Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Excursies op de Seine

Honfleur en de Côte Fleurie

Afspraak met uw gids en vertrek voor het geleid bezoek te voet. Honfleur is een oude stad die ter sprake komt in documenten vanaf de XIe eeuw. Als versterkte stad speelt ze een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. In de XVIe ent XVIIe eeuw wordt haar commerciële en maritieme ontwikkeling geïntensiveerd en in de XVIIIe eeuw worden de scheepswerven ontwikkeld. U begint het bezoek met het oude bekken gevolgd door de Sint-Catharinakerk, de grootste Franse houten kerk die door scheepstimmerlieden gebouwd werd. De klokkentoren is rechtstreeks op het huis van de klokkenluider gebouwd. Vertrek per bus naar de Côte Fleurie. Lunch onderweg. Op weg naar Deauville. Als meest glamoureuze vakantieoord aan de Franse kust staat Deauville symbool voor elegantie, prestige en verfijning. Wandel op de beroemde planken die in 1923 langs het strand werden gelegd zodat de vrouwen ook van de kust konden genieten zonder hun jurken vuil te maken. U gaat per bus verder naar het kasteel van Breuil. Het is een van de mooiste voorbeelden van het architecturale erfgoed van deze regio. Vandaag is het kasteel van Breuil ook één van de meest prestigieuze distilleerderijen van Calvados (opgericht in 1954). U zult de gelegenheid krijgen om de verschillende productiestadia van de welbekende Calvados, Pommeau en Cider van dichtbij te bekijken. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Honfleur

Afspraak met de gids en vertrek voor de rondleiding te voet. Honfleur is een oude stad die ter sprake komt in documenten vanaf de XIe eeuw. Als versterkte stad speelt ze een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. In de 16e en 17e eeuw wordt haar commerciële en maritieme ontwikkeling geïntensiveerd en in de 18e eeuw worden de scheepswerven ontwikkeld. Je start het bezoek met het oude havenbekken, zonder twijfel de meest charmante plek van de stad! Luister naar het gekletter van water op de rompen van vissersboten, bewonder de mooie huizen ... De enige regel: meewiegen! Verder naar de Sint-Catharinakerk, de grootste Franse houten kerk die door scheepstimmerlieden gebouwd werd. De klokkentoren is rechtstreeks op het huis van de klokkenluider gebouwd. Daarna bezoeken we de zoutzolders, grote stenen gebouwen uit de 17e eeuw. Het waren de vierde en laatste grote zoutmagazijnen in Normandië. Dit stadsbezoek wordt afgesloten met de kerk Saint-Leonard. Het prachtige flamboyante portaal kan beschouwd worden als een laatste uiting van de middeleeuwse kunst. We keren te voet terug.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Parijs en het oude Montmartre

Geleid bezoek aan het Oude Montmartre. De Sacré-Coeur verrast met zijn Byzantijnse stijl. Deze werd op het einde van de 19de eeuw opgetrokken en werd in 1914 voltooid. De Sacré-Coeur is gelegen in een dorpje uit de 19de eeuw, Montmartre en blijft het bevoorrechte decor van schilders, beeldhouwers en dichters van alle tijden. La Butte Montmartre is één van de hoogtepunten van de hoofdstad met een opmerkelijk zicht op Parijs.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Uniek bezoek aan Parijs

Vertrek voor het geleide bezoek aan Parijs. Deze stadstour laat u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad zien zoals het Louvre of de Madeleine. Vanaf het Koninklijk Paleis, beginnen wij onze geleide, unieke wandeling door de overdekte passages van Parijs. Voor de voetgangers zijn de binnenwegen normaal voor dit hartje van de hoofdstad. Daarna, terug per autocar naar de boot.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Marmottan Museum

Dit museum heeft de grootste collectie schilderijen van Claude Monet en geeft een duidelijke visie weer van de evolutie van zijn werken, van de schilderijen in zijn jeugd tot zijn rijpere werken. (Museum gesloten op maandag, in dit geval, bezoek van de Orangerie).

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Rouen - in het voetspaar van de impressionisten

Ontdek de verschillende plaatsen waar kunstenaars hun doek beschilderden zo prestigieus als de kathedraalserie van Monet, Pissarro de Boieldieu Bridge en vele anderen. Bezoek het Museum voor Schone Kunsten in Rouen, het heeft de grootste collectie impressionistische schilderijen buiten Parijs, met vele zeer beroemde werken van Monet en Sisley ... (museum gesloten op dinsdag en feestdagen, dit zal vervangen worden door Eugène Boudin museum). (excursie op dag 6).

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Dit bezoek vindt plaats in de ochtend of in de namiddag, afhankelijk van de openingsuren van de haven van Honfleur.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september kunt u het spektakel "de nachten van de impressionisten” bijwonen. Dit is een show van 15 min die herhaaldelijk uitgezonden wordt om 22u, 22u30 en 23u. Dit is een projectie van schilderijen en foto's van verschillende artiesten op de gevels van de kathedraal en het museum voor Schoene Kunsten.
Saint-Germain-des-Prés

Vertrek met de autocar vanuit Trocadero naar St Germain des Pres langs de Voie Triomphale. U kunt er onder meer de Arc de Triomphe, de Champs Elysées en de Place de la Concorde bewonderen, die allemaal een belangrijke geschiedkundige rol vervullen. Wanneer u te voet door Saint Germain des Prés wandelt, kunt u kennismaken met de geschiedenis, de architectuur, de kunst en de wereldse aspecten van deze mythische plaatsen waar Parijs bekend om is. Rond de oudste Parijse kerk, die in het jaar 1000 werd heropgebouwd en waarvan het gotische koor aan Onze Lieve Vrouw is gewijd, ligt een netwerk van straatjes en pleintjes met gebouwen uit de 17de en 18de eeuw. Er heerst nog een echte dorpsatmosfeer, zoals op de markt in de Bucci-straat. Rond het Odéon wachten alle figuren uit de Revolutie ons op: Danton, Marat, Docteur Guillotin.

Terug naar het schip met de autocar.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden.
 • Transfers per autocar niet inbegrepen voor groepen.
Troyes en de Champagneroute

Vertrek met de bus naar Troyes, een van de mooiste middeleeuwse steden van Frankrijk. Rondleiding door de stad. Je zult betoverd worden door de charme van weleer van het historische hart van de stad, bestaande uit prachtige kleurrijke vakwerkhuizen uit de 16e eeuw, Renaissance herenhuizen, middeleeuwse straatjes, geheime doorgangen en intieme binnenplaatsen. In dit schrijn van stenen en hout zijn met zorg een majestueuze kathedraal en kerken met verborgen schatten geplaatst. Troyes is een echte caleidoscoop. Vandaar dat het ook wel de stad van de duizend kleuren wordt genoemd. Het historische hart heeft als een gelukkig voorteken uit de middeleeuwse tijd zijn vorm geërfd die zo kenmerkend is voor de champagnekurk die de beroemdste wijn ter wereld zou worden en die aan de poorten van de stad zelf wordt gecultiveerd. Lunch in het restaurant. In de namiddag, voortzetting van de tocht naar de Toeristische Champagneroute. Je zult verbazingwekkende landschappen ontdekken, waarin wijngaarden, bossen en plateaus zich vermengen met karaktervolle dorpjes. Bezoek aan een wijnkelder en proeverij van champagne. Terugkeer aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen
 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs

Rondleiding door de hoofdstad*. Deze stadsrondrit neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, je ziet onder meer de Champs-Elysées, de Opera Garnier, de Notre-Dame en de eilandjes, de Rive Gauche en de universiteiten, de Eiffeltoren en vele andere bezienswaardigheden. Terug aan boord op de kaai van Grenelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Vervoer niet inbegrepen voor groepen.
Parijs en de overdekte passages

Rondleiding in Parijs. Vertrek met de bus voor een stadsrondrit die je naar de grootste bezienswaardigheden van de hoofdstad brengt. Vanaf het Koninklijk Paleis nodigen wij je uit voor een ongewone wandeling door de mooiste overdekte passages van Parijs. De overdekte passages, binnenwegen voor de voetgangers, zijn allemaal dorpjes op zich, te midden van de hoofdstad. In de kerstperiode zijn de overdekte passages echte lichtparels.

OPMERKINGEN

 • Stevige wandelschoenen voorzien.
 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
 • Opgelet, als het minimumaantal van 14 personen niet bereikt is, wordt de excursie ofwel geannuleerd, ofwel aangeboden aan een aangepast tarief, op basis van het aantal deelnemers (betaling aan boord).
 • Opgelet, voor groepen is het vervoer met de bus tijdens de excursies niet inbegrepen in de PAM_PPGP-PAM_REPPGP-PAM_NOPPGP.
Parijs, Saint-Germain-des-Prés culinair

Vertrek voor de rondleiding in de wijk Saint-Germain-des-Prés, een van de bakermatten van de Parijse cultuur met zijn kleine boekhandels, allerlei winkeltjes, kunstgalerijen... om nog te zwijgen van de grootste banketbakkers, chocolatiers en wijnhandelaars zoals Pierre Hermé, Ladurée en nog vele anderen. Daarna volgt een bezoek aan de Grande Épicerie, een fijne kruidenierszaak en een echt instituut van de Parijse gastronomie. Goed voor meer dan 25.000 referenties, uitzonderlijke, zeldzame of traditionele producten, een lust voor het oog en de smaakpapillen. Zoete noot van dit bezoek: er wordt een degustatiedoos meegegeven.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, de begraafplaats van Père Lachaise

Vertrek voor de rondleiding van de Begraafplaats van Père Lachaise, een van de bekendste ter wereld. Het dankt zijn naam aan François d‘Aix de La Chaise, de biechtvader van Louis XIV. Deze begraafplaats heeft de allures van een park en is de laatste rustplaats van tal van beroemdheden. Tijdens deze wandeling door de lanen loodsen we je langs tal van grote namen, en maak je kennis met hun verleden, hun anekdotes en de soms verrassende vereringen die hen te beurt vielen. Het is ook een buitengewoon openluchtmuseum van beelden, met bepaalde mausolea als decor en een grote verscheidenheid van beelden die deze plaatsen tot leven brengen.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, Île de la Cité

Vertrek voor een rondleiding in de tijd in het hartje van het Ile de la Cité. Dit eiland, dat vroeger Lutetia heette, vormt de bakermat van Parijs en de Notre-Dame, zelfs nu ze gewond is, is het symbool ervan. U wandelt tussen de monumenten die getuigen van de koninklijke grootsheid van weleer: de Sainte-Chapelle, de Conciergerie, het Palais de Justice maar ook het charmante Place Dauphine en de legendarische Pont Neuf. U zult geboeid worden door de verbazingwekkende geschiedenis van de oevers en bruggen.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Parijs, het Pantheon

Vertrek voor de rondleiding in het Pantheon. Dit majestueuze monument, dat het Quartier Latin domineert, zal je verbazen met zijn grootsheid. Het werd gebouwd door architect Soufflot onder Lodewijk XV om glorie aan de monarchie te geven Deze voormalige kerk gewijd aan de beschermheilige van Parijs herbergt in zijn crypte, sinds de Franse Revolutie, een necropolis van grote figuren van de Republiek die de Geschiedenis hebben getekend, onder wie Victor Hugo, Marie Curie, Alexandre Dumas en in de zomer van 2018 Simone Veil.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
BARBIZON, HET SCHILDERSDORP

Vertrek met de bus voor een geleid bezoek door het charmante dorpje Barbizon. De mythische plaats van de pre-impressionistische schilderkunst en tevens de thuisbasis van de eerste landschapsschilders, die de initiatiefnemers waren van de impressionistische beweging. U wordt ondergedompeld in de feestelijke sfeer van schilders die gekant waren tegen de romantiek en de academie. Vanaf 1830 verwelkomde Barbizon, toen nog een gehucht van houthakkers, in de Auberge Ganne alle schilders die inspiratie kwamen zoeken in de ongerepte natuur. In 1875 telde Barbizon reeds een honderdtal kunstenaars. Barbizon wordt gekenmerkt door zijn charmante stenen huizen, bedekt met tegels, zijn gerestaureerde herbergen en oude herstelde ateliers, zijn kleine verharde weg, zijn bloemrijke muren en de bedwelmende geur van terpentijn. Het dorp is een trefpunt voor hedendaagse schilders. Dit is de ideale plek voor liefhebbers van geschiedenis en schilderkunst. Laat u, net als de artiesten, charmeren door Barbizon. Na de voetsporen te hebben gevolgd van schilders zoals Corot, Millet, Rousseau en vele anderen, bezoekt u de Auberge Ganne: de kamers op de begane grond, de eetzalen en de kruidenierswinkel waar het meubilair en de door kunstenaars versierde panelen worden tentoongesteld. U treft er ook alledaagse voorwerpen aan die de sfeer weergeven van deze plaats ten tijde van de "Peint'à Ganne", zoals de inwoners van het dorp ze destijds noemden.

Vrije tijd om te wandelen door de geplaveide straten en de kleine winkels, de workshops en kunstgalerijen te ontdekken.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan het kasteel van Malmaison

Vertrek met de autocar in de richting van het kasteel van Malmaison. Aan het kasteel ontmoeten we de gidsen en kan het bezoek aanvangen. Het kasteel van Malmaison werd gebouwd in de 17de eeuw en werd in 1799 door Joséphine overgenomen. In 1800 werd het de zetel van de regering, vergader- en werkplaats. De bibliotheek ademt nog de rustige atmosfeer uit die Bonaparte graag om zich heen had. De adviesruimte heeft de vorm van een militaire tent en de recepties, bals en veldspelen volgden er elkaar op. Het muzieksalon toont de "troebadoersschilderijen" van Joséphine met haar beroemde harp. We vinden hier tal van schilderijen uit die tijd. Na haar scheiding in 1809 bleef Joséphine in haar huis leven. Ze stierf er in 1814. Het Napoleontische museum werd in 1906 ingehuldigd. Het is gemeubileerd, versierd met gekochte schilderijen die Joséphine zo graag zag. De fascinatie die dit kleine kasteel uitstraalt, is afkomstig van de charme en de authentieke sfeer die er bewaard zijn gebleven. Terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Excursie aangeboden op maandag als vervaging van het kasteel van Versailles en op de andere dagen van de week (behalve op dinsdag) indien het aantal van 25 personen niet is behaald voor het bezoek aan het kasteel van Versailles.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
De stranden van de landing (volledige dag - lunch inbegrepen - uit Honfleur)

Omstreeks 8u vertrek in Honfleur met de autocar voor de daguitstap naar de stranden van de landing. Aankomst in la Pointe du Hoc waar één van de delen van de landing van 6 juni 1944 plaatsvond. Bezoek. Daarna naar Omaha Beach, Colleville sur Mer en zijn Amerikaanse kerkhof. Lunch 's Namiddags verder naar Arromanches, het beroemde slagveld met zijn kunsthaven die er werd geïnstalleerd zodat de invasietroepen en hun materieel konden aan land gaan. Halte in Arromanches 360° waar u in een ronde zaal kunt kijken naar de film: Le prix de la Liberté met unieke archiefbeelden uit juni 1944 die door oorlogscorrespondenten werden gefilmd en recentere beelden die op dezelfde plaatsen werden opgenomen. Terug naar Honfleur via Gold Beach, Juno Beach (Gray sur mer - Courseulle sur Mer - St Aubin sur Mer), Sword Beach (Ouistreham-Lion sur Mer - Luc sur mer). Aankomst in Honfleur aan het begin van de avond.

OPMERKINGEN

 • Alleen na voorafgaande reservatie, geldig voor een minimum van 30 personen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleide wandeling in Rouen

Vertrek te voet voor het geleid bezoek aan Rouen. Op 5 minuten wandelen van de aanlegsteiger ligt het historische centrum van de stad en zijn beroemde kathedraal. Ondanks de bombardementen tijdens oorlogen in het verleden heeft Rouen zijn historische wijk met voetgangersstraten, en talrijke gebouwen uit de middeleeuwen behouden. De Kathedraal is een prachtig voorbeeld van de flamboyante gotische architectuur, gebouwd tussen de 12de en 16de eeuw, maar werd in 1944 ernstig beschadigd. Ze werd minutieus gerestaureerd en in 1986 vond de laatste fase van de werken plaats. Om terug te keren naar de Oude markt waar Jeanne d'Arc op de brandstapel stierf volgt u de straat van de Grote Klok. De Grote Klok is één van de meest beroemde monumenten van de stad Rouen. De bouw, die werd afgewerkt met een belfort, bestaat uit een Renaissanceboog over de straat van de Grote Klok met daarop een astronomische klok uit de 14de eeuw. Tenslotte bezoekt u de kerk van de heilige Jeanne d'Arc die op 27 mei 1979 werd ingewijd. Het is een groot hedendaags monument op de Oude Markt dat voldoet aan een dubbele erkenning: het is een kerk om eer te betuigen aan de heilige Jeanne d'Arc en ook een herdenkingspunt voor de heldin die door Frankrijk op de tweede zondag van mei wordt gevierd. Terug aan boord in Rouen op het einde van de namiddag.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Geleide rondrit in Parijs

Vertrek met de autocar in het gezelschap van een gids op ontdekking naar de mythische plaatsen van de hoofdstad. Sinds de stichting van Lutetia op het eialnd van de stad zijn tweeduizend jaar geschiedenis verstreken waarbij ecclesiasten, soevereinen en staatshoofden hun stempel hebben nagelaten, ze bouwden kerken, trokken monumenten en paleizen op, creëerden prestigieuze musea en tekenden weelderige zichten. Parijs heeft een reputatie van smaak en elegantie die in grote mate te danken is aan de couturiers, parfumeurs en juweliers; het is ook de stad van de feesten, van het theaterleven, beroemde cabaretten en de fonkelende pailletten van de beroemde revues. De autocar komt voorbij Bercy, de nationale bibliotheek F. Mitterrand, de Bastille, de Marais, de Quartier latin, St Germain, het Louvre, de Pyramide, de Opéra Garnier, de place Vendôme, de Concorde, de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, de Invalides, de Trocadéro en natuurlijk de beroemde Eiffeltoren. Terug aan boord op de quai de Grenelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Bezoek aan het kasteel van Martainville

Vertrek per autocar, onder begeleiding van uw animatrice. We steken de Petit Andelys over en passeren de kerk St Sauveur (deze 16de eeuwse kerk, bezit de dag van vandaag nog een orgel uit deze tijd). Na een traject van 40 min waarbij we verschillende dorpen, die grenzen aan Andelle, hebben gereisd, kmen we aan in het Kasteel van Martainville. We trekken, in 2u, doorheen 500 jaar geschiedenis van het landelijke Normandië. Reis doorheen het hart van de normandische tradities (werkkledij, jurken, sieraden, geweven stoffen, … ), herbeleef het gracieuze verleden door middel van voorwerpen uit het dagelijkse leven (koper, aardewerk, manden, …). Ontdek de meest belangrijke meubelcollectie van Haute Normandië " DE BEROEMDE NORMANDISCHE KASTEN”. In de vroege avond, transfer richting Rouen.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Bezoek aan de stichting Claude Monet in Giverny

Vertrek met de autocar naar de Fondation Claude Monet in Giverny. Claude Monet leefde van 1883 tot 1926, dus bijna drieënveertig jaar, in zijn huis in Giverny. Hij was gefascineerd door tuinieren en door kleuren, hij legde zijn bloementuin en watertuin als echte kunstwerken aan. Hij zei ooit: "Het duurde lang voor ik mijn waterlelies begreep ... Ik kweekte ze zonder eraan te denken ze te schilderen ... Een landschap kan je niet in één dag doorgronden ... En plots zag ik wat zich in mijn vijver afspeelde. Ik nam min palet. Sindsdien heb ik nauwelijks nog een ander model gehad. " Tijdens een wandeling door zijn huis kunnen de bezoekers nog steeds de atmosfeer proeven die er heerste bij de meester van het impressionisme. Het huis in Normandische stijl staat met de rug naar de straat. Bekijk de roze gevel vanuit de tuin. Binnen ziet u de voorkeur van de kunstenaar voor warme tinten: de keuken is blauw, net zoals het salon. Het geel van de eetzaal strekt zich uit tot de schoorsteen, de stoelen en het plafond. Ze is versierd met Japanse afdrukken die de kunstenaar verzamelde. In de zolder werd het atelier van de kunstenaar nagebouwd. Men heeft de originele doeken vervangen door reproducties. Terug aan boord in Vernon op het einde van de namiddag.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Als het weer het toelaat kunt u een bezoek brengen aan het Musée Américain van Giverny met onder meer doeken van Monet (supplement ongeveer 4€).
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleide rondrit in Parijs

Vertrek met de autocar in het gezelschap van een gids op ontdekking naar de mythische plaatsen van de hoofdstad. Sinds de stichting van Lutetia op het eialnd van de stad zijn tweeduizend jaar geschiedenis verstreken waarbij ecclesiasten, soevereinen en staatshoofden hun stempel hebben nagelaten, ze bouwden kerken, trokken monumenten en paleizen op, creëerden prestigieuze musea en tekenden weelderige zichten. Parijs heeft een reputatie van smaak en elegantie die in grote mate te danken is aan de couturiers, parfumeurs en juweliers; het is ook de stad van de feesten, van het theaterleven, beroemde cabaretten en de fonkelende pailletten van de beroemde revues. De autocar komt voorbij Bercy, de nationale bibliotheek F. Mitterrand, de Bastille, de Marais, de Quartier latin, St Germain, het Louvre, de Pyramide, de Opéra Garnier, de place Vendôme, de Concorde, de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, de Invalides, de Trocadéro en natuurlijk de beroemde Eiffeltoren. Terug aan boord op de quai de Grenelle.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Vriuj bezoek aan het kasteel van Martainville

Vertrek met de autocar in het gezelschap van uw animatrice. We doorkruisen de Petit Andelys en komen voorbij de kerk St Sauveur (kerk uit de 16de eeuw met vandaag nog een orgel uit die tijd). Na 40 minuten doorheen verschillende dorpen aan de oever van de Andelle (de rivier die de vallei doorkruist), komen we aan bij het Château de Martainville. Dit kasteel werd op het einde van de 15de eeuw gebouwd door Jacques Le Pelletier en werd overgenomen door de staat in 1906. In 1961 werd het omgevormd tot een museum. In 2 uur tijd maakt u kennis met 500 jaar geschiedenis van het landelijke Normandië. Bekijk de verschillende Normandische tradities (werkkledij, kapsels, juwelen, stoffen, ...), beleef het verleden dankzij de voorwerpen uit het dagelijkse leven (koper, aardewerk, ... Ontdek de belangrijkste meubelcollectie van de Haute Normandie, de "beroemde Normandische kasten". Verplaatsing terug naar Rouen aan het begin van de avond.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede schoenen.
Rungis, in het hart van de gastronomie

Vertrek per autocar bij zonsopgang voor een geleid bezoek aan de beruchte markt van Rungis (gesloten op zaterdag, zondag en maandag). Een ware etalage voor de Franse gastronomie, het is de grootste versmarkt van de wereld. Ze is verdeeld over 5 gastronmische werelddelen (vis, vlees, fruit, groeten, melkproducten en bloemen). Om af te sluiten geniet u van een heerlijke brunch. Terug aan boord.

OPMERKINGEN

 • Voor een optimale organisatie kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
 • De uurroosters worden louter ter indicatie opgegeven en kunnen in functie van de vaartocht gewijzigd worden.
Wandeling aan de oevers van de Seine, de bruggen van Parijs

We vertrekken aan de kaai van Grenelle voor een wandeling langs de oevers van de Seine. De oevers van de Seine zijn sinds 1990 door de UNESCO op de lijst van het werelderfgoed opgenomen. Ze behoren tot de prachtigste en meest verbazingwekkende Parijse landschappen. Het is in dit kader dat wij u een ongewone tocht voorstellen, van de ene oever naar de andere, met verbazende verrassingen en gezichtspunten. Zo zal u de nauwe en tegelijk complexe relatie begrijpen die de Parijzenaren met hun stroom onderhouden hebben sinds de Middeleeuwen. De Seine werd zowel gebruikt voor de navigatie, de commerciële havenactiviteiten, de energievoorziening van de drijvende molens, de reiniging van de huiden, het wassen van het linnengoed, de afvoer van het afvalwater en de ”drinkwater”-voorziening tot in de 19e eeuw!
Tijdens deze wandeling waar iedereen - ongeacht het niveau - kan aan deelnemen, zullen u boeiende verhalen uit de doeken gedaan worden. U kunt de groep immers na 1, na 2 of na 3 uur wandelen verlaten. U zal een ticket voor het openbaar vervoer op zak hebben, dat u op elk moment kunt gebruiken om per bus of met de metro naar de haven terug te keren. Uw gids zal u met de glimlach de nodige uitleg geven.

OPMERKINGEN

 • Let op: de terugreis naar de boot gebeurt op eigen houtje dankzij het openbaar vervoerbewijs. In geen geval zal de gids u begeleiden op deze terugreis.
 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Côte d'Albâtre wandeltocht op de de kliffen

Vertrek vanuit Honfleur per autocar voor de excursie van de Côte d'Albâtre, geklasseerd als site Natura 2000 sinds 2009. Deze reis zal voor u de gelegenheid zijn om het natuurlijke erfgoed van het Pays de Caux en de trechtermonding van de Seine te ontdekken. Doorgang door Le Havre. De hoge witte krijtrotsen omgeven door keistranden werden populair gemaakt door de doeken van Claude Monet. Valleien met kleine riviertjes, de Pont de Normandie, Etretat, onmisbare sites aan de kust die u na deze cruise met een andere blik zult bekijken. Laat u verleiden door de schoonheid van de Côte d'Albâtre en de diversiteit van haar fauna en flora. In Etretat wandelen we op de kliffen en zal u prachtige landschappen kunnen bewonderen die gevormd werd door het weer en de erosie. De kliffen van Etretat zijn de meest spectaculaire erosieverschijnselen van de côte d'Albâtre. Daarna vrije ontdekking van de stad. Terugkeer met de bus.

OPMERKINGEN

 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Kasteel Gaillard

Wandeling vanuit Les Andelys tot aan het Kasteel Gaillard. Kom de majestueuze overblijfselen van dit Kasteel ontdekken. Sinds meer dan 800 jaar torent het uit boven de stad Les Andelys en vormt het één van de mooiste meanders van de Normandische Seine. Om de doorgangsweg naar Rouen via de vallei van de Seine voor de Franse koning te sperren, besluit Richard Leeuwenhart, hertog van Normandië en koning van Engeland in 1196 deze sterke vesting te bouwen op de rots die boven de Seine uitsteekt. De werken werden met ijver uitgevoerd en het jaar daarop was het kasteel Gaillard gebouwd en kon Richard het volgende uitroepen: " Wat is ze knap, mijn dochter van één jaar!”
Aan het einde van het bezoek verplaatsen we ons per autocar om terug aan boord van het schip te gaan.

OPMERKINGEN

 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN
 • Het Kasteel Gaillard is gesloten op dinsdag.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Excursie op de Abdijroute

De excursie begint met de abdij van Jumièges. Deze werd gesticht in het jaar 654 tijdens de bekering van de streek, en werd vernietigd door de Vikings. In de 11de eeuw werd de abdij door hun nakomelingen heropgebouwd. In de romantische tijd was de kerk vermaard dankzij Victor Hugo die het had over "de mooiste ruïne van Frankrijk". U ziet ook het klooster en de ruïnes van de Sint-Pieterskerk. Daarna bezoek aan St Wandrille (buitenkant) spiritueel centrum dat in dezelfde eeuw werd gebouwd. Bewonder hoe de klassieke architectuur zich vermengt met de pracht en praal van het middeleeuws erfgoed. In tegenstelling tot Jumièges, wonen hier sinds 1931 terug monikken, vandaag zijn er nog 40. Terug aan boord per autocar.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • Voorzie goede wandelschoenen.
Geleid bezoek aan het kasteel van Versailles

Vertrek met de autocar in het gezelschap van de begeleidster voor het bezoek aan het Kasteel van Versailles. Het kasteel van Versailles is al 30 jaar geklasseerd als werelderfgoed en is één van de mooiste realisaties van de Franse kunst in de 17de eeuw. Het oude jachtpaviljoen van Lodewijk XIII werd door zijn zoon Lodewijk XIV verbouwd en uitgebreid. Hij vestigde er het Hof en de Franse regering in 1682. Tot de Franse revolutie hebben de koningen er elkaar opgevolgd. Elk verfraaiden ze het Kasteel nog wat meer. Bij aankomst vertrekt u in het gezelschap van uw gids op ontdekking naar de grote appartementen van de Koning. Deze prestigieuze opeenvolging van zeven salons moest dienst doen als praalappartement, dus als kader voor de officiële handelingen van de vorst. Daarom werd hij gedecoreerd met het summum van rijkdom en op de wijze van de Italiaanse paleizen uit die tijd. Overdag was het voor iedereen geopend, Fransen en buitenlanders, die er de koning kwamen bezoeken. Drie avonden per week was het voorbehouden voor het Hof. Daarna komt u door de galerie des Glaces, in de 17de eeuw "Grande Galerie" genoemd, die dagelijks diende als dorogang, wacht- en ontmoetingsruimte voor de courtisanes. Hij werd in 1687 afgewrkt door Mansart en is 75m lang, 10m breed en 12 m hoog. Het licht komt binnen door grote vensters met evenveel spiegeplpanelen. U beëindigt het bezoek met de appartementen van de Koningin, waar de vorstin haar hofdames ontving 's ochtends bij het opstaan en waar ze ook privé-audiënties hield. Na het bezoek aan het kasteel hebt u nog wat vrije tijd voor de prachtige Franse tuinen die door André Le Notre werden aangelegd op verzoek van Lodewijk XIV. Terug instappen in de autocar.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede wandelschoenen.
 • Alleen na voorafgaande reservatie. Geldig voor een minimum van 25 deelnemers, onder deze basis wordt de excursie vervangen door het bezoek aan het kasteel van Malmaison, elke dag van de week.
 • Flitslicht is niet toegestaan binnen in het kasteel.
 • Het kasteel van Versailles is gesloten op maandag. Het bezoek wordt vervangen door het bezoek aan het kasteel van Malmaison.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
De Albasten Kust

Vertrek in Honfleur met autocar voor de excursie naar de Albasten kust, als Natura 2000-site geklasseerd sinds 2009. Deze reis vormt een kans om kennis te maken met het natuurlijk erfgoed van het Pays de Caux en het estuarium van de Seine. Doorgang door Le Havre. De hoge witte krijtrotsen omgeven door keistranden werden populair gemaakt door de doeken van Claude Monet. Valleien met kleine riviertjes, de Pont de Normandie, Etretat, onmisbare sites aan de kust die u na deze cruise met een andere blik zult bekijken. Laat u verwonderen door de schoonheid van de Albasten kust, de diversiteit van zijn fauna en flora. Halte in Etretat. Etretat was vroeger een vissersdorp maar werd in de 19de eeuw een kustoord en een bron van inspiratie voor kunstenaars (Gustave Courbet, Eugène Boudin of Claude Monet), schrijvers (Gustave Flaubert en Guy de Maupassant, Maurice Leblanc) en beroemde personen (J. Michelet, F. Faure, de koningen van Spanje, J. Bonaparte, ...). Etretat was de verblijfplaats van talrijke componisten en beroemde operazangers van de 19de eeuw die er hun villa's hadden. Ze verbleven dan ook regelmatig in deze theatrale omgeving. Er staan meerdere kastelen, landgoederen en opmerkelijke villa's in de stad, zoals de Manoir de la Salamandre (een huis dat bewonderd wordt door de toeristen en gelegen is in de hoofdstraat vlakbij de hall), de Clos Lupin of het château des Aygues dat de verblijfplaats aan de kust was van de Spaanse koninginnen Maria-Cristina en Isabela II. Terug aan boord in Honfleur.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen: 20 min wandelen van het parking naar het kliffen.
 • Halte in Etretat naargelang de weersomstandigheden.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleide wandeling in Honfleur

Afspraak met uw gids en vertrek voor het geleid bezoek te voet. Honfleur is een oude stad die vanaf de 11de eeuw in documenten wordt vermeld. Honfleur vervulde als versterkte stad een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog. Tijdens de 16de en 17de eeuw werd de commerciële en maritieme ontwikkeling nog opgevoerd en in de 18de eeuw kenden de scheepswerven volle ontwikkeling. U begint met het bezoek aan het oude bekken dat zeker de meest charmante plaats is van de stad! Luister naar het gekabbel van het water tegen de rompen van de vissersboten, bewonder de mooie huizen ... Laat u gewoon meeweigen! We gaan verder naar de église Sainte Catherine, de grootste kerk van Frankrijk die in hout werd opgetrokken door de timmerlui van de zeevaart. De klokkentoren werd rechtstreeks gebouwd op het huis van de luider. DAarna een bezoek aan de zoutzolders, enorme stenen gebouwen uit de 17de eeuw. Ze waren de vierde en laatste grote zoutopslagplaatsen in Normandië. We eindigen dit volledige bezoek aan de stad met de église Saint Léonard. Het prachtige portaal kan beschouwd worden als een laatste expressie van de middeleeuwse kunst. Te voet terug naar het schip.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Voor bepaalde cruises kan deze excursie 's avonds na het diner plaatsvinden, afhankelijk van de openingsuren van de haven van Honfleur.
 • Indien het schip omwille van problemen met de getijden niet in Honfluer is aangemeerd, gebeurt het bezoek vanuit een andere haven met de autocar (supplement aan boord te betalen: 10€)
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
Geleide wandeling in Rouen

Vertrek te voet voor het geleid bezoek aan Rouen. Op 5 minuten wandelen van de aanlegsteiger ligt het historische centrum van de stad en zijn beroemde kathedraal. Ondanks de bombardementen tijdens oorlogen in het verleden heeft Rouen zijn historische wijk met voetgangersstraten, en talrijke gebouwen uit de middeleeuwen behouden. De Kathedraal is een prachtig voorbeeld van de flamboyante gotische architectuur, gebouwd tussen de 12de en 16de eeuw, maar werd in 1944 ernstig beschadigd. Ze werd
minutieus gerestaureerd en in 1986 vond de laatste fase van de werken plaats. Om terug te keren naar de Oude markt waar Jeanne d'Arc op de brandstapel stierf volgt u de straat van de Grote Klok. De Grote Klok is één van de meest beroemde monumenten van de stad Rouen. De bouw, die werd afgewerkt met een belfort, bestaat uit een Renaissanceboog over de straat van de Grote Klok met daarop een astronomische klok uit de 14de eeuw. Tenslotte bezoekt u de kerk van de heilige Jeanne d'Arc die op 27 mei 1979 werd ingewijd. Het is een groot hedendaags monument op de Oude Markt dat voldoet aan een dubbele erkenning: het is een kerk om eer te betuigen aan de heilige Jeanne d'Arc en ook een herdenkingspunt voor de heldin die door Frankrijk op de tweede zondag van mei wordt gevierd. Terug aan boord in Rouen op het einde van de namiddag.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • Dit bezoek vindt plaats in de voor- of namiddag in functie van de openingsuren van de haven van Honfleur.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
De Bloemenkust

Vertrek in Honfleur per autocar voor de excursie naar de bloemenkust. Eerste halte in Deauville. Deauville is de "grande dame" van de kust en het meest glamoureuze kustoord van de Franse kust. Ze staat symbool voor elegantie, prestige en verfijning. Wandel op de beroemde planken die in 1923 werden aangelegd rond het strand zodat de dames konden baden zonder hun jurken vuil te maken. Door de jaren heen is het een trendy trekpleister geworden waar iedereen gezien wil worden. Ontdek ook het Casino Barrière (buitenkant), dat tot de mooiste casino's van Europa behoort en de nalatenschap van de gloriejaren met zich meedraagt. Verder met de autocar naar het Château du Breuil. Dit kasteel is gelegen in een oase van groen temidden van het Pays d'Auge. Het is een van de mooiste voorbeelden van het architecturale erfgoed
van deze streek. Vandaag is het ook één van de meest prestigieuze distilleerderijen van Calvados (opgericht in 1954). U kunt er zien hoe de beroemde Calvados, Pommeau en Cider gemakt worden. Het bezoek eindigt met een degustatie*. Terug aan boord in Honfleur.

OPMERKINGEN

 • Voorzie goede schoenen.
 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.
 • *Te veel alcohol is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet maar drink met mate.
De tuinen van Versailles, een wandeling in de voetsporen van Le Nôtre

Een uniek bezoek doorheen de tuinen van de koningen. Ontdek het domein van Versailles op een andere manier. Geniet van de uitgestrekte perspectieven van de Bosquets, het groot aantal beeldhouwwerken, de rijkdom van de flora en de overvloed aan water en hun geschiedenis. Reeds in 1660 gaf Lodewijk XIV Le Nôtre de opdracht de "Franse stijl" van tuinen te ontwerpen. Deze stijl was een inspiratiebron voor de grote hoven van Europa in de 18e eeuw. De Zonnekoning had zoveel plezier in het verkennen van zijn tuinen dat hij tussen 1689 en 1705 een hele collectie schreef onder de titel "een manier om de tuinen van Versailles te laten zien". De gidsen zullen u, op aanraden van de koning zelf, verhalen, anekdotes en geheimen vertellen over deze unieke plek. Het is het mooiste en grootste openluchtmuseum ter wereld.

OPMERKINGEN

 • De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.