Ben je in United States?
Bezoek onze website www.croisieuroperivercruises.com.
contact
brochure

Het was in de richting van Noord-Europa dat de eerste cruises van CroisiEurope begonnen, vooral op de Rijn. Vandaag de dag, en na meer dan 40 jaar, blijft deze regio van het continent één van de meest emblematische van ons aanbod. Onze schepen varen daar nog steeds en volgen de loop van enkele van de meest legendarische rivieren in heel Europa.

Zoals de Rijn, die Nederland met Zwitserland verbindt, via Duitsland of Frankrijk. Veel van onze cruises vinden er plaats met vertrek uit Straatsburg evenals uit Amsterdam. Eenmaal aan boord bent u begonnen aan een reis in het hart van verschillende culturen, en in het stroomgebied van de Rijn.

Zo zal u Amsterdam zien, het weelderig "Venetië van het Noorden" met honderden kanalen en duizenden bruggen. Er heerst een gezellige sfeer, kalm en sereen, net zo goed door de langzame beweging van de wateren als door de ogenschijnlijke rust van haar inwoners. Dan zal u zich een weg banen door de weelderige velden met tulpen tot u in België aankomt, en iets verder in West-Duitsland met enkele van zijn beroemde steden. Een cruise op de Rijn zal u van Keulen naar Koblenz via Mainz brengen, die u telkens zal bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids. Een ruime keuze aan excursies zal u in staat stellen om uw cruise zo goed mogelijk aan te passen om enkel te ontdekken wat u precies interesseert. Hier voorbij, eenmaal aangekomen in Frankrijk, zal u het prachtige Straatsburg bezoeken, te voet of aan boord van een binnenschip, afhankelijk van wat u gekozen heeft. Het kan ook zijn dat u Zwitserland en zijn prachtige Alpen wenst te zien aan boord van de Glacier Express, vooraleer uw reis te beëindigen waar de rivier begint: aan de watervallen van de Rijn.

Een andere emblematische rivier in Noord-Europa, de Elbe, vindt zijn weg door Duitsland en nog verder. Vertrekkende uit Berlijn, vibrerende hoofdstad vol cultuur, zal u het ongekende platteland zien voordat u doorvaart om één ​​van de mooiste steden ter wereld te ontdekken: Praag, de gouden stad met "duizend torens en duizend klokken". Onze gidsen zullen u leiden door de beroemde hoofdstad en zijn architectuur die pre-romaanse, romaanse, gotische, barokke, rococo, art nouveau- en kubistische stijlen combineert.

Tot slot nodigt CroisiEurope u uit nog verder naar het noorden door te reizen en Scandinavië te ontdekken, meer bepaald Denemarken en zijn hoofdstad Kopenhagen. Een cruise op de Oder, vertrekkende vanuit Duitsland, zal u laten kennismaken met de omliggende regio voordat u zich naar de Baltische Zee begeeft voor een oversteek tussen de noordelijke oevers. Eens u in Denemarken zal aangekomen zijn, zal uw verblijf in Kopenhagen verzekerd worden door gidsen en bezoeken die zowel rijk als intens zullen zijn, totdat de hoofdstad geen enkel geheim meer voor u zal hebben.