Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure
Kies je editie

Geleide rondrit in Berlijn

REF.EXC_BER
Duur4h00
Klassiek
OmschrijvingREF. EXC_BER
Excursie
Duur4h00
Klassiek

Berlijn werd in 1237 gesticht en is nog een jonge stad in vergelijking met de andere Europese metropolen maar zijn geschiedenis is buitengewoon. De Duitse hoofdstad ontstond in 1307 uit de fusie tussen twee steden: Berlijn en Cölln. Berlijn werd de verblijfplaats van de Koning nadat Frederik III op de toron kwam. Hij werd in 1701 gekroond als Frederik de 1ste. Onder de heerschappij van Frederik II begon de architecturale reorganisatie van de stad. Klassieke gebouwen ontworpen door architecten Knobelsdorf en Schinkel gaven een nieuw gezicht aan de stad. De nationaal-socialistische dictatuur en de Tweede Wereldoorlog herleidden de stad tot een ruïne. Op 13 augustus 1961 begond e bouw van de Berlijnse Muur die tot zijn vernietiging op 9 november 1989 de stad en zijn bevolking verdeelde. Sindsdien is Berlijn, opnieuw de hoofdstad van Duitsland, blijven veranderen en evolueren. Vertrek met de autocar aan Berlin-Spandau om kennis te maken met de Duitse hoofdstad in het gezelschap van een plaatselijke gids die u gedurende 3 uur meer zal vertellen over de geschiedenis, de monumenten en de talrijke facetten van deze historische stad. U ziet de 17de junilaan die u u eerst naar de overwinningszuil brengt waarnaast het standbeeld van Bismarck staat en daarna naar de Brandenburgse Poort bij de Reichstag met zijn glazen koepel. U komt aan op de beroemde laan Unter den Linden en u bereikt het Museumeiland met de vijf meest prestigieuze musea van Berlijn, zoals het Pergamonmuseumen het 'Altes Museum met de buste van Nefertiti. Achter het Museumeiland met zijn klassieke gebouwen ligt de moderne Alexanderplatz en zijn beroemde Televisietoren. U gaat via de Place des Gendarmes naar Check Point Charlie, een oude grensovergang tussen de Russische en Amerikaanse zone van Berlijn ... Dit is slechts een overzicht, u ontdekt nog tal van andere monumenten die van Berlijn één van de meest culturele steden van Europa maken.

OPMERKINGEN

  • Het bezoek verloopt grotendeels vanuit de autocar met fotostops.
  • Naargelang de gids kunnen er kleine wandelstukken zijn en de volgorde van de bezoeken kan worden gewijzigd.
  • De uurroosters zijn louter indicatief.

Cruises

Deze excursie is beschikbaar bij meerdere cruises
Cruises

Volgende vertrekken: 28/04/2023
REF.AMD_PP
19 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Berlijn naar Amsterdam (formule haven/haven)

BERLIJN - POTSDAM - BRANDENBURG - BURG - MAAGDENBURG - CALVÖRDE -  WOLFSBURG - ANDERTEN - MINDEN - NIENBURG - HOYA - BREMEN - OLDENBURG - DÖRPEN - PAPENBURG - GRONINGEN - AMSTERDAM

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Berlijn naar Amsterdam, over de Elbe en de Havel. U zal er de geschiedenis van Berlijn ontdekken, tussen prestigieuze kastelen en het gekwelde verleden, voordat u Potsdam, Magdeburg of Bremen verkent, zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. De scheepswerf Meyer Werft opent u zijn deuren vooraleer door het hart van Nederland te varen. Uw verblijf zal eindigen in Amsterdam, beroemd om zijn kanalen die geklasseerd zijn als UNESCO Werelderfgoed.

Volgende vertrekken: 13/07/2023, 04/08/2023
REF.BMA_PP
12 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Amsterdam naar Berlijn (formule haven/haven)

AMSTERDAM - GRONINGEN - PAPENBURG - OLDENBURG - BREME - NIENBURG - MINDEN - HANNOVER  - MAGDEBURG - POTSDAM - BERLIJN

Verken de kanalen in het Noorden door een cruise van Amsterdam naar Berlijn, over de Elbe en de Havel. U zal er Amsterdam en zijn beroemde kanalen die geklasseerd zijn als Unesco Werelderfgoed ontdekken, voordat u het hart van de charmante Nederlandse steden induikt. In Duitsland opent de scheepswerf Meyer Werft u zijn deuren vooraleer Bremen, de oudste maritieme stad van het land, te gaan verkennen. Hannover, Magdeburg of Potsdam, zijn dan weer zoveel steden die u zullen laten genieten van het eclectische erfgoed van Duitsland. Uw verblijf zal uiteindelijk eindigen in Berlijn, tussen prestigieuze kastelen en een gekwelde geschiedenis.

Volgende vertrekken: 28/04/2023, 20/06/2023
REF.AMB_PP
12 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Praag: Cruise op de Elbe en de Moldau (formule haven/haven)

BERLIJN - WUSTERWITZ - MAGDEBURG - WITTENBERG - MEISSEN - DRESDEN - USTI - KRALUPY - PRAAG

Van Berlijn tot Praag, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Duitsland en in Tsjechië, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Berlijn, Potsdam, Dresden en Praag, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. PGB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 13/04/2023, 21/04/2023
REF.BPG_PP
9 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Praag naar Berlijn: Cruise op de Moldau en de Elbe (formule haven/haven)

PRAAG - LITOMERICE - BAD SCHANDAU - DRESDEN - MEISSEN - WITTENBERG - BURG - GENTHIN - BERLIJN

Van Praag tot Berlijn, tussen historische monumenten en eclectische tradities, ontdekt u de charme van de steden in Tsjechië en in Duitsland, die gekenmerkt zijn door het verleden maar ook door hun culturele diversiteit. Bezoek de steden Praag, Dresden, Potsdam  en Berlijn, steden die authentiek en vol charme zijn. Laat u verleiden door onze excursies in symbolische plaatsen zoals de tuinen van het Sans Souci-paleis of ook het zandstenen massief van de Elbe, het Elbezandsteengebergte.

REF. BPG_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 13/04/2023, 29/04/2023
Promotie637€ korting
REF.PGB_PP
9 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Berlijn naar Kopenhagen (formule haven/haven)

BERLIJN - EBERSWALDE - SZCZECIN - WOLGAST - Usedomeiland - GREIFSWALD - LAUTERBACH - Rügeneiland - STRALSUND - Rostock - Gedser - Kopenhagen

Vaar van Berlijn tot Kopenhagen op de Havel, de Oder en de Baltische Zee voor een cruise tussen moderniteit en traditie, originaliteit en eenvoud. Ontdek steden met unieke architectuur zoals Stralsund, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed, maar ook spectaculaire kusten met fijne zandstranden en kalkrotsen op de eilanden Usedom en Rügen. Bezoek de overblijfselen van de abdij van Chorin, het mooiste voorbeeld van baksteenarchitectuur in Noord-Duitsland.

REF. SBL_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 09/05/2023, 01/07/2023
REF.BSD_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten
Promotie
Cruises

Van Kopenhagen naar Berlijn, tussen land en zee (formule haven/haven)

Kopenhagen - Gedser - Rostock - STRALSUND - Rügeneiland - GREIFSWALD - WOLGAST - Usedomeiland - SZCZECIN - LUNOW - LICHTERFELDER - HENNINGSDORF - BERLIJN

Vaar van Kopenhagen naar Berlijn op de Baltische Zee, de Oder en de Havel voor een cruise tussen moderniteit en traditie, originaliteit en eenvoud. Bezoek de overblijfselen van de abdij van Chorin, het mooiste voorbeeld van baksteenarchitectuur in Noord-Duitsland. Ontdek steden met unieke architectuur zoals Stralsund, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed, maar ook spectaculaire kusten met fijne zandstranden en kalkrotsen op de eilanden Usedom en Rügen.  

REF. BSD_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 05/07/2023, 06/07/2023
REF.SBL_PP
8 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Berlijn naar Hamburg : Ontdek de Hanzesteden

BERLIJN - NEDLITZ - BRANDENBURG - MAAGDENBURG - WOLFSBURG - LÜNEBURG - Lübeck - HAMBURG

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. HLB_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 31/05/2023, 12/06/2023
REF.BHL_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten
Cruises

Van Hamburg naar Berlijn : Ontdek de Hanzesteden

HAMBURG - Lübeck - LÜNEBURG - WOLFSBURG - MAAGDENBURG - POTSDAM - BERLIJN

In een reis door de tijd tussen Berlijn en Hamburg ontdekt u de Hanzesteden. Ontdek de charme van de twee grootste Duitse steden, inclusief hun culturele rijkdom en typische Elbe-architectuur.

REF. BHL_PP ( omkerenZIE DE KAART )
Volgende vertrekken: 06/06/2023, 18/06/2023
REF.HLB_PP
7 Dagen
zie cruises
Meer weten

CroisiEurope CroisiEurope maakt gebruik van cookies om u te laten profiteren van diensten en aanbiedingen die op uw behoeften zijn afgestemd. Om uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Klik voor meer informatie op "Meer informatie".