Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Excursies in Spanje (Guadalquivir)

In Spanje bieden onze vele excursies u de mogelijkheid aan om een land te ontdekken met oogverblindende tradities en een tumultueus verleden. Wandel door de kleurrijke geplaveide straten van Sevilla voordat u het beroemde Alcazar van de stad bezoekt, vergezeld door onze deskundige gidsen. Deze zelfde gidsen brengen u naar Cadiz, een prachtig kustplaatsje met uitzicht op de skyline van de Atlantische Oceaan. Onderweg komt u ook langs Granada, met als hoogtepunt zijn formidabele Alhambra, uniek in de wereld. Deze vesting, een meesterwerk van Ottomaanse kunst en architectuur, zal u al zijn geheimen prijsgeven.

Ontdek vervolgens het echte Andalusië, door op avontuur te gaan naar Jerez en er een fokkerij van stieren en het spektakel van matadors aan het werk te zien.

Een cruise op de Guadalquivir is een unieke manier om Spanje en Andalusië te ontdekken zoals weinigen reeds de kans gehad hebben. Uw cruiseschip zal vredig door dit zonnige land met een immer blauwe lucht varen, voor een reis door traditie, cultuur en geschiedenis.

Begeleid bezoek te voet aan Cadiz

Vertrek te voet aan de pier om het bezoek van Cadiz te beginnen, één van de oudste steden van Europa. Het oude centrum brengt al de typische wijken van de stad samen, het bezit over prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen, waarvan er vele zijn versierd met beschilderde gevels in delicate pastelkleuren en sierlijke smeedijzeren balkons. In de 18de eeuw bouwde Cristobal de Rojas belangrijke gebouwen in deze buurt op bevel van koning Felipe II om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen: u kunt er het Fort van St Catalina en het Fort van St Sebastian bewonderen. U gaat verder met het bezoek richting "Plaza de Espana” het vroegere Paleis van Carbon, gebouwd om de Staatsgeneraal te vieren.
Op deze plaats is er een monument van de Staatgeneraal van Cadiez, gebouwd door de architect Modesto López Otero en de beeldhouwer Aniceto Marinas. Het bezoek eindigt oip de Plaza de las Flores. Laat u betoveren in deze blauw-witte stad. Terugkeer aan boord van Cadiz.

OPMERKINGEN

 • Voorzie uzelf van goede schoenen. (het bezoek is volledig te voet).
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan een Andalusische haciënda

Aan het einde van de namiddag bezoek aan een typisch Andalusische haciënda. U ontdekt de hoofdgebouwen met de prachtige Andalusische patio en woont een paardenshow bij in een van de privé-arena‘s: de kleine maestranza. Terugkeer naar het schip na het spektakel.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Natuurpark en vogelobservatorium

Vertrek met de autocar vanuit Sevilla naar een natuurpark waar u samen met een bosgids een bezoek brengt. Hij toont u een stukje ongerepte natuur dat zijn eigenheid heeft weten te bewaren. U bereikt een vogelobservatorium waar u een aantal vogelsoorten kunt ontdekken. In juni, juli en augustus wordt deze excursie vervangen door het bezoek aan het klooster van Rabida en het park van Caravelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De uurregelingen worden ter informatie gegeven.
 • Voorzie goede schoenen.
Bezoek aan het Paleis van Las Dueñas en ontdekking van de Feria

Het paleis, dat gelegen is in de wijk Feria, werd gebouwd tussen de 15e en 16e eeuw en combineert de mudejar-, gotische en renaissancestijl. Het bestaat uit meerdere gebouwen, patio‘s en tuinen. U ontdekt de stallen, de patio van de citroenbomen die de grote dichter Antonio Machado heeft zien geboren worden, de grote patio met tal van kunstwerken en decoratieve objecten en vervolgens het salon van de zigeunerin, het centrum van het sociale leven in dit huis, versierd met een beeldhouwwerk van Mariano Benlliure. Verschillende zalen illustreren de pijlers van de Andalusische cultuur: stierenvechten, religie en flamenco. Daarna ontdekking van de Feria. De Feria is diep verankerd in de identiteit van de stad en vormt een unieke gelegenheid om de Andalusische levensstijl en tradities te ontdekken en eraan deel te nemen. Vertrek in de vroege namiddag voor de Recinto de la Feria om dit boeiende feest te ontdekken, met name met de stoet van paarden en spannen in de Recinto de la Feria. Een glas Rebujito* wordt in de namiddag geserveerd met een proeverij van tapa‘s.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
De witte dorpen: Vejer de la Frontera en Conil de la Frontera

Vejer de la Frontera is één van de meest betoverende witte dorpen in Andalusië. Het werd in 1976 uitgeroepen tot historische locatie en ontving in 1978 de eerste nationale prijs voor de Verfraaiing van dorpen. Deze stad, gebouwd op de heuvel die de Barbate rivier domineert, zal u charmeren door haar smalle en kronkelende straatjes, witgekalkte huizen, weelderige patio's en platte daken met terrassen. In het gezelschap van uw gids zult u door het historische centrum wandelen. U kan er de wallen uit de 15e eeuw zien, waarvan vandaag nog slechts vier deuren zijn overgebleven. Deze deuren werden gebruikt als bescherming tegen de invallen van de nasriden. U wandelt door het Plaza de España, gedomineerd door een prachtige fontein versierd met tegels uit Sevilla. De kerk van Divino Salvador werd gebouwd op de vroegere moskee en heeft de minaret bewaard. Vervolg van de reis naar het vissersdorp Conil de la Frontera. Dit dorp is gelegen aan de kust van de oceaan en lijkt op de Griekse vissersdorpen waar de witte huizen uitkijken op de oceaan. Het historische centrum met zijn witte huizen, witgekalkte straatjes en mooi versierde patio's getuigt van het islamitische verleden. Aan het einde van het bezoek, degustatie van churros, een beignet-specialiteit om in gesmolten chocolade te dippen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Sevilla, het Paleis van Las Dueñas

Het paleis werd tussen de 15e en 16e eeuw gebouwd door de familie Pineda. Het combineert de mudejar-, gotische en renaissancestijl en omvat verschillende gebouwen, patio's en tuinen. Illustere personages hebben in de loop van de tijd dit huis bewoond: de Hertogin van Alba of de grote dichter Antonio Machado, die in dit huis werd geboren en er een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Het paleis is een waar kunstwerk op zich. Tijdens het bezoek in de verschillende zalen kunt u een rijke collectie meubels, keramiek, antieke voorwerpen en schilderijen bewonderen. U ontdekt er ook de binnenplaatsen en de prachtige tuinen met meer dan zevenduizend planten, waaronder sinaasappel-, citroen- en palmbomen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan nog wijzigen.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Cádiz

Vertrek te voet voor hetbezoek aan Cádiz een van de oudste steden van Europa. Deze rondrit toont u de culturele en historische rijkdom van de stad maar laat u ook kennismaken met de schoonheid van de baai. Daarna bezoek te voet aan de stad. Het oude centrum omhelst de meest typische buurten van de stad, het heeft prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen waarvan een goed aantal voorzien is van lichte pastelkleurige gevels en opengewerkte balkons in smeedijzer. Het bezoek begint met het kasteel van San Sebastian dat in de 17de eeuw werd gebouwd. Het is gelegen op het strad van La Caleta op een klein eilandje. Het werd gebouwd om het noorden van de stad te beschermen. Sinds 1908 staat er een vuurtoren van 41m hoog. Bekijk ook de wijk van La Vina, In het midden ligt het Heilige maria-plein. Het is populair en typisch. Vroeger was dit een eenvoudige wijk, daar komen tijdens feesten de Flamenco-zangers op, ver van de haven en zijn handelszaken. La Vina, een traditionele Spaanse wijk is de hoofdplaats van het carnaval en wordt gekenmerkt door zijn schoonheid, zijn gastronomie en zijn levensvreugde in de straten. Men zegt dat het feest er nooit stopt. Ga verder naar de kathedraal. De bouw nam 116 jaar in beslag, wat de diversiteit aan stijlen verklaart. De werken werden aangevat in een barokke stijl maar de meer recente elementen zijn van neoklassieke aard. Binnen in zijn nog beelden van de oude kathedraal bewaard. Het gebouw is voorzien van een koepel met gouden dakpannen die zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. Laat u charmeren in deze wit-blauwe stad. Terug aan boord in Cádiz

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Daguitstap naar Cordoba (lunch inbegrepen)

Vertrek met autocar uit Sevilla voor de excursie naar Cordoba. De glorieperiode van Cordoba begon in de 8ste eeuw toen de stad veroverd werd door de Moren en er 300 moskeeën en talrijke paleizen en publieke gebouwen werden opgetrokken. De stad kon zo rivaliseren met de pracht en praal van Konstantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw werd onder Ferdinand III de Heilige de grote Moskee van Cordoba omgevormd tot kathedraal en werden ook nieuwe defenieve constructies opgetrokken, onder meer het Alcazar de los Reyes Cristianos en de toren-het fort van Calahorra. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad om deze op uw eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Sevilla en het paleis van het Alcazar

Vertrek met autocar voor de excursie naar Sevilla. We beginnen het bezoek met de Plaza de España versierd met azulejos en speciaal gebouwd voor de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het plein is 200 meter in diameter en symboliseert het Spanje dat zijn oude koloniën verwelkomt. Het is gericht op de Guadalquivir, als verpersoonlijking van de weg naar de Atlantische Oceaan en Amerika. Er staat een uniek gebouw langs de afgeronde kant. In het midden van het plein staat een fontein (ontworpen door Vicente Traver, Valentiaans architect). Tussen het centrum en het paleis stromen ook kanalen in halve cirkelvorm, overspannen door vier bruggen die de vier oude rijken van Spanje symboliseren. U zet het bezoek verder in de aangename wijk Santa Cruz waar het leuk wandelen is voorbij de typisch Sevillaanse bebloemde patio's. Dit is de oude joodse buurt en ze bevindt zich binnen de oude stadsmuren. Ze maakt deel uit van het historische centrum van de stad en grenst aan de meest beroemde monumenten van de Andalusische hoofdstad. Deze buurt is een plaats van kunst en geschiedenis. Hij vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen en zit vol legendes, kerken en paleizen als getuigen van zijn verleden. De buurt werd aan het begin van de 20ste eeuw opgewaardeerd en is nu één van de meest typische wijken van Sevilla. Hij is vooral bekend om de charme van de kleine steegjes en de schaduwvolle pleinen. Ontdek daarna het Alcazar(1) dat de koning van Spanje huisvest. Het is één van de oudste Koninklijke Paleizen van Europa. Als fort en Moorse verblijfplaats is het Alcazaba (de oude Arabische buurt) de sublieme illustratie van de mudejarstijl, dankzij de blijken van een virtuoze combinatie van Moorse technieken en christelijke symbolen. U beëindigt dit volledige bezoek aan Sevilla met zijn kathedraal, één van de laatste in gotische stijl. Het gebouw werd in de plaats van een almohade-moskee opgetrokken om via een prestigieus monument de welvaart te symboliseren van de Andalusische hoofdstad die na de Reconquista uitgroeide tot een grote handelsstad. Terugkeer aan boord op het einde van de voormiddag.

OPMERKINGEN

 • Toegangen inbegrepen: het Alcazar en de kathedraal.
 • Voorzie goede schoenen: bezoek met autocar en te voet.
 • Voor de kathedraal wordt correcte kledij vereist.
 • (1) behalve op zondagnamiddag en maandag: bezoek paleis Pilatus.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Flamenco-avond in Cádiz

Na het diner vertrekken we te voet voor een flamenco-avond in Cádiz. De flamenco (cante flamenco) is een kunst die werd ontwikkeld door de zigeuners en de Andalusische bevolking op basis van een populaire folklore die gebaseerd is op de diverse culturen die zich gedurende de eeuwen in Spanje vestigden. Oorspronkelijk was de flamenco een zang (cante) zonder begeleiding. Het eerste genre was de tona, die ontstond in de driehoek tussen Triana, Jerez en Cádiz. Daarna kwamen het handgeklap (palmas), de dans (el baile) en de gitaar (toque) erbij. Dans en gitaar komen vaak alleen voor terwijl de zang altijd beschouwd wordt als de kern van de traditie. Recenter werden ook andere instrumenten toegevoegd zoals de cajón (een percussie-instrument uit Peru), de palillos (castagnetten) en de basgitaar. Dompel u onder in het hart van één van de grootste Spaanse tradities, een combinatie van zang, gitaar en dans met Arabische, oosterse en zigeunerinvloeden. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Daguitstap naar Cordoba (lunch inbegrepen)

Vertrek met autocar uit Sevilla voor de excursie naar Cordoba (reistijd 2u heen en 2u terug). De glorieperiode van Cordoba begon in de 8ste eeuw toen de stad veroverd werd door de Moren en er 300 moskeeën en talrijke paleizen en publieke gebouwen werden opgetrokken. De stad kon zo rivaliseren met de pracht en praal van Konstantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw werd onder Ferdinand III de Heilige de grote Moskee van Cordoba omgevormd tot kathedraal en werden ook nieuwe defenieve constructies opgetrokken, onder meer het Alcazar de los Reyes Cristianos en de toren-het fort van Calahorra. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad om deze op uw eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

OPMERKINGEN

 • Toegang inbegrepen voor de Grote Moskee van Cordoba.
 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • Approximatieve duur van de transfers per autocar: 2 uur rijden heen en 2 uur rijden terug.
Aquarium van Sevilla

Vertrek te voet naar het aquarium van Sevilla. Het in 2014 gebouwde aquarium is een van de modernste en meest recente in het land. Het is ook een met de aquaria met de rijkste biodiversiteit in Europa. Meer dan 3000 m3 water, ongeveer 400 verschillende soorten en meer dan 7000 dieren, waarbij diersoorten zoals de stierhaai en de hamerhaai, matamata-schildpadden en een reusachtige inktvis een prominente plaats innemen. Het aquarium volgt ook het traject dat Ferdinand Magellaan in 1519 heeft afgelegd om de specerijeilanden te bereiken. Stap in de voetsporen van de ontdekkingsreiziger, een magische reis door de verschillende zeebodems van onze planeet. Terugkeer naar het schip te voet.

Begeleid bezoek te voet aan Sevilla

Vertrek te voet voor het begeleide bezoek van Sevilla. We beginnen aan de "plaza d'espana” gedecoreerd met mozaïektegels en speciaal gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De plaats is in de vorm van een halve cirkel van 200 meter diameter en symboliseert Spanje die zijn vroegere collonies verwelkomt. Ze kijkt uit in de richting van de Guadalquivir, die de weg tussen de Atlantische Ocean en Amerika vertegenwoordigt. Langs de bolle kant van de plaats is er een groot lang gebouw. In het centrum van de plaats is er een fontein (gebouwd door Vicente Traver, Valenciaanse architect). Tussen het midden en het paleis vloeien er, ook in een halve boog, kanaaltjes. 4 bruggen verbinden ze en stellen de 4 vroegere koningen van Spanje voor. U vervolgt het bezoek met de aantrekkelijke wijk van Santa Crus, waar het aangenaam wandelen is doorheen de typische patio's van Sevilla. De vroegere joodse wijk, is gelegen op het terrein van de oude muur, het is het historische hart van de stad en grenst aan de meest beroemde monumenten van de Andalusische hoofdstad. Plaats van kunst en geschiedenis, de buurt vindt haar oorsprong in de Middeleeuwen en is vol van legendes, kerken en paleizen, dit alles getuit van haar verleden. Gewaardeerd in het begin van de 20ste eeuw, is ze vandaag één van de meest karakteristieke wijjken van Sevilla. Ze is het best bekend door haar reputatie van steile straatjes en schaduwrijke pleinen. Terugkeer naar de haven en eind van de voormiddag.

 

 • Duur 3h30
 • Voorzie uzelf van goede schoenen.
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
 • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
 • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.
Begeleid bezoek te voet aan Cadiz

Vertrek te voet aan de pier om het bezoek van Cadiz te beginnen, één van de oudste steden van Europa. Het oude centrum brengt al de typische wijken van de stad samen, het bezit over prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen, waarvan er vele zijn versierd met beschilderde gevels in delicate pastelkleuren en sierlijke smeedijzeren balkons. In de 18de eeuw bouwde Cristobal de Rojas belangrijke gebouwen in deze buurt op bevel van koning Felipe II om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen: u kunt er het Fort van St Catalina en het Fort van St Sebastian bewonderen. U gaat verder met het bezoek richting "Plaza de Espana” het vroegere Paleis van Carbon, gebouwd om de Staatsgeneraal te vieren.
Op deze plaats is er een monument van de Staatgeneraal van Cadiez, gebouwd door de architect Modesto López Otero en de beeldhouwer Aniceto Marinas. Het bezoek eindigt oip de Plaza de las Flores. Laat u betoveren in deze blauw-witte stad. Terugkeer aan boord van Cadiz.

 

Duur : 02h00

 • Voorzie uzelf van goede schoenen. (het bezoek is volledig te voet)
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
 • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
 • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.
Daguitstap naar Cordoba (lunch inbegrepen)

Vertrek met autocar uit Sevilla voor de excursie naar Cordoba. De glorieperiode van Cordoba begon in de 8ste eeuw toen de stad veroverd werd door de Moren en er 300 moskeeën en talrijke paleizen en publieke gebouwen werden opgetrokken. De stad kon zo rivaliseren met de pracht en praal van Konstantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw werd onder Ferdinand III de Heilige de grote Moskee van Cordoba omgevormd tot kathedraal en werden ook nieuwe defenieve constructies opgetrokken, onder meer het Alcazar de los Reyes Cristianos en de toren-het fort van Calahorra. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad om deze op uw eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla.

OPMERKINGEN

 • Toegang inbegrepen voor de Grote Moskee van Cordoba.
 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Klooster van la Rabida en park van Caravelles

Vertrek met de autocar voor het geleid bezoek aan het klooster van la Rabida. Hier werd Christoffel Colombus opgevangen door de pater Peres. Dit klooster was één van de twee tot drie wereldwijd waar men de navigatie op basis van de sterren bestudeerde. Daar hield Christoffel Colombus halt voor zijn vertrek naar Amerika. Daarna bezoekt u het park van Caravelles waar u de replica's kunt zien van de karvelen van Christoffel Colombus. Met de karvelen La Pinta en La Niña en de kraak Santa Maria ontdekte Christoffel Colombus Amerika in 1492. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Proeverij - El Puerto de Santa Maria - Wijnkelder Osborne

Vertrek te voet begeleid door een animatrice naar de bodega Osborne, één van de oudste wijn-kelders uit de regio die al sinds 1772 wijn produceert. De mascotte van het prestigieuze etablissement is een enorme zwarte stier. Proeverij van 3 wijnsoorten* en streekproducten.

Duur : 02u00

 • Voorzie aangepaste schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Isla Magica Park

Transfer per bus naar het pretpark Isla Magica Laat u meevoeren naar het hart van de 16e eeuw, naar de tijd van de Spaanse pioniers en de ontdekking van de Nieuwe Wereld. Zeven thematische zones dompelen het onder in verschillende werelden: aan de poorten van Amerika of India, in het piratenhol, in het Amazonegebied, in de wereld van de jeugd of het Eldorado. De attracties zijn gevarieerd en het geheel ligt verspreid rondom een reusachtig watervlak. Sensatiezoekers, test de desafío, een vrije val van meer dan 68 m, en de Jaguar, een achtbaan met verschillende loopings. Er zijn ook verfrissende attracties zoals de Anaconda en rustigere voor de kleintjes. Een verbazingwekkende wereld die iedereen vol verwondering verlaat.

Begeleid bezoek aan Granada en het Alhambra (middagmaal inbegrepen)

Rijden we naar Granada per autocar. Deze stad is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada en de samenvloeiing van 3 rivieren. Granada was de hoofdstad van het laatste islamitische koninkrijk van het Iberische schiereiland. Bij uw aankomst, begint u met het bezoek aan het Alhambra, wat betekend " de rode”, doordat de muren deze kleur krijgen bij zonsondergang. Dit is één van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur en het meest belangrijke middeleeuwse Acropolis van de mediterrane wereld. Ze is met de grote moskee van Cordoba de meest prestigieuze getuige van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tem de 15de eeuw. U gaat verder met het bezoek van Generalife, wat de zomerresidentie was van de prinsen Nasrides, en zijn prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. De sterkste symbolen van de tuinen van Généralife, is het water dat elke patio en elke tuin verfrist. Transfer naar een restaurant in het stadscentrum voor het middagmaal. In de namiddag, kunt u genieten van de vrije tijd om op uw eigen tempo de het historische centrum van Granada te bezoeken. Terugkeer per autocar.

OPMERKINGEN

 • Toegangen inbegrepen: het Alhambra y Generalife.
 • Voorzie uzelf van goede schoenen. Er zijn trappen en hellingen in het Alhambra.
 • Het middagmaal bevat ¼ wijn en ¼ water per persoon.
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • Approximatieve duur van de transfers per autocar: 3 uur rijden heen en 3 uur rijden terug.
Geleid bezoek aan Jerez en een paardenshow

Cadiz vormt het vertrekpunt voor een excursie naar Jerez. Jerez heeft zijn faam te danken aan zijn wijnen, zijn flamenco, zijn paarden en zijn stierenkwekerijen. Rondrit door Jerez, waarbij u de kathedraal ziet die in 1695 gebouwd werd op de oude moskee van Jerez evenals de oude Kerk van El Salvador. De klokkentoren aan de buitenkang werd ongetwijfeld gebouwd op de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel heeft vijf beuken en vertoont de structuur van een Latijns kruis. Verder ziet u ook het Alcazar, waar een groot gedeelte van de primitieve constructie werd bewaard. Deze vierkante bouw is van Almohadische afkomst en werd in de 12de eeuw opgetrokken. Het was de verblijfplaats van de Kaliefen uit Sevilla en de zetel van de Christelijke bestuurders nadat de stad in handen viel van Alfonso X. Daarna volgt een bezoek aan een stoeterij met prachtige Andalusische paarden en woont u een show bij die alle ruiterkunsten vertoont waar het land bekend om staat. Terug aan boord voor de lunch.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Jerez

El Puerto de Santa Maria vormt het vertrekpunt voor een excursie naar Jerez. Jerez heeft zijn faam te danken aan zijn wijnen, zijn flamenco, zijn paarden en zijn stierenkwekerijen. Rondrit door Jerez, waarbij u de kathedraal ziet die in 1695 gebouwd werd op de oude moskee van Jerez evenals de oude Kerk van El Salvador. De klokkentoren aan de buitenkang werd ongetwijfeld gebouwd op de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel heeft vijf beuken en vertoont de structuur van een Latijns kruis. Verder ziet u ook het Alcazar, waar een groot gedeelte van de primitieve constructie werd bewaard. Deze vierkante bouw is van Almohadische afkomst en werd in de 12de eeuw opgetrokken. Het was de verblijfplaats van de Kaliefen uit Sevilla en de zetel van de Christelijke bestuurders nadat de stad in handen viel van Alfonso X. Terug aan boord voor de lunch.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Proeverij - El Puerto de Santa Maria - Wijnkelder Osborne

Vertrek te voet begeleid door een animatrice naar de bodega Osborne, één van de oudste wijn-kelders uit de regio die al sinds 1772 wijn produceert. De mascotte van het prestigieuze etablissement is een enorme zwarte stier. Proeverij van 3 wijnsoorten* en streekproducten.

OPMERKINGEN

 • Voorzie aangepaste schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Proeverij in El Puerto de Santa Maria - Wijnkelder Osborne

Vertrek te voet begeleid door een animatrice naar de bodega Osborne, één van de oudste wijn-kelders uit de regio die al sinds 1772 wijn produceert. De mascotte van het prestigieuze etablissement is een enorme zwarte stier. Proeverij* van 3 wijnsoorten en streekproducten. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Alcohol kan de gezondheid schaden, drink dus met mate.
Geleid bezoek aan Sevilla en het paleis van het Alcazar

Vertrek met autocar voor de excursie naar Sevilla. We beginnen het bezoek met de Plaza de España versierd met azulejos en speciaal gebouwd voor de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het plein is 200 meter in diameter en symboliseert het Spanje dat zijn oude koloniën verwelkomt. Het is gericht op de Guadalquivir, als verpersoonlijking van de weg naar de Atlantische Oceaan en Amerika. Er staat een uniek gebouw langs de afgeronde kant. In het midden van het plein staat een fontein (ontworpen door Vicente Traver, Valentiaans architect). Tussen het centrum en het paleis stromen ook kanalen in halve cirkelvorm, overspannen door vier bruggen die de vier oude rijken van Spanje symboliseren. U zet het bezoek verder in de aangename wijk Santa Cruz waar het leuk wandelen is voorbij de typisch Sevillaanse bebloemde patio's. Dit is de oude joodse buurt en ze bevindt zich binnen de oude stadsmuren. Ze maakt deel uit van het historische centrum van de stad en grenst aan de meest beroemde monumenten van de Andalusische hoofdstad. Deze buurt is een plaats van kunst en geschiedenis. Hij vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen en zit vol legendes, kerken en paleizen als getuigen van zijn verleden. De buurt werd aan het begin van de 20ste eeuw opgewaardeerd en is nu één van de meest typische wijken van Sevilla. Hij is vooral bekend om de charme van de kleine steegjes en de schaduwvolle pleinen. Ontdek daarna het Alcazar dat de koning van Spanje huisvest. Het is één van de oudste Koninklijke Paleizen van Europa. Als fort en Moorse verblijfplaats is het Alcazaba (de oude ARabische buurt) de sublieme illustratie van de mudejarstijl, dankzij de blijken van een virtuoze combinatie van Moorse technieken en christelijke symbolen. U beëindigt dit volledige bezoek aan Sevilla met zijn kathedraal, één van de laatste in gotische stijl. Het gebouw werd in de plaats van een almohade-moskee opgetrokken om via een prestigieus monument de welvaart te symboliseren van de Andalusische hoofdstad die na de Reconquista uitgroeide tot een grote handelsstad. Terugkeer aan boord op het einde van de voormiddag.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
 • Voor de kathedraal wordt correcte kledij vereist.
Strandwandeling in Cadiz

Strandwandeling tot aan het kasteel van San Sebastian. Deze Gaditaanse vesting met rijk verleden bevindt zich op een eilandje in één van de uithoeken van La Caleta. Volgens de legende was het hier dat de Tempel van Kronos zich bevond. Een onregelmatig gevormde versterkte muur omringt het kasteel dat vroeger de noordflank van Cadiz verdedigde. Dit kasteel met zicht op zee werd voor verschillende films die in Cadiz opgenomen werden als decor gebruikt dankzij zijn unieke aspect. Terugkeer via de historische kern van Cadiz en zijn typische wijken waar een groot aantal elegante landhuizen versierd is met voorgevels in pastelkleuren en balkons die met sierlijk smeedijzer afgewerkt werden. Terugkeer aan boord.
Parcours van ca. 7 km.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk parcours
Hoogteverschillen: geen

OPMERKINGEN

 • AANGEPASTE UITRUSTING VOORZIEN
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Klooster van la Rabida en park van Caravelles

Vertrek met de autocar voor het geleid bezoek aan het klooster van la Rabida. Hier werd Christoffel Colombus opgevangen door de pater Peres. Dit klooster was één van de twee tot drie wereldwijd waar men de navigatie op basis van de sterren bestudeerde. Daar hield Christoffel Colombus halt voor zijn vertrek naar Amerika. Daarna bezoekt u het park van Caravelles waar u de replica's kunt zien van de karvelen van Christoffel Colombus. Met de karvelen La Pinta en La Niña en de kraak Santa Maria ontdekte Christoffel Colombus Amerika in 1492. Het Parc des Caravelles is momenteel gesloten wegens werkzaamheden, dus het bezoek wordt vervangen door een rondleiding door de kerk van San Jorge en het museum Martin Alonzo Pinson in Palos de la Frontera. Deze stad heeft een rijke geschiedenis: het was van hieruit, toen de stad nog een haven had aan de rivier de Tinto, dat Christoffel Columbus voor het eerst op weg ging om de Nieuwe Wereld te veroveren. Je bezoekt de 14e- en 15e-eeuwse gotisch-Mudejar kerk van San Jorge, die vooral bekend is vanwege de Novios poort. Het was door deze deur dat de zeelieden die hem vergezelden vertrokken na de mis die voorafging aan hun vertrek naar de verovering van de Nieuwe Wereld, en hier terugkeerden bij hun terugkeer om God te danken. Vervolgens bezoeken we het huis van navigator Martin Alonso Pinzon, kapitein van La Pinta, een van de drie karvelen van Christoffel Columbus. Het museum vertelt de geschiedenis van de verovering aan de hand van voorwerpen, bibliografieën en documenten met betrekking tot de ontdekking van Amerika.

Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Cadix en kathedraal

Vertrek per autobus voor sightseeing in Cadix, één van de oudste steden van Europa. U aanschouwt er de culturele en geschiedkundige rijkdom van de stad en de schoonheid van haar baai. De meest typerende buurten van de stad zijn in het centrum te vinden: prachtige barokke kerken, elegante herenhuizen waarvan vele met een gevel in delicate pasteltinten en smeedijzeren balkons. Bezoek eveneens de kathedraal, een prachtig bouwwerk in barokke en neoklassieke stijl, waarvan de bouw 116 jaar duurde, hetgeen de verscheidenheid aan stijlen verklaart. Terug aan boord voor het diner.

OPMERKINGEN

 • Toegang voor de kathedraal inbegrepen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek te voet aan Sevilla

Vertrek te voet voor het begeleide bezoek van Sevilla. We beginnen aan de "plaza d'espana” gedecoreerd met mozaïektegels en speciaal gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. De plaats is in de vorm van een halve cirkel van 200 meter diameter en symboliseert Spanje die zijn vroegere collonies verwelkomt. Ze kijkt uit in de richting van de Guadalquivir, die de weg tussen de Atlantische Ocean en Amerika vertegenwoordigt. Langs de bolle kant van de plaats is er een groot lang gebouw. In het centrum van de plaats is er een fontein (gebouwd door Vicente Traver, Valenciaanse architect). Tussen het midden en het paleis vloeien er, ook in een halve boog, kanaaltjes. 4 bruggen verbinden ze en stellen de 4 vroegere koningen van Spanje voor. U vervolgt het bezoek met de aantrekkelijke wijk van Santa Crus, waar het aangenaam wandelen is doorheen de typische patio's van Sevilla. De vroegere joodse wijk, is gelegen op het terrein van de oude muur, het is het historische hart van de stad en grenst aan de meest beroemde monumenten van de Andalusische hoofdstad. Plaats van kunst en geschiedenis, de buurt vindt haar oorsprong in de Middeleeuwen en is vol van legendes, kerken en paleizen, dit alles getuit van haar verleden. Gewaardeerd in het begin van de 20ste eeuw, is ze vandaag één van de meest karakteristieke wijjken van Sevilla. Ze is het best bekend door haar reputatie van steile straatjes en schaduwrijke pleinen.
Terugkeer naar de haven en eind van de voormiddag.

OPMERKINGEN

 • Voorzie uzelf van goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Granada en het Alhambra (middagmaal inbegrepen)

Rijden we naar Granada per autocar (reistijd 3u heen en 3u terug). Deze stad is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada en de samenvloeiing van 3 rivieren. Granada was de hoofdstad van het laatste islamitische koninkrijk van het Iberische schiereiland. Bij uw aankomst, begint u met het bezoek aan het Alhambra, wat betekend " de rode”, doordat de muren deze kleur krijgen bij zonsondergang. Dit is één van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur en het meest belangrijke middeleeuwse Acropolis van de mediterrane wereld. Ze is met de grote moskee van Cordoba de meest prestigieuze getuige van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tem de 15de eeuw. U gaat verder met het bezoek van Generalife, wat de zomerresidentie was van de prinsen Nasrides, en zijn prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. De sterkste symbolen van de tuinen van Généralife, is het water dat elke patio en elke tuin verfrist. Transfer naar een restaurant in het stadscentrum voor het middagmaal. In de namiddag, kunt u genieten van de vrije tijd om op uw eigen tempo de het historische centrum van Granada te bezoeken. Terugkeer per autocar.

OPMERKINGEN

 • Toegangen inbegrepen: het Alhambra y Generalife.
 • Voorzie uzelf van goede schoenen. Er zijn trappen en hellingen in het Alhambra.
 • Het middagmaal bevat ¼ wijn en ¼ water per persoon.
 • De niet-EU-onderdanen worden geadviseerd om hun ambassade of het consulaat te raadplegen om de formaliteiten te controleren.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
Geleid bezoek aan Jerez en een paardenshow

Cadiz vormt het vertrekpunt voor een excursie naar Jerez. Jerez heeft zijn faam te danken aan zijn wijnen, zijn flamenco, zijn paarden en zijn stierenkwekerijen. Rondrit door Jerez, waarbij u de kathedraal ziet die in 1695 gebouwd werd op de oude moskee van Jerez evenals de oude Kerk van El Salvador. De klokkentoren aan de buitenkang werd ongetwijfeld gebouwd op de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel heeft vijf beuken en vertoont de structuur van een Latijns kruis. Verder ziet u ook het Alcazar, waar een groot gedeelte van de primitieve constructie werd bewaard. Deze vierkante bouw is van Almohadische afkomst en werd in de 12de eeuw opgetrokken. Het was de verblijfplaats van de Kaliefen uit Sevilla en de zetel van de Christelijke bestuurders nadat de stad in handen viel van Alfonso X. Daarna volgt een bezoek aan een stoeterij met prachtige Andalusische paarden en woont u een show bij die alle ruiterkunsten vertoont waar het land bekend om staat. Terug aan boord voor de lunch.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Sevilla tapas tour

Vertrek te voet vanaf de boot met uw lokale gids voor een tapas degustatie in verschillende etablissementen in het hart van Sevilla. U ontdekt de Spaanse levensstijl door te proeven van talrijke "tapas", assortimenten van kleine gevarieerde voorgerechten die gewoonlijk als aperitief worden geserveerd. Tot de bekendste tapas behoren de "patatas bravas", talrijke salades, charcuterie (chorizo, lomo, Iberische ham), vergezeld van een glas Spaanse wijn om alles nog beter te laten smaken.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan Jerez, paardenshow en wijnproeverij in een bodega

Vertrek per bus naar Jerez.

Jerez dankt zijn naam en faam aan zijn wijnen, flamenco, paarden en stierenvechten. Panoramische rondrit met een bus door Jerez. U ziet onder meer de kathedraal die in 1695 gebouwd is op de grondvesten van de oude moskee van Jerez en de voormalige Iglesia del Salvador. De klokkentoren aan de buitenkant is waarschijnlijk op de minaret van de moskee gebouwd. De rechthoekige tempel heeft vijf schepen en is gemaakt in de vorm van een Latijns kruis.

Vervolgens trekt u op ontdekking door het Alcazar waarvan nog een groot deel van het originele bouwwerk in stand is gebleven. Dit vierkante paleis van Almohadische oorsprong werd opgetrokken in de 12e eeuw. Het was de woonplaats van de Sevilliaanse kaliefen en de zetel van de christelijke gouverneurs nadat de stad in de handen van Alfons X was gevallen.

Daarna volgt een bezoek aan een stoeterij met prachtige Andalusische paarden en woont u een show bij die alle ruiterkunsten vertoont waar het land bekend om staat. Na de show volgt er een proeverij van wijn en streekproducten in een bodega.

Terugkeer aan boord voor de lunch.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.