rivier de Adige, die ooit bevaarbaar was en van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van de stad. Uw gids zal u vertellen over de kunst van de gastronomie die door middel van legenden en historische verhalen is doorgegeven van het Romeinse Rijk aan de nieuwe Italiaanse generaties. Aan het einde van de rondleiding gaat u naar een beroemde banketbakkerij om twee zoete specialiteiten te proeven, vergezeld van een koffie of een cappuccino.
Duur: 5 uur (vervoer + gids + proeverij).

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Wijnproeverij

Een brug volstaat om deze kleine, verborgen wijngaard van het eiland Burano af te scheiden.  Het verhaal begint bijna 15 jaar geleden, toen Gianlucca Bisol een tuin ontdekte met een groot aantal wijnstokken. Nadat hij een kleine gouden variëteit had opgemerkt en deze had laten analyseren, ontdekte hij dat het Dorona was, de beroemde witte wijn die in de tijd van de Doges bij banketten werd geserveerd. Elk jaar wordt de wijngaard overspoeld met zout water, een fenomeen dat bekend staat als acqua alta (hoog water). Dit heeft een duidelijke invloed op de eigenschappen van de Venissa wijnen. Tijdens uw bezoek aan het domein zal uw gids uitleg geven over de technieken voor wijnproductie die worden gebruikt in deze kleine wijngaard. Het wordt op biodynamische wijze gerund, zonder gebruik van pesticiden of insecticiden. Het bezoek eindigt met een degustatie van de beroemde wijn.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan het Maritiem Historisch Museum van Venetië

Venetië heeft een rijke geschiedenis wat betreft zijn koopvaardij en marine. In het museum wordt de maritieme geschiedenis van Venetië op vier verdiepingen tentoongesteld met een indrukwekkende verzameling modelschepen. Een interessante hotspot voor liefhebbers en belangstellenden. Van de bucentaurus, het ceremoniële schip van de doge, dat in 1897 werd verwoest door Napoleon, tot beroemde galeien en de persoonlijke gondel van Peggy Guggenheim: het is prachtig om de vaartuigen te zien die zo onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van en het leven in Venetië. Verderop in het Scheepspaviljoen vindt u allerlei boten die belangrijk waren voor de Republiek Venetië op zee, maar ook de nieuwste modellen van de oorlogsvloot.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Het unieke van Burano

Ver weg van de drukke stad ligt het eilandje Burano, dat bekendstaat om zijn kleurrijke huizen en kant. Dit charmante paradijsje, dat erg populair is onder fotografen, biedt prachtige ontdekkingen. Wandel samen met uw gids door de schilderachtige straatjes van Burano en vang een glimp op van casa Bepi, casa Rossi, de Tre Ponti en de scheve klokkentoren. Kinderen worden aangemoedigd om deze ongewone huizen en locaties na te tekenen met potlood.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Leuke wandeling met gids door de wijk San Marco

San Marco is zowel de kleinste als de oudste wijk van Venetië. De wijk is vernoemd naar de beschermheilige van deze charmante Italiaanse stad, Sint Marcus. Kinderen vinden deze wandeling geweldig. Onderweg komen ze kanalen en bruggen tegen, maar geen auto's.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.