Bent u in United States? Bezoek onze website.
contact
brochure

Excursies in Nederland in België (Rijn en haar zijrivieren)

Het Rijksmuseum van Amsterdam

U bezoekt het Rijksmuseum, het nationaal museum van Nederland bij uitstek, waar de geschiedenis van het land wordt verteld, van de middeleeuwen tot vandaag. U kunt er enkele van de beroemdste werken van de Nederlandse Gouden Eeuw bewonderen, zoals de 'Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn en 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer.

OPMERKINGEN

 • Bezoek met audiogidsen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Haarlem en de bloemenbeurs

In de vroege voormiddag rijden we naar Aalsmeer om er de bloemenbeurs Royal FloraHolland te bezoeken. Dit bloemenveilingbedrijf heeft vestingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde. Samen zijn deze veilingzalen het toneel van de grootste bloemenveiling ter wereld. Bij Royal FloraHolland worden elke dag meer dan 20 miljoen bloemen en planten verkocht. U kunt een bloemenveiling bijwonen in het bezoekerscentrum van Aalsmeer. U voelt de spanning van de veilinghallen en bewondert het ballet van tractoren met bloemen. Daarna bezoeken we Haarlem in de voetsporen van Frans Hals. In de 17e eeuw, toen Haarlem een bloeiende handel kende, trok de stad een artistieke gemeenschap aan. Onder de indruk van de schoonheid van de stad begonnen ze enkele van de meest innovatieve en iconische kunstwerken uit de Gouden Eeuw te produceren. Deze werken brachten de Nederlandse kunst naar nieuwe hoogten. U wandelt in de voetsporen van Frans Hals, doorheen de architectuur van de Hollandse renaissance.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Den Haag en het Mauritshuis

Vertrek uit Rotterdam richting Den Haag. Dit is de enige grote stad met een strand direct aan de Noordzeekust. Het is de zetel van de regering van Nederland. Een korte panoramische rondrit laat u toe om vele monumenten, chique hotels en het politieke hart van het land te ontdekken. De zetel van de Nederlandse regering is gevestigd op het historische Binnenhof. Het werkpaleis van de Koning is het Noordeinde. Daarna heeft u een rondleiding met audiogids in het Mauritshuis, bijgenaamd de "Juwelendoos". U kunt de schilderijen bewonderen van de belangrijkste schilders van Nederland en Vlaanderen uit de 17e en 18e eeuw, zoals "Het meisje met de parel" van Vermeer, "De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp" van Rembrandt en "Het puttertje" van Fabritius. U krijgt ook werken van Rubens, Jan Steen en Frans Hals te zien.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Begeleid bezoek aan Haarlem

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen in de richting van Haarlem. Haarlem is bekend als de "tulpenstad" en er worden al eeuwenlang tulpenbollen gekweekt. U maakt kennis met deze charmante stad die door de eeuwen heen veel schilders geïnspireerd heeft. U ontdekt er onder andere de haven van Amsterdam, gebouwd in 1400, het enige overblijfsel van de stadsmuren; de Grote Markt; het huis Corrie ten Boom, gebruikt als schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog en de indrukwekkende gotische Sint-Bavokathedraal uit de 14de en de 15de eeuw. Alvorens terug te keren naar Amsterdam geniet u van wat vrije tijd. 

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Den Haag en haar binnenhoven

Vertrek per autocar naar Den Haag, de administratieve hoofdstad van Nederland. Den Haag is één van de mooiste steden van Nederland en is altijd een geliefde stad van het Koninklijke huis geweest. Van Willem van Oranje tot Prins Maurits, zonder de huidige Koninklijke familie te vergeten… Met haar talrijke authentieke binnenhoven wordt Den Haag terecht de verblijfplaats van het hof genoemd. Vandaag de dag is deze oase van rust in het hartje van het stadscentrum nogal verborgen, maar uw gids zal u alle pareltjes doen ontdekken: het hof "Hofje Rusthof”, achter het Lange Voorhout, het ”Hof van Wouw” op de Lange Beestenmarkt of het "Hofje van Nieuwkoop” aan de Prinsengracht. Daarna gaan we naar het "Binnenhof”. Het is de historische zetel van het Nederlandse parlement en de Nederlandse regering en is tevens het centrum van de politieke macht in Nederland. Sinds meer dan 400 jaar worden de belangrijke zaken van het land hier besproken. Uw gids zal u tevens de Koninklijke monumenten doen ontdekken. U ontdekt het paleis Lange Voorhout, ook gekend onder de naam Escher museum. Daarna komen we voorbij het Hôtel des Indes, het gebouw van het Hof van Cassatie en de Kloosterkerk.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Avondlijke tocht op de kanalen van Amsterdam

Vertrek aan het schip met de animatrice naar de aanlegsteiger van de motorboot. U vaart langs de beroemde "Haven van Amsterdam " die beroemd werd door het liedje van Jacques Brel. Daarna gaat u verder naar de stad op de beroemde kanalen van Amsterdam die de stad haar bijnaam "Venetië van het noorden" gaven. Tijdens het varen bewondert u de prachtige architectuur van de stad en de hoge huizen met puntgevels. U vaart onder meer op de vier grote kanalen rond het centrum van Amsterdam: Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel. De Singel was oorspronkelijk een rivier maar werd in de 14de eeuw omgevormd tot een kanaal als onderdeel van de verdediging van de stad. De drie andere kanalen werden aan het begin van de Gouden Eeuw ontworpen om de stad te vergroten. De werken gingen in 1560 van start en duurden meer dan honderd jaar. Het historische centrum wordt vandaag omgeven door de vier kanalen in halve-maanvorm, evenwijdig met elkaar. Het traject volgt de zonnestralen zodat elke woning op een bepaald moment van de dag de zon binnenkrijgt. Op een stadsplan ziet Amsterdam eruit als een half fietswiel. Maak gebruik van dit moment om op een ontspannen manier kennis te maken met de Nederlandse hoofdstad. Ontschepen en terugkeer aan boord met de animatrice of vrije tijd in de stad.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Gouda, bezoek aan het kaasmuseum

Vertrek te voet richting het kaasmuseum in de Goudse Waag. Het museum is ondergebracht op de eerste verdieping van een prachtig gebouw van de hand van architect Pieter Post, waar vroeger kaas werd gewogen. Vandaag vinden we er een museum dat volledig gewijd is aan kaas en de artisanale bereiding ervan, waarbij de bezoeker meegenomen wordt door de geschiedenis van het gebouw en de producten die er ooit werden gewogen en verkocht. Na een bezoek heeft de bereiding van Gouda-kaas geen geheimen meer voor jou. Terugkeer naar het schip te voet.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleid bezoek aan Amsterdam en een diamantair

Vertrek met de autocar voor een geleid bezoek aan de stad. Amsterdam is een van de meest buitengewone steden van de wereld. VAn zijn kanalen tot zijn wereldberoemde musea via de talrijke bezienswaardigheden en historische schatten is Amsterdam één van de meest romantische en meest verrassende Europese hoofdsteden. Halte aan de molen De Gooyer. De molen is 26,6m. Deze molen is de laattse van een grote groep tarwemolens die tussen de 17de en de 19de eeuw werden geplaatst op de omwallingen rond de Singelgracht. In die tijd was deze situatie ideaal rond de stad, vermits ze zo voldoende wind kregen. De laatste molens van deze groep, met uitzondering van De Gooyer, werden rond 1900 afgebroken. Daarna bezoekt u één van de talrijke Diamantairs in de stad en u verneemt hoe kool omgezet wordt in diamant en hoe die daarna door specialisten geslepen worden. De gids zal u alle uitleg verschaffen over de waarde van de Diamant en zijn beroemde 4 C's. Na het bezoek kunt u rustig rondkijken in de winkel: Terug naar de autocar en vertrek naar de beroemde bloemenmarkt. U vindt er duizenden verse bloemen maar ook de beroemde tulpenbollen (met de gouda-bol, ongetwijfeld het beste souvenir-geschenk), struiken, planten ... Het aantal soorten is duizelingwekkend. We stappen terug in de autocar.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Amsterdam per fiets

We vertrekken te voet aan de boot om ons naar onze fietsverhuurder te begeven! U wordt door een gids begeleid voor een rit van ca. 2,5 uur. U ontdekt de kanalen en ongewone geheime plaatsen die door de inwoners van Amsterdam gekend zijn. Vrije tijd in de Bloemenmarkt of in de Albert Cuypmarkt.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Let op: de kinderen zijn onder verantwoordelijkheid van de ouders en moeten zelfstandig de fiets kunnen besturen.
Bezoek Delft en Gaiencefabriek

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw gidsen naar de stad Delft.
U bereikt Delft waar u te voet kennismaakt met deze charmante stad uit de 17de eeuw die beroemd is voor zijn faience en porselein: het Delfts blauw evenals voor zijn band met het Koninklijk Huis van Oranje en de schilder Vermeer. U wandelt door het authentieke stadscentrum waar u het echte Nederland ontdekt: kanalen met bomen, bruggetjes, historische gebouwen ... U bezoekt ook een faiencefabriek in de stad (of de omgeving ervan) waar u kennismaakt met de productiegeheimen van dit beroemde porselein. Tenslotte ziet u de Oude kerk en de Nieuwe kerk, evenals het Prinsenhof waar Willem van Oranje leefde, ter illustratie van de sterke banden die Delft had met het Nederlandse Koningshuis. U neemt daarop de autocar naar Rotterdam. Terug aan boord. 

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie naar Volendam en de Zaanse Schans

Vertrek met de autocar met uw gids naar Volendam, een charmant vissersdorpje aan de oever van het IJsselmeer waar de bewoners nog in traditionele klederdracht rondlopen. Daarna bezoekt u een kaasmakerij (in Volendam of omgeving) om er te zien hoe de beroemde ronde Nederlandse kaas wordt gemaakt: de Gouda. U kunt er ook kaas proeven, ze bestaan in alle smaken en leeftijden: Baby Gouda of Old Gouda ; met koe- of geitenmelk, natuur, met peper, met komijn, met piment of zelfs gerookt ... de mogelijkheden zijn eindeloos met dit kaasje. We gaan verder met de autocar voor het bezoek aan de Zaanse Schans, een openluchtmuseum. Kijk hoe de beroemde Hollandse houten klompen worden gemaakt en verneem meer over de geschiedenis ervan. Ze dateren al uit het jaar 1200! Aanvankelijk was het maar een klein plankje met een hiel dat geëvolueerd is naar de gesculpteerde en handgeschilderde modellen die nu in de musea pronken. En vandaag? Nog steeds klompen, maar nu meestal wel mechanisch gemaakt. Neem echter eerst de tijd om te kijken naar de ongelofelijke collectie klompen: kinder- en huwelijksklompen. Geniet van vrije tijd in dit Nederlandse openluchtmuseum en maak er kennis met alle tradities, de molens, de kaas, de typische huizen ... Vanaf 1950 werden de molens, huizen en regionale nutsgebouwen uit de 17de en 18de eeuw naar hier verplaatst om een dorp te vormen aan de oever van de Zaan. Tijdens deze excursie kunt u kennismaken met het echte Holland en zijn tradities. Terug aan boord in Amsterdam met de autocar.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: geleid bezoek te voet aan Volendam en de Zaanse Schans.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie naar het park Keukenhof

Vertrek met de autocar naar het bloemenpark de Keukenhof, in het gezelschap van de scheepsanimatrice. Bij aankomst ontvangt u van de animatrice een toegangsticket en u kunt op uw eigen tempo rondwandelen in dit park van 32 hectaren vol bloemenbedden. Laat u verleiden door de kleuren en de geuren van de tulpen, narcissen, narcissen en andere bloembollen. Bezoek ook het paviljoen met de orchideeën of de Japanse tuin. Vergeet de molen niet, helemaal achterin het park. Hij dateert uit 1892 en u hebt er een mooi zicht op de tulpenvelden. In de 15de eeuw was het huidige domein van de Keukenhof een jachtterrein. Men kweekte er ook aromatische kruiden voor de keukens van het kasteel van Jacqueline de Bavière, vandaar de naam keukenhof. Terug aan boord in Amsterdam met de autocar.

OPMERKINGEN

 • Alleen bij boeking vooraf.
 • Voorzie goede schoenen.
 • Vrij bezoek aan het park.
 • Het Keukenhof bloemenpark is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024. Onder voorbehoud van wijziging van de openingsuren door het bloemenpark Keukenhof.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • Het is mogelijk om rolstoelen te verkrijgen, maar wees voorzichtig, de reservering hiervan is alleen mogelijk via een online reservering op de Keukenhof website met de creditcard van de passagier.
Amsterdam 

Vertrek met de autocar voor een geleid bezoek aan de stad. Amsterdam is een van de meest buitengewone steden van de wereld. Van zijn kanalen tot zijn wereldberoemde musea via de talrijke bezienswaardigheden en historische schatten is Amsterdam één van de meest romantische en meest verrassende Europese hoofdsteden. Bezoek aan de Rieckermolen. Deze windmolen staat aan de rand van de Amstel, ten zuiden van de stad. De molen werd gebouwd in 1636 in het dorpje Sloten. Hij deed dienst als poldermolen in de gelijknamige polder, namelijk de Riekerpolder. Vanaf 1932 werd het water van de polder opgepompt met een elektrisch pompstation. De molen werd ontmanteld toen de polder werd uitgegraven om onder andere het Nieuw Meer te creëren. De molen werd in 1961 opnieuw opgetrokken op een achttal kilometer van zijn oorspronkelijke locatie, langs de oevers van de Amstel, tussen de Kalfjeslaan en De Borcht. Op deze locatie zijn de oevers van de Amstel erg populair bij toeristen en wandelaars, een uitstekende locatie voor een oude Nederlandse molen, dus. In de buurt van deze molen werd een standbeeld van Rembrandt opgericht ter herinnering aan het feit dat de schilder tal van tekeningen heeft gemaakt op de oevers van deze rivier. Vertrek richtig de beroemde bloemenmarkt. U vindt er duizenden verse bloemen maar ook de beroemde tulpenbollen (met de gouda-bol, ongetwijfeld het beste souvenir-geschenk), struiken, planten ... Het aantal soorten is duizelingwekkend. We stappen terug in de autocar.

OPMERKINGEN

 • Panormaische rondrit met fotostops en vrije tijd.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.